NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!







sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Huivei

Huivei on tehty välipalatyönä, kun puseroa, villatakkia ja sukkaa pukkaa niin monilla puikoilla, ettei valmista tule.

Ensin ostin superihanaa Sandnes Garnin Alpakka Silkeä Tampereella Pinninkadulla sijaitsevasta uudesta tuttavuudesta Silmukka. Varsin mukava pikku kauppa! Ja vasta sitten alkoi muotoutua kolmen värin huivin ohje - selailin paljon, mutta tein siitä sitten Taitolehdessä julkaistun Flamingohuivin. 



Ihanan pehmeä lanka, mutta malli ei minua ihan miellyttänyt. Tuleehan sitä varmasti käytettyä ihan tuon langan takia - pehmeätä kuin vauvanpeppu. Joka väriä meni se 50 g, puikot 4 mm.

Tämä toinen sitten taas miellytti kovastikin! Malli on Summa Stripes Shawl, Meijuknitsin kiva malli. Tätä on kiva tehdä, se on helppo ja kuitenkin tulos on näyttävä. Lanka  on Sandnes Garn Line, 200 m/väri, puikot 4,5 mm. 
Langasta sen verran, että se kyllä halkesi tosi mielellään, eli piti olla tarkkana että otti kaikki haituvat puikolle. 



Tämä kuuluu sarjaan Piikun vaaleanpunaiseen totuttaminen - aika hailakka on, mutta tämä puuterinen taitaa olla nyt ihan in. Ja minulle sopii hyvin - onneksi toinen väri on se turvallinen harmaa!

Ja mallista kertoo paljon se, että puikoilla on jo toinen versio menossa.... 

Kuvat on ottanut Susanna ja paikkana on Brinkhallin kartanon laituri kauniina kesäiltana. Kakskertaseuran neulomakerho hämmensi naapureita iloisella kalkatuksellaan ja naurunremahduksilla. Huusimmepa tahtia myös ohikiitäneelle kirkkoveneen soutajille! Pääskyset kyllä pesivät ihan rauhassa, kun huomasivat että kaikkien käsissä oli käsityöt eikä pahat olleet mielessä. 

2 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Lanka kuulostaa koostumukseltaan todella ihanalta. Molemmat huivit ovat kauniita, mutta kuvien perusteella minäkin kääntyisin jälkimmäisen puoleen.

Susu kirjoitti...

Molemmat oli tosi kauniita. Eikä se vaaleanpunainen ole vaaleanpunainen vaan vanha roosa... Samalla tavalla selitän ittelleni et peessi ei ole peessi vaan pellavan värinen ;) Onneksi meidät aina pelastaa tuo iloisen harmaa! Arvaas et se on muakin alkanut puhutella.
Kivaa oli taas rannalla neuloa. Hyvä et muistutit!