Pääsiäisen suurimmasta yllätyksestä vastasi isäni, Ukko. Hän kutsui meidät syömään pitkänäperjantaina. Sanoi ostaneensa lammasta ja tekevänsä sen.
Alkuruokana kasvispaistosta,

Sitten pääruoka, lammaspataa ja peruna-tomaattipaistosta,

Ja sitten jälkiruoka: toscakakkua.

Ukko oli tehnyt kaiken itse. Minulta hän kysyi vain sen, miten saa kolmannen astian pysymään lämpimänä, kun uuniin mahtuu vain kaksi kerrallaan. Se hoidettiin lämpimäksi mikrolla. Ja ruoka oli hyvää!
Jotta näin meillä... tyttärenä täytyy sanoa, että pitäisi itsekin joskus pyytää Ukko syömään tällaista pitopöytää - meillä olisi ollut lihapullia ilman jälkiruokaa.
1 kommentti:
Voi minkä juhla-aterian saitte! Hyvä ruoka ja seura - mikä sen parempaa?
Lähetä kommentti