NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pöllömyssyt ohjeineen

Minulta pyydettiin pöllömyssyn ohjetta. Lupasin toukokuuksi, mutta se ei antanut sitten millään rauhaa. Joten aloinkin tehdä sitä samantien. Susulta olin jo saanut Hjertegarnin lapsenpuseroon piirretyn pöllö kaavion, joten ei kun tuumasta toimeen.

Lanka Schachenmayer Cotton Linen, pellava puuvillaa, 50 g kerä riitti näihin, mutta jos haluaa suuremman/syvemmän, tarvitsee toisen kerän. Tai kolmesta tulee kaksi myssyä.
Puikot 4 mm pyöröt ja sukkapuikot.

Tälle tuli kooksi 52 cm. Tässä pingoitettuna 54 cm:n purkin päälle, on pöllötkin hieman venahtaneet ja lytistyneet. Pikkupöllöjä on myssyssä yhteensä 7.

Ohje tähän myssyyn löytyy oikealta palkista.

Tämä toinen on muuten ihan samanlainen, mutta pöllöt ovat nyt kokoa huuhkaja. Niitä tein myssyyn vain neljä. Nuo pikkupöllöt vetävät neuletta kasaan, kun niitä on ympäri koko myssyn. Nämä muutamat isot huuhkajat eivät niinkään. Siksi tästä tulikin 54 cm kokoinen.

Perinteikästä sytomyssymallia unohtamatta (tai niin no: sormet hajosivat tuossa Cotton linen tikuttamisessa).

7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Onpa kiva, kun teit ohjeen tuohon pöllömyssyyn! ;) Minullakin on ollut suunnitelmissa tehdä pöllömyssy (pöllökaavio minulla jo on), mutta muuten aihe on ollut vasta takaraivossa hautumassa. Nyt pääsen suoraan toimeen, kiitos sinulle! :)

Seijasisko kirjoitti...

KIITOS! <3 Puikolla on jo olen tehnyt jo pari krs. pöllökuviota. Mulla on ohuempi lanka (duett) ja oon tekemässa siksi 8 pöllöä myssyyn ja tein myös resorin 2o 2n n.3 cm. Saan varmaan tänään muuten valmiiksi..paitsi huomenna pitää mennä vielä nappikauppaan.

Susu kirjoitti...

Ohje on hieno homma! Kiitti. Nyt munkin on varmaan pakko "koeneuloa" toi. Kunhan se puuduttava kebabbi tulee valmiiks. Enää ei puutu paljoa:-)

Marjut kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Pitäsiköhän tehdä kaverille, jolle tein pöllölapaset, vielä myssy lisäksi...

neuloo mopsien kanssa kirjoitti...

Ei pöllömpiä myssyjä, josko noista innostuisi!

Marjut kirjoitti...

Minua valistettiin ratsastuslapasista, että suitset kulkevat pikkusormen ja nimettömän välistä. Siksi pikkusormi piti erottaa:) Tytär on ratsastanut.

seikku kirjoitti...

Kiitos hyvästä ohjeesta! Kaksi myssyn neuletta meni purkuu, mutta pöllömyssy onnistui. Sopii minun päähän. Kavennus on kaunis. Neuloin Janne-langasta 4,5 puikoilla, alkuun 96s. Silmät vielä puuttuvat.