NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Viikon puuhailut - Beeing busy along the week

Tämä viikko on ollut erilainen - olen siirtynyt tuolistani maailmalle, ihan Turku-cityyn asti. Eli neuleita ei juuri ole syntynyt - sehän oli tarkoituskin. Joka päivä on kyllä tikutettu ihan mielenrauhan vuoksi, mutta niskat ovat kipeytyneet ihan muusta.

This week has been differnt - I have moved out from my home to Turku city. No knittings ready this week.

Huovutetut tennarit ovat olleet mun lempparikotijalkineet. Huono puoli on, että olen kuluttanut jo kahdet pohjat niistä. Sitten huomasin nahkapohjat ja päätin tilata. Vain Large kokoja tarjolla, joten niitä. Mutta eihän niitäkään ollut verkkokaupan lupauksista huolimatta. Piti siis aloittaa itse niiden neulominen. Maijaa puikoille ja pohjaan vahvikkeet.

I have worn already two felted tennis slippers, while the bottom is only wool and not so durable. I tried to get the leather slipper bottoms, but they were out of stock. So I had to do them myself.
No nyt helpotti - taas on pari ehtoja tennareita käytössä. Ne toisetkin pitää paikata.

Tennarien ohjetta on kyselty. On se tulossa, ja pohjien vahvikesuositukset myös.

Now I have a bran new pair of felted tennis slippers again.  

Ja missä sitten olen iltani viettänyt - no eiku: vain yhden illan. Täällä ja tässä tulos:

And I spent one night here and the result is here:

Eilen oli pakko jo lähteä liikkeelle ja kaivaa sukset varastosta. Pakkasta oli aika kipakasti, muttei tuullut ja aurinko paistoi! Olipas mukava lenkki ja samalla tuli kokeiltua uutta kameraa. Ohjekirjan lukeminen on vielä kesken, joten nämä olivat kokeiluja. Samalla tuli selväksi, että kameraihminen tarvitsee torimuijan hanskat ja ne pitää saada roikkumaan kaulasta. Hiukan oli jäässä meinaan sormet.....

Yesterday here was -15 degree C, but sun was shining and no wind. So we went to the lake to ski. I took photos with our new camera, but I haven't read the manual - that's typical foe me. So I just tried.
Caralla oli hauskaa. Minulla vain sihtivaikeuksia...  :)

Illalla sitten oli pakko päästä tänne. Panikoin jo etukäteen mutta mies lupasi pitää minusta huolen. Vain kerran pari ärähdin ihmismassoille, jotka meinasivat lytätä minut vasten suoja-aitaa ja vain kolme kertaa valitin miehelleni, ettei olisi pitänyt tulla ollenkaan. Joten aika hienosti selvittiin ja nähtiin koko spektaakkeli upeasti. Pakkanen oli kiristynyt -20 asteeseen, ja varpaat alkoivat palella, mutta onneksi takaisinpäin saatiin kävellä jo reipasta vauhtia ja kun vielä oikaisimme Aurajoen poikki pääsimme autolle tosi nopeasti. Tosin jään poikki ei olisi saanut mennä - minäkin sanoin kun lähdimme ylittämään jokea, että kiitti vaan mukavasta elämästä, jos se nyt tuonne Aurajoen jäihin putoaa. Mies vastasi vain, että alajuoksulla tavataan.... Mutta onneksi jäät kestivät hyvin.

Nyt Turku on sitten virallisesti avannut kulttuurivuotensa. Helmikuun kulttuuripläjäys on jo varattu, katsotaan mitä muuta näemme ja koemme tänä vuonna.

At night we were here. Our hometown, Turku is European Culture Capital 2011, and this was the Grand Opening. I was in panic in advance, but my husband were stubborn and he promised to take care of me. There were some 30-50 000 people in the riverside, so a little panic of course were now and then. Temperature were -20 degrees, so it was also very cold. Fantastic spectacle, never seen before. It was worth it.

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kuvat on hienoja, on niissä kameroissa sitten eroakin näköjään.
Radiosta yks päivä kuuntelin tuota Turun vuoden ohjelmaa ja siellä on kyllä tarjolla vaikka jos mitä ja varmasti jokaiselle. Huh huh, miten siitä määrästä osaa valitakkaan, jos nyt jostain syystä sinne päin eksyisin.

Susu kirjoitti...

Ihania kuvia! Näyttää ihan keväältä:-)
Ja taas uusi aluevaltaus sulta - korut on tosi kauniita!
Vahvikkeet taidan minäkin laittaa tossuhini kun en raaski käyttää niitä muuta kuin soffalla maaten tai silloin kun ylpeänä elvistelen niillä jollekin.
Mekin oltiin siellä. Ilotulitukset nähtiin mut muu oli liian kaukana kun lähdettiin vähän myöhään liikkeelle - joen yli jäätä pitkin mekin...

Matleena kirjoitti...

Hyviä kuvia olet napsinut vaikka opaskirjasta et ole vielä kokonaan opetellutkaan. Minkälaisen kameran muuten hankit? Siksi utelen, kun minullakin on sen suuntaisia aatoksia.

Vanhoista nahkaisista saappaanvarsista saa myös ihan hyvän pohjalliset tossuihin. Minulla on huovutetuissa tossuissa sellaiset. Esittelin niitä ne aikoinaan blogissanikin täällä http://lankapirtin.blogspot.com/2008/11/hahtuvaista.html

Marjut kirjoitti...

Ihania kuvia! Onnea vain kulttuuripääkaupungille; juhlallisuuksia katselin toisella silmällä telkkarista.

Seijasisko kirjoitti...

Tosi sieviä koruja<3. Tekaisin miehen sytomyssyn ohjeellasi-hieno tuli!

liinu kirjoitti...

Ihana valo ja vauhdin hurmaa noissa jääkuvissa! Ja kaunis turkoosi korukivi.