NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Mies Mereltä ja Afrikkaan

Leijonaprinssi sai nimen. Etunimi tarkoittaa 'Mies mereltä', toinen nimi 'suojelijaa'. Nimiäiset olivat tänään. Hauska oli kisailu vieraille alkuun, kun 17 kirjainta oli tarjottimella ja niistä sai arvata nimen. 17 on aika paljon, ja kun meidän ennakkoarvaus oli vanhempien nimien yhdistelmänä Mini, niin 13 kirjaiminen kakkosnimi tuntui työläältä. Toinen nimi löytyi. Etunimi oli hiukan vaikeampi tapaus ja avautui vasta, kun kakkosnimi oli selvillä ja oli aika paljastaa nimi lopulta. Kas kummaa, niistäkin kirjaimista syntyi hieno etunimi, Mies Mereltä.

Mies mereltä sai toiset junasukat. Eka pari oli hyväksi havaittu - ensimmäiset joita pikkumies ei saa potkittua jaloista pois - ja isotäti tekaisi uudet nopsasti, jotta joskus voi vaihtaakin. Lisäksi lankana on nyt vain puoliksi villainen, pystyy pitämään sisälläkin.

Junasukat
Lanka SWTC:n Tofutsies, 50% siperwash wool, 25% soysilk fibers, 22.5% cotton, 2.5% chitin.
puikot 2½ ruusunpuiset.
Varressa 12 silmukkaa puikolla, terässä 10 silmukkaa. Muuten kuten ohjeessa. Ja lupaus tehdä vielä parit lisää vaikkapa bambusta.
Nämä sukat on jo lahjoitettu skorppari-tyttären kummitädille pyöreiden vuosien täyttymisen johdosta. Ja ne saattavat matkata kummitädin mukana Kenian safarille merraskuussa.
Koko noin 37-38
Malli DROPS
Lanka Austermann Step classic,
puikot - no ne ruusunpuiset 2½
Tein suurimman koon mukaan, terän pituus taas oli koon 37 mukaan. Kivat ja helpot sukat tehdä, mutta kuitenkin kivaa ekstraa varressa.

Tämä nalle lähtee Ugandaan kummilapsellemme Marylle. Koska siellä ei tarvinne villasukkia tai lapasia, piti keksiä jotakin muuta mukavaa ja pientä matkaan. Tällaisia en ole sitten kansakoulun eka luokan nuken tehnyt, mutta mikäpäs siinä. Uusia ajatuksia ja mallin tuunauksiakin on jo mielessä. Maailmalle näiden nallejen on mieli.
Nalle
lanka Novitan Nalle, huivi Gjestalin Knopp
puikot KnitProt 3 mm
Susulta hankin ensin tuon punaisen Knoppin sitä Ellin pukua varten, joista poseerauskuvia myöhemmin. Keltaiset sain kun kävin Susun lepotuolilla purkamassa pahaa maailmaa käsitöiden ja ruuan kera. Olin ymmälläni, mihin tuon keltaisen käytän, mutta nyt tiedän: siskontyttö valitsi pojalleen vaatteita taannoin ja väriskaala oli ruskeaa, vihreää ja ripaukset keltaista ja punaista oikein mielellään. Mikäpäs siinä! Susu se on aina niin ajan hermolla!

3 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Hienoa, että Mies Mereltä sai katkarapusukat - ja pitäähän jellonarinssillä olla jellonan väristä vaatetta:-)
Oranssit lahjasukat on tosi kauniit ja nalle hauska!
Keskiviikkona nähdään!

Marjut kirjoitti...

Afrikkaan matkaavat sukat ovat tosi hienot ja nallukka söpö:)

Pirena kirjoitti...

Niin tutun näköiset nuo ylimmät sukat, siis langan osalta.