NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!perjantai 16. marraskuuta 2018

Speckle & Pop shawlPää kaipasi taas keskittymistä vaativaa työtä - siispä tutkimaan Stephen Westin ohjeita. Tämä oli edellinen KAL - ja kun uusi KAL alkoi, aloitin minä tämän vanhan. Olin ikään kuin mukana, eiks vaan?

Langat tähän huiviin oli osittain hankittuna. Kesällä Lankafestareilta Jyväskylästä hankittu Noble - Nuancepakke 07 aiheutti kotiutuessaan päänvaivaa. Ostin noita viiden pikkukerän paketteja kaksin kappalein, mutta mitä ihmettä niistä tekisin? 
Kun tutustuin tähän huiviin, tiesin mikä olisi seuraava työni, tähänhän ne uppoaisivat! Piti vain hankkia pari uutta väriä, jotta koko paletti olisi kasassa.Speckle &Pop Shawl, Stephen West (tein pienemmän)
Holstgarn Noble, 100 g - 666 m
päävärejä keltaista 50 g, mustaa 100 g
Puikot 3½ mmStephen West tekee ohjeita, joista aina oppii jotain uutta ja oivallusta. Ja sitten niitä käytetään uusissa malleissa - hän uudistaa usein huiviperinnettä. Niin kävi tässäkin. Tämä ei antanut hetken rauhaa, etenemistä piti seurata jatkuvasti. Ei siis telkkarineule ainakaan minulle.

Alku tehtiin poikittain ja langanpäättelyltä ei voinut välttyä! Kaikki reunat olivat Icordia - ei vain siistiä vaan myös helppo poimia reunuksen silmukat. 

Reunuksen raidoitus ei ole symmetrinen vaan toteutettu toispuoleiseksi lyhennetyin kerroksin. Ja sitten tuo reunus! Nyt silmukoita taisi olla vain 850 päälle, silti aikamoista väsäämistä. Hiukan lyhyemmäksi jäi minun chevronini, kun musta loppui. Päätin sitten vielä jaksaa: chevronin jokainen sivu pääteltiin eri värillä - aikalailla siis päättelemistä tässä huivissa.

Jos saisin uudestaan valita värejä, valitsisin tuon pääväri keltaisen toisin , nyt se oli liian lähellä paketin kellanvihreää. Mutta muuten ihan mun värejä! 

Stephenin värimaailma ei oikein natsaa omani kanssa, mutta heti kun näen hänen uuden mallinsa joidenkin muiden toteuttamana, alkaa viettelys.  


Jos nyt olisin Tampereen messuilla, patsastelisin juurikin tämän ja edellisen Westin huivin Knit-n-slide huivin kanssa siellä. Mikä olisi tepastellessa. Ei kommentteja: