NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!torstai 20. syyskuuta 2018

Combo

Langoissa on nykyisin vaikka mitä comboja, on villaa yhdistettynä puuvillaan, pellavaan, silkkiin. Yhä useammin myös ohjeet on tehty kahden langan combona - no miksen minäkin kokeilisi?

Tämän puseron jujuna ei olekaan itse malli - vaikka se ihanainen Jonna Hietalan Nuuk onkin, se kun on vanha jo, nimittäin Laine Magazinen ensimmäisestä numerosta. Loistava malli muuten, jos havittelet tällaista peruspaitaa.

Jujuna on Edinburghista tuotu Garthenorin Number 1, 100% certified Organic British Pure New Shetland Wool ja siihen yhdistetty 'Noonin' ohut pellava. Puikoilla 5½mm tikuttelin tämän mallin, ja juu - hieno on! 

Minulla on tuota 'Noonin' pellavaa edelleen parissa kolmessa värissä ja runsaasti. Ostin sitä Noon Knitistä Haminan vuosinani, kun kävin neulekisällin koulutusta. Olen aina ollut hiukan perso tuolle pellavalle, siksi sitä tuli hamstrattua.

Kesällä juttelin ideastani opettajani ja nyttemmin Noon Knitin lankakaupan Karhulaan perustaneen Outin kanssa, kuulosti aika jännittävältä. Joten uskaltauduin kokeilemaan.

Ohut, sopiva-just-eikä-melkein ja mielettömän kevyt: 248 g.

1 kommentti:

Susu kirjoitti...

Jännä combo! Ja tosiaan mielettömän kevyt, Kivaa kuulla miten yhdistelmä käyttäytyy käytössä. Kiva perusnuttu. Niille on kaikkest eniten käyttöä.