NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Talviset terveiset Varsinais-Suomesta - At last the WInter!!

Vihdoinkin tosiaan! Eka kerran tänä talvena yli kymmenen astetta pakkasta ja maa valkoisena! Piristää kummasti!

Joululoman tuotoksia alkaa tulla jo blogiin asti - on se vaan niin kivaa, kun saa aikaa neuloa (tai minähän puhun kyllä kutomisesta...)!!

Jouluaattona, kun alkoi hässäkkä helpottaa, etsin käsilleni jotakin tekemistä. Joululahjat oli tehty ja lahjottu, ja puikot huusivat tyhjyyttään. Olin löytänyt ihanan mallin: röyhelö baktuksen ja sitä etsin kissojen ja koirien kanssa. Uskoin että olin sen printannut paperille, vaan ei löytynyt. Konetta en avaa! Sitten oli tehtävä oma malli, ja siitä poikikin kaksi mallia.

We have at last Winter: snow and -11 degrees C!
During the free days in Christmas time, I got something finalized.

Ensiksi tämä Sulkareunus:
Iso hartiahuivi, shaali suorastaan. Mallia se hakee Baktuksesta ja Nikolai-huivista, jotka molemmat ovat suosikkejani. Mutta nyt piti saada röyhelöitä! Eipä se Sulkareunuksessa vielä toteutunut, mutta hyvä siitä tuli näinkin.

Sulkareunus-huivi, model my own,  Noro Yuzen (56% wool, 34 % silk, 10 % Kid mohair), väri 14, puikot 4,5 mm.

This Feather is a big shawl, it searhes it's model from Baktus and Nikolai, but I needed now frills! But I couldn't get it out from this yarn, so I needed another shawl....

Ja koska röyhelöitä piti saada, niin nitä sitten suunnittelemaan: Höyhenpilvi!

Tulihan se sieltä! Ajatuksissa ihanat englantilaiset yläluokkaiset TV-sarjat aloin kaapista löytyneestä Kid Silk Mohairista kehitellä lisää röyhelöitä ja pitsejä.

Höyhenpilvi, model my own,  Kid Silk Mohair (75% Kidmohair, 25% silk, 25 g = 225 m), väri 15,  menekki 2 kerää (huivin paino noin 30-40 g), puikot 3½ mm.

Cirrus - a cloud like feather is this shawl. And also frills!

Meillä kun on tämä talvinen hääpäivä, niin miehelle tulee tehtyä usein sukkia tms. lahjukseksi taas vuoden kestämisestä. Tällä kertaa malli löytyi sukkakurssin materiaalista viime vuodelta, ja lanka on Maijaa, vihreä on lupiinilla värjättyä ja keltainen koivulla.

Tykkään kovasti noista kantapään ja kärjen muotoilusta vaikka tekeminen onkin riviriviltä lukemista. Hyvin teki kauppansa!

Socks to my husband - he has again been one year very patient with me...

Pitkäkätisenä minulla on aina käsien liikkuessa paljas paikka hanskojen ja takin hihan välissä - siksi noita ranteenlämmittimiä saisi olla useampia laatikossa. Tässä taas yhdet. Ja romanttista pitsiä jälleen...


Lanka on Teeteen Primaveraa, puikot 4mm.

Mittens, I need them while I have too long arms for the jackets. Romantic lace, of course!

Ja sitten pääasiaan, eli sytomyssyihin. Kolme tein heti putkeen, sitten sain luvan tehdä jotain muuta, kuten nuo ranteenlämmittimet.Facebookissa on käynyt jo useita sytomyssyilyyn innostuneita, lisää saa tulla!

Sytocap-campaign - I have made now three of them.

Mukavaa arkea 2012!! Härkäviikot aluillaan, ja kaikilla tietty laihdutusvimma! Kässyt on siitä kivat, että ne kuluttavat energiaa, ja pitävät kädet muussa työssä kuin ruuan lappamisessa suuhun! Myssyillään!!!

Nice everyday-living after Christmas-time! If you want to loose your weight, just knit! You just burn the calories and your hands has something else to do than just eating. So just make a Cap instead of eating too much!

10 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Voi miten paljon olet saanut aikaan! Ja niin kauniita kaikki!

Susu kirjoitti...

Herregyyd miten paljon lankaa on taas puikkojes kautta kulkenu! Röyhelöt on kauniita - tykkään varsinkin tuosta mohairista. Onnea hääpäivän johdosta!
Mulla vasta toinen myssy puikoilla, mutta suunnitelmia on vaiks kuinka! Nyt vaan kutsuu klapisulkeiset - jokohan ne pöllit tänään loppuis?

KristiinaS kirjoitti...

Voi jufe miten nättejä neuleita oot tehnyt. Kirjoituksestasi oikein huokuu into, millä oot vuoden kutomiset aloittanut:)

Hepsi kirjoitti...

Wau kuinka upeita neulomuksia!
Noiden sukkien kantapää näyttää aika lailla samanlaiselta kuin Fredrikoissa. Mikä tuon mallin nimi on ja löytyykö sitä mistään netistä?

amuk kirjoitti...

IHANIA NEULEITA SULLA VALMISTUNUT :) JA VIELÄ PALJON. IHANIA LANKOJA OLET MYÖS KÄYTTÄNYT HUIVEISSASI JA KAIKISSA MUISSAKIN.

Marjut kirjoitti...

Ihanat röyhelömallit! Ja niin kauniita kaikki muutkin.

Pirena kirjoitti...

Niin pal kaunista olet neulonut.
Minäkin olen jo kohta kaksi sytomyssyä saanut aikaiseksi.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania neuleita.

pam kirjoitti...

Greetings Neulefriikki from Cornwall UK
A happy New Year.
How pretty your ruffle scarf is.
I downloaded the pattern from the Ravelry site, thank you.

Do you have an suggestions how I can translate to English?
Many Thanks

Susu kirjoitti...

Höyhenpilvi on puikoilla viimeinkin. Tulin vaan tarkistamaan näyttääkö siltä ku pitääkin:-) Kiva malli! Kiitos Piiku!