NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!







maanantai 27. syyskuuta 2010

Tunnustus - Cherry on Top Award

Kiitos tunnustuksesta, Seijasisko!


Tunnustuksen saajan tehtävänä on
1) Jakaa tunnustus eteenpäin viidelle inspiroivalle bloggaajalle

  Tällä kertaa en jaa tätä kenellekään erikseen - vaan kaikille yhdessä. Ihanaa kun kirjoitatte, julkaisette ja kommentoitte. Kiitos teille!!

2) Kertoa 3 asiaa, joita rakastaa

  Perhettäni - niin tätä omaa perhettäni (skorpparitytär, Mies ja Cara) kuin hiukan laajemmaltikin: Isää, veljeä, sisarusteni lapsia ja sitä yhtä pikkuista sisaren lapsen lasta.

  Ystäviäni - Hannelea, Susua, Ullaa, Eijaa... voi teitä - kaiken te kestätte!

  Kotia, neulomista, leffoja, hyvää ruokaa, matkustelua - aika montaa asiaa siis...

3) Näyttää rakastamasi kuva ja kertoa siitä

Äiti ja Isä 9.9.1945 Turun kadulla. Päätös oli tehty - kihlat nimettömissä kohti yhteistä tulevaisuutta. Komeita ovat, eikö? Lapsena ihmettelin, että minunkin vanhempani ovat joskus olleet kauniita ja nuoria.... :)

Eivät tienneet mihin tie johtaa. Yhteistä taivalta kertyi 49 vuotta päättyen äidin poismenoon.
Tuloksena neljä lasta, 7 lastenlasta ja yksi lapsenlapsenlapsi (toistaiseksi). Isä on nyt 87-v aikaansa seuraava vireä tanssija, uimari, kuntosalilla kävijä ja kävelylenkillä viihtyvä. Hänen seurassaan olen aina niin nuori....

torstai 23. syyskuuta 2010

Tennarit ja sukat

Sukkasatoon tennarit Tovesta. Punaista ja harmaata, molempia 50g. Neuloin kappaleet 4½mm puikoilla ja huovutin ne. Nauhat ovat i-cord nauhaa kolmella silmukalla. Malli on oma.







Peussukat lahjoituslangasta (Gjestal Raggegarn). Menekki noin 120 g ja puikoilla 3½mm tikuttelin. Ovat menossa sukkiskampanjaan.


Tämä neitokainen on oikea unimaija! Evvk kaikelle mitä ympärillä tapahtuu - nukkuu vain. Pikkuisen silmää raottaa, jos joku liikahtaa. Ja minua seuraa kuin hai laivaa, nyt kun olen saikulla.

Ulkona kyllä vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, joten kunnossa neitonen tuntuu olevan.

torstai 16. syyskuuta 2010

Kaamasen tiellä - in North

Tai ainakin melkein. Vietimme miehen kanssa laatuloman Saariselällä ja Inarissa. Kotona olemme kyllä vähemmän sosiaalisia kuin siellä olimme, kiitos Sadun ja Jukan sekä Kaijan. Aina oli menoa ja meininkiä. Tunturissa kävimme kaksin - eihän nuo paikalliset noita turistireittejä enää kiertele.

Säät olivat mainiot, lämmintä oli ja tässäkin piti ottaa pikku tirsat pitkän reissun päälle. Mies varjona mukana...

In Lappland in few day's vacation. Nice weather and good paths around the Saariselkä made our vacation a superior one. And also Jukka, Satu and Kaija, our friends living up there.



Vaan enpä unohtanut päätehtävääni sielläkään. Tavoitteena oli tehdä kolmet sukat lomalla - ajatus oli meinaan rauhallisesta lomasta, illalla hotellihuoneessa sukankudin käynnissä. Vaan ei - eihän sinne telkkaria katsomaan tai nukkumaan menty!


Kahdet tuli valmiiksi. Jannea ovat ja tuliterät 20 cm KnitPro 3½mm tuli testattua. Hyvät olivat. Koko on about 43 ja sukkiskampanjaan ja Perunalaariin ne ovat menossa. Nyt siis kolmet valmiina.

Two socks during the holiday time. I wsanted to knit three pairs - but we had too much hurry there.


Kampaajalla oli edellinen potilas vielä tuolissa, kun menin sisään. Nopea kysymys, onko kaksi minuuttia aikaa ja sisään Piikkopirtaan. Mikä lanka, nannaa... melkein kuolasin. Tuollaisia käsineitä siitä ajattelin - malli on virolaisesta Käsityölehdestä tältä syksyltä ja malli on vanha, uudelleen toteutettu. Katsotaas kuinka minun käy - käsineitä kun en ole juurikaan tehnyt ja puikkokokokin on minulle ihan alamittainen.

This yarn is just a caramel - nice, smooth - perfect.

maanantai 6. syyskuuta 2010

Sukkia! - Socks!

Sukkasato ja sukkiskampanja Tyksiin on alkanut! Ja uskokaa tai älkää, ensimmäiset sukat kampanjaamme ovat jo saapujneet postitse Susulle. Siitä se alkaa.

Minä verryttelin sukkia jo ennen sukkasadon alkua - tässä nämä toiset työkaverille tehdyt lahjussukat ovat vielä kesken, mutta nyt ne ovat jo kiltisti paketissa odottelemassa jalkaan pääsyä. Lanka Pallasta ja Maijasta kantapää ja kärjet. Knit pro 3mm, menekki rahtusen vajaat 100 g Pallasta ja jonninverran Maijaa.

Campaigns has been started: Sukkasato and sock campaign to Turku University Hospital for cancer patients. Good start - already few socks have been arrived!

These socks were early birds - they have been snet to my collegue already - as finalized.

Ensimmäiset Sukkasadon ja kampanjan sukat ovat tässä. Sisulla mentiin, mustaa ja liilaa. Knitpro 2½mm. Koko lienee jossain 43:n huitteilla.  Langanpätkällä kiinni ja sujautan vielä vyötteen sukanvarteen.

First Sukkasato and Campaign socks are here. ALso I have opened the campaigns!

Ihana orkidea, kiitos Maarit ja Ilkka! Samalla houkuttelin Maaritia mukaan kampanjaan - taisin onnistuakin??

Friends brought this while were with us in lazy Sunday afternoon - how nice it is! I tried to get the lady also participate to our campaign - I assume I was successfull.