NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Jotakin puikoiltakin

Koulussa on se hyvä puoli, että siellä näkee monen tekijän yhdistelyjä ja sellaisen kautta syntyi tämäkin kauluri. Blingblingiä! Sain langat Susulta lahjaksi, joten kiitos ja kumarrus - tässä se nyt on!


Malli meidän open, Outi Markkasen, Teeteen malleista sen bongasin Susun kaupassa.
Lanka Austerman Kidsilk, 75% kidmohair, 25% silk, 225 m/25g. Palila efektilanka.
Kidsilkiä noin 35 g, 315 m ja Palilaa vajaa kerä. Napit omista varastoista.
Paino 53 g nappeineen päivineen.
Puikot 4mm.

Ehdottomasti ihana.

This is marvelous because of the Kidsilk and bling-bling. The model is from our teacher. And I used here this efect-yarn, because I saw one other model where it has been used - so me too!

Tämä toinen sai sitten alkunsa Turun kässämessuilta viime maaliskuussa. Lankakauppiaalla oli tosi kiva toppi päällä ja siinä hän oli myymässä lankoja ohjeineen ko. toppiin. Tulee valmiiksi kolmessa illassa! Lanka oli tosi mehukasta eikä sitä tarvinnut paljoa ja tuli halvaksikin. Eiku kassiin.

Kotona huomasin että malli oli Modasta, virolaisen Annan. Sellaisen olin jo kerran tehnytkin ja toinen puikoilla (on muuten vieläkin!). Siis tuttu malli ja menoksi. Kiva tehdä ylhäältä alas - kokeillen ja välillä purkaen, katsoen mihin lanka riittää ja mitä siitä tulee.

Kaksi kolmesta illasta tein. Sitten tuli kevät ja kesä, eikä tuollaisia enää tarvittu ja nyt kun taas tarvitsi, se pilkotti keskeneräisten laatikosta. Ja nyt siitä siis tuli tällainen.  


Härpäke
Drops Alpaca Boucle, 80% alpaca, 15% wool, 5% nylon. 50 g = 140 m. 145 g, 406 m.
Puikot 6 mm pyöröt.

Muutama raitakerros on tehty silmukoita venyttämällä.

This has a story: a yarn shopkeeper was in trade show last March. Just few skeins of yarn and the instruction and it's ready in three nights! Yes, maybe. But after two nights we got tha spring and this was not so interesting anymore :) . Now I found it while it's Autumn and winter coming. Started from up and all the time I modelling this basic instruction. And now it's like this.

5 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kyllä elämässä pitää olla hiukan blingblingiä:) Ja toppi on hieno eikä ilmeisesti lainkaan saumoja.

Sirpa kirjoitti...

Ihana bling-bling-kauluri! Ja toppi on myös kivan näköinen.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa upeita neuleita.

Susu kirjoitti...

Ihana versio kaulurista! Ja toppi kans on kiva. Pitäisikö mun tutustua tuohon ylhäältä alas -tekniikkaan kans? Mut ku must ne saunat on niin kivoja:-)

Ihalaiska kirjoitti...

Bling-bling on just sitä mitä näin marraskuussa kaipaa! Huivista tuli hieno! Ja toppi on just semmoinen minkä voisin itsekin tehdä, ei saumoja ja tehdään niin pitkälti kuin lankaa riittää...