NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Varsinais-Suomen Sytomyssykeräys 30.4.2010 saakka

Sytomyssykeräys on kampanja, jonka aikana on tarkoitus kerätä myssyjä naisille, jotka ovat menettäneet hiuksensa sytostaattihoitojen tähden. Tästä kampanjasta saadut myssyt on tarkoitus lahjoittaa Turun Yliopistollisen Keskussairaalan TYKSin syöpätautien sytostaattipoliklinikalle ja veritautien osastolle.

Susu ja minä, Piiku, haastamme Sinut käsityöntekijä Varsinais-Suomen Sytomyssykeräykseen. Alkuperäinen kampanja on lähtenyt Matleenalta ja SeijaSiskolta Oulun korkeudelta. Rinnakkaiskeräyksiä on tähän mennessä jo neljä. Kaikkiin niihin pääsee tutustumaan esim. SeijaSiskon blogin kautta.

Olen keskustellut asiasta mainittujen osastojen osastonhoitajien kanssa, ja he pitävät tempausta hyvänä. Tarve on kova erilaisista päähineistä. Tyksin parturoimat ihmiset kaipaavat päähänsä päähinettä ympäri vuorokauden jo siksi, että päätä palelee ilman hiuspeitettä. Eli myssyjä ei käytetä vain kesällä tai sisällä, vaan myös yömyssyjä kaivataan. Mikäli myssyjä kertyy rekkalastillinen, osastonhoitajat ovat luvanneet levittää niitä myös muille osastoille TYKSissä, joissa tarvetta on.
Myssyjä voi tehdä aina huhtikuun loppuun asti. Käymme sitten luovuttamassa myssyt toukokuun aikana TYKSin yhteyshenkilöille. Sieltä myssyt jaetaan edelleen lahjoituksena naisille, jotka niitä haluavat ja tarvitsevat. Tarve on suuri jo nyt, joten olemme Varsinais-Suomessa päätyneet siihen, että toimitamme erilaisia myssyjä jaettavaksi heti, jotta saamme kommentteja millaisia niiden pitäisi olla. Varsinkin yömyssyjen tekemiseen ja villan käyttöön tarvitaan enemmän tietoa.

Lankapirtin Matleenan kirjaama myssymalli on ollut kuulemma käyttäjiensä hyväksi kokema hän kertoo ja jatkaa: ’ Se ei ole kuuma kuten esim. peruukit ja pysyy hyvin päässä toisin kuin huivit. Jos joku haluaa tehdä jollain muulla tarkoitukseen sopivalla mallilla niin toki sekin sopii. Neulotut myssymallit käyvät myös. Kukat ym. koristelut ovat toki kivoja mutta eivät pakollisia. Koosta vinkiksi, että jos jokainen tekee omaan päähän sopivan myssyn/myssyjä, niin silloin saadaan eri kokojakin mukavasti’.

Myssy kannattaa tehdä langasta, joka ei kutita käyttäjänsä päätä: puuvilla, bambu ja soya ovat hyviä ja vauvavillalangatkin. Tekokuituja langassa kannattaa välttää, jottei myssy hikoile. Varsinkin yömyssyjen pitäisi olla saumattomia ja mahdollisimman sileitä, jotteivät ne paina tyynyä vasten. Piiku ainakin kokeilee erilaisia malleja, ja häneltä saa ohjeitakin, jos haluaa tehdä erilaisia myssyjä. Matleenalla on kaksikin hyvää myssyohjetta blogissaan, sekä virkaten että neulomalla.

Myssyyn on hyvä myös kiinnittää lappu, jossa on merkittynä päänympärysmitta. Lappuun voi myös merkitä käytetyn materiaalin, esim. 100% PV tai 50%PV ja 50% bambu. Jos langassa on erikoinen pesuohje, senkin voisi merkitä (esim. vain käsinpesu).


BloginapitBlue teki meille oman napin kampanjaa varten, jonka voit napata tästä mukaasi omaan blogiisi ja mainostaa kampanjaamme eteenpäin.

Myssyt voi toimittaa Susun lankakauppaan, Käsityöliike Anjalin, Annankatu 5, Salo tai Piikulle, kysymällä toimitusosoitteen sähköpostiosoitteesta neulefriikki ät gmail.com. Kaikki kyselyt, uudet mallit yms ovat tervetulleita meille vinkiksi. Jos postaat omaan blogiisi myssyjä, laitathan kommentin meillekin tiedoksi!

Jos asian tiimoilta herää muuten kysymyksiä, niin laittakaa kommentteja tai sähköpostia tulemaan, niin vastaamme, kun ehdimme.

Terveisin Piiku ja Susu


Pari uutta myssyä on valmistunut, nro 7 ja 8. Vaikka laiska töitänsä luettelee....
Palmikkomalli on Mustikasta.

Sininen pipo on Blend Bamboo-lankaa (50% pv 50% bambu). Punainen on Knoppia (100 % villaa). Puikkoina 3 mm Knitpro.

Silmukoita oli alussa 128 Matleenan ohjeen mukaisesti. Tein palmikkokuvion keskelle, punaiseen kaksi ja tein kavennukset siinä kohtaa kuten mallineuleessa tehtiin. Muita kavennuskohtia lisäsin 3-4 kupuosaan. Näiden ympärysmitta on noin 57 cm ja ne ulottuvat juuri ja juuri korvien päälle.

Ja Cara ottaa kovasti osaa.... :)

Myssyjen tekeminen koukuttaa - kyllä. Muuta ei tekisikään. Vaan kaivoin esille myssyjen takia kesken jääneen huivini - sitten taas myssyjen pariin.


6 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Oletpa tehnyt kauniita myssyjä! :) Mukava kuulla, että neulotun myssyn ohjettani soveltaen saa aikaan noin kauniita. Itsekin olen aikonut neuloa muullakin mallineuleella ja nyt alkaa tuntua, että palmikoin minäkin seuraavaksi! Ja sinäkin olet siis huomannut, että myssyjen teko koukuttaa! ;DD

Susu kirjoitti...

Kylläpä olet neulonut ahkeraan ja kauniita ovat myssyt.

Näkyy olevan uus pohjakin blogissa:-)

Pirena kirjoitti...

Kaunis tuo sinun hartianlämmittimesi ja napit piste iin päälle.
Eipä tässä päässä muuta nyt pyöri kuin nuo sytomyssyt. Hyvä te, sinä ja Susu. Olen vasta 3 myssyä saanut aikaiseksi, mutta lisää tulee koko ajan.
Matleena kyseli sitä mun pitsimyssyn ohjetta, täytyy laittaa se siihen malliin, että voi julkaista sen yleiseen käyttöön.

Edina kirjoitti...

Ihania myssyjä! Väsäsin blogiini jonkinlaista ohjetta kohopylvään tekemisestä. Toivottavasti siitä on apua! :-)

Minz kirjoitti...

Onpa kivan näköisiä pipoja! Minä nyt tähän sytokampanjaan ekan virkatun piponi sain eilen aikaiseksi. Ja tosi on: se ON koukuttavaa! Ei tekisi mieli tehdä enää mitään muuta. Miettii vain, miten niistä saisi vähän erilaisia ja nyt kun on virkannut, sitten neulomalla myöhemmin... =o) Mahtavan hyvä kampanja!

Minz kirjoitti...

Eka lähetys alkaa olla postiinkuljetusta vailla valmiina. Aikaa on vielä kampanjalla, mutta oma aika alkaa olla rajallinen. Pitää vain pitää mielessä jatkossakin, että noita langanloppuja, yksittäisiä keriä, voi hyvinkin käyttää tällaiseen ja vaikka lähettää suoraan sairaalaan. Uskoisin, etteivät heitä menemään, vaikkei kampanjaa olekaan. :D