NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!







sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Hiukan vielä Amerikan raitilta - In American mood

Tämä jakku hyppäsi silmilleni Amerikan tourneella Pipan sivuilta täältä. Messenger viestillä tilasin itselleni langat ja ne saapuivatkin sopivasti kotiintulopäivänämme. Sitte ei muuta kuin tekemään.






Kimonojakku, Kotilieden Käsityö 4/2015
Lang Novena, 50% virgin, 30% alpaca, 20% polyamid, 25g=110 m 7 skeins,
Lang Alpaca Superlight, 54% alpaca, 24% polyamid, 22% wool, 25 g = 199 m, 6 skeins
Sticks 6 mm

Kimonojakku painaa siis 325 g! Se on ohut, lämmin ja kevyt. Huippuyksilö matkalle mukaan  lämmikkeeksi.

Tein jakun saumattomana - se suorastaan huusi sitä. Ongelmaksi sitten muodostui pingoitus, jossa auttoikin Susanna - kiitos!  Jos jotakin tekisin eritavalla, niin hihat - ne ei tarvitsisi olla ihan noin lepakot. Mutta ajankohtaan sopivahan se on - nyt on Halloween asu valmiina! Lisäsin tähän nyt napin - hyvin se siihen istuu. On minusta kivampi, kun sen saa jotenkin kiinni.

You know - you're on the road and you need something warm. You have not taken with you any of your favorite knits because they are so heavy in the suitcase. This was a situation in my American journey. Then I saw this! This has a weight of 325 g and it's still warm with alpaca. Excellent in my next trips!

Kuviopatentti tai brioche on vieläkin kiehtova. Puikkomaisterin lapaskirjassa oli siihen uusi ohje, jota piti kokeilla. Kun on tehnyt jo ennen briochea niin tämä olikin aika helppo malli. Mutta kaiken kaikkiaan koukuttava tämäkin.


Another brioche-pattern, nice and easy after those more complicated ones.  

Jossain vaiheessa syksyllä löysin afrikka-kangasta tilkkutöihin ja jo silloin päätin tehdä siitä jotain ystävälleni Piialle, joka on Afrikka-fani. Ja koska en Amerikan reissullani päässyt yhteenkään tilkkukauppaan, josta olisin pienen palan ameriikan herkkua hänelle voinut tuoda, niin löysin sieltä kuitenkin lehden ja tämän mallin. Tämä sopii myös Piialle: hän on kova tekemään paper piecing-tekniikalla käsin ommellen töitä ja projektipussukkahan tämä on.



Tein lopulta pussukoita samantien kaksi, eli nyt on toinenkin olemassa - hiukan erilainen, että erottaa. Piian version nimikoin.

A Project purse for my African-fan friend. This is inspired by American Patchwork magazine and the African fabric. I made two of these, maybe I do also some projects with this?

Ihana syksy! Lovely Autumn!



4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Takki on kerrassaan upea! Ja nappi on aika herkullinen lisä :)

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Vau, mikä jakku. Kyllä kelpais. Kuviopatentti näyttää hienolta, oppisikohan sitä. kivat pussukat.

Susu kirjoitti...

Halooweeninuttu on ihana ja upean kevyt. Kuviopantenttia oot nyt hehkutellu niin pitkään, et ihan kohta pitää kokeilla... Opetaksää munt? Joku tosihelppo malli...

Anonyymi kirjoitti...

I guess you can see where your visitors are from. What is percentage of origins?