NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!lauantai 23. toukokuuta 2015

Valmistujaisia vol.2 - Finalized vol. 2


Olen myös tilkkuillut. Tässä vanhaan äitini keinutuoliin peitto.
Kankaat ovat Karnaluksista pääosin. Tarkoitus oli tehdä iloisen kesäinen peitto isäni joskus mustaksi maalaamaan keinutuoliin. Kesäinen ja iloinenkin siitä kyllä tuli. Blokin malli on kirjasta Japanilaiset tilkkutyöt 1, malli numero 26 Yosegi kaku to sankaku (Neliöt ja kolmiot). Tikkauksen aloitin keskeltä käsivaraisella tähtikuviolla, jota jatkoin koko peitolle.

Sitten tarvitsin tähtikuvion, jota kokeillakseni tein tyynynpäällisen.Kankaat pääosin Menitasta, Amy Butlerin mallistosta. Blokin malli kirjasta Iso ilo pienistä tilkuista, Sarah Fielke. Tikkasin ensin koneella tilkkujen mukaan, ja lopuksi käsin helmilangalla.
Tämä oli helppo ja joutuisa malli, taidan uskaltautua peiton tekoon tällä mallilla.

Ompelin pienen tilkkupussukan jo aiemmin tehdyistä tilkuista. Itse tykkään noista kankaista kovasti, joten taitaa pussukkakin tulla käyttöön.

Some patchworking also. First a cover to my mother's old rocking chair, then a cushion cover with a star model and a  vanity case from my earlier stiched blogs.

Tytär on pyytänyt vesijumppakassia - sellaisia kun meidän vesijumppanaisilla on useammallakin. Karkkipaperitoivomus oli Geisha. Kanttasin kassin kankaalla ja päällystin väärän värisen hantaakinauhan myös tuolla kankaalla. Tulihan siitä. Kunhan vesijumppa taas syksyn tullen alkaa!


I worked a candy paper bag to my daughter  for aqua gymnastic use. Paper is Geisha.

2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi että on upeita tilkkutöitä.
Heleää Helluntaita.

Marjut kirjoitti...

Keinutuolin peitto on kerrassaan ihana ja tuollaisen vesijumppakassin minäkin ottaisin.