NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!lauantai 25. huhtikuuta 2009

Potilasahdistusta

Huh. Selvisin hengissä sairaalakeikasta. Ja kaiken pelasti vain ja ainoastaan tämä kudin:


Tyttärelle valmistuneet Tofutsiet oli se henkireikä, johon ahdistukseni purin. Onneksi sain tehdä käsilläni jotakin. Hoito oli varmasti huippuluokkaa, kuten vain Suomessa voi olla, mutta hoitajien läsnäolo ja hoiva aivan olematonta. Ainoa hoivaaja oli ulkomaalaistaustainen lähihoitaja - hän oli valvotun yön ja nälän uuvuttaman potilaan ainoa ilonaihe. Mihin olemme menossa? Jos jatkossa joudun sairaalaan, pitää siis ottaa mukaan yhdet sukkalangat / yksi hoitovuorokausi! Muuten en takaa kärsivällisyyteni kestämistä.

Samassa paikassa taisin saada herätyksen sitten uudistamisestakin. Parsiminen ei ole ollut intohimoni, mutta Susu on saanut minutkin ajattelemaan uudestaan. Siis kahdet uusvanhat sukat, aivan iskukykyiset jälleen.


Sairaslomaa kun olen viettänyt nyt viikon, nukkunut päiväunet, parhaina päivinä kahdet ja syönyt särkylääkettä kuin leipää, ja tehnyt käsitöitä. Ja niin tämäkin valmistui: Clapotis Brisistä.
Lankaa oli 7 kerää ja siitä jäi ehkä puolikas, kun lyhensin suoraa vaihetta kaksi osuutta. Muuten taas lanka ei olisi riittänyt.... Jaa - mistä sen tiedän? No yrittänyttä ei laiteta ja purettua tuli. Mukavan pehmeä, tarpeeksi iso viluisille hartioilleni. Uusia suunnitelmia jo tähän samaan malliin.

Saanko esitellä:

Työhuoneen sohvalla lojuneet lankanyssykkäni saivat arvoisensa kodin, kun mieheni kötösteli lankalokerikon vanhoista CD-hyllyistä. Hyvä vinkki muuten - ovat mitoiltaan juuri sopivat tähän puuhaan. Ylemmän hyllyn Primaverat (siniset toinen vasemmalla) ovat jo villatakissa, joten tämä hyllykkö on elävä. Ainoa mitä epäilen, on tuo bees Katian lanka, jonka alennuksesta menin ostamaan. Se ei viihtynyt puikoillani - mitähän sille tapahtuu? Ja sitä on pitkään villatakkiin.

4 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Hei mikä juttu noissa Tofujen pohjissa on? Onko helmineuletta vai jotain vahvistettua?

Kaikkea sitä tuleekin paljasetettua... nyt ei Susu sit myy enää sukkalankaa kuin puolet entisestä...

Tuo hyllysysteemi on loistava idea! Kaunis ja muuttuva sisustuselemnetti - olisi aihetta johonkin sisustusohjelmaan!

Jouluksi punaisia lankoja, syksyllä ruskan sävyjä, keväällä keltaista ja vihreää...

Hyvää vointia sulle, mutta ota kaikki irti siivouskiellosta!

Piiku kirjoitti...

Sukkien pohja on vahvistettua: joka toisella kerroksella 1 o, 1 neulomatta langankierrolla, sitten oikeaa yksi kerros ja seuraava taas 1 neulomatta langankierrolla, 1 o. Siinä joutuu vain tekemään ylimääräisiä kerroksia jotta saa sen tasan jalkapöydän kanssa. Tällaisia siellä höyryissä ja yön pimeinä tunteina säätelin... :)
Otan kaiken irti tästä, etten saa tehdä mitään (paitsi neuloa!), tänään pestiin kaksi autoa ja minä olin letkun päässä ruiskumestarina!

Pirena kirjoitti...

Niin tutunoloista lankaa tuo tofu, Tein samasta sävystä yhdestä kerästä viimesyksynä kahdet sukat. Aika lyhytvartiset tuli, mutta kesällä riittää.

MysteryKnitter kirjoitti...

On siinä lankaa!