NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!torstai 4. lokakuuta 2018

Lankajäähyväiset

Joskus tulee mieleen, että on vain lähdettävä eteenpäin. Pitää hakea jotain muuta, siivota kaappinsa viimeisistäkin jäänteistä jotakin.
Minulle se oli suuri rakkauteni - Rowanin Felted Tweed.

Tämä lanka toi minut uuden äärelle - aloin tunnistaa langan juoksevuuden - eli siis sen metrimäärän, mitä kerässä on. Sen jälkeen sain kevyitä neuleita, ihan wau-tunnelma. Toinen mitä netti ja tämä lanka minulle valaisi, oli värikartta. Siis sen laajuus oli hieno ja siitä joutui tietysti maksamaankin - sillä ei se ilmaiseksi tule, että tekee laajan värikartan.

Ja mitkä värit! Nuo murretut värit olivat aivan ihania - ja minä valitsin niistä vaalean beigen, hiekan?, aika mitäänsanomattoman, jollaisia minun on ollut tapana valita, vaikka väriloisto saa sydämeni sykkimään.

Eka kerran tilasin ulkomailta - se taas johtui siitä, että valuuttakurssit tekivät langasta edullista verrattuna Suomen hintoihin. Lisäksi lankaa ei ollut saatavilla kotikaupungistani siihen aikaan.

Malli: Birkin / Caitlin Hunter muunneltuna
Rowan Felted tweed, puikot 4 mm. 

Purin yhden villatakin, joka oli jäänyt käyttämättä. Lisäksi kaivoin esille kaikki nyssäkät, joita oli jäänyt projekteistani. Väriä saadakseni kukkiin, nappasin paritkin kasveilla värjättyä ostolankaa mukaan. 
Ensimmäinen 'lehtikierros' on minun ensitapaamisestani tämän langan kanssa. Siinä se väritön, hajuton, mauton vaalea beigeni on pohjana, ja värjäsin sen vihreäksi. Taitaa siitä vihreästä tehty villatakki olla vieläkin varastossa - pitänee tarkistaa. 

Ja sitten otin Birkinin ohjeen ja aloin tehdä - kuvioita en saanut ihan kaikkia miehustaan, koska oma tiheyteni työssä oli ihan muuta kuin mitä mallissa oli. Hyvä oli ohje - niskaan lisäsin taas muutaman kerroksen lyhennettyjä kerroksia, jotta istuu paremmin.

Ja neuloin, ja kaivoin pohjavärinyssyköitä pussista lisää ja neuloin. Ihan jotakin siitä jäi - koska johonkin oli vain lopetettava, mutta kyllä tuosta nyt mekko tuli.

Jos huomaatte, niin meillä ei yksin kuvaan pääse: eka kuvassa Bigi bigguinen ja toka kuvassa Cara Carkki Cepponen. Näillä mennään syksyyn. 

Ps.  Tämä työ oli suurin projektini tästä langasta - upeahan se on! Värejä yhteensä 13 muistaakseni, joten nyssyköitä riitti nurkissa.

2 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Ihana! Näyttää just niin mukavalta käyttömekolta et ei varmasti jää kaapin perukoille vuosiksi. Ja siltä varalta, ettet nyt langalle lopullisia jäähyväisiä kuitenkaan sano, niin muistat varmaan sen mun merimiessäkin, jossa on Feltedinjämiä varmasti kakskyt erilaista :)

Piiku kirjoitti...

Niinpä Susu. Meinasin loppuun kirjoittaa, että voisi vielä tehdä..... Niinpä. Mutta nyt on kaikki jämät käytetty. Olo on aikas tyhjä....