NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Valmistuneita - Graduates

Urakkatekeminen tuottaa joskus tällaisen tilanteen: saman iltana valmistuu kolme keskeneräistä!Kyllä tässä voi myhäillä valmistujaisjuhlassa!

Three graduates in the same nigh!

Sukkakurssin viimeiset ovat tässä:
Like a virgin-socks
Austerman Step colour Virgin, 134 g, 429 m
Addi lace rnd 150 cm and Knitpro 2½ mm

Tässä opeteltiin siis aloittamaan sukka kärjestä. Olen tämän saman mallin tehnyt jo ennenkin. Malli on mielestäni nätti ja nyt sain vinkkejä, miten saan siitä suurinpiirtein sopivan. Malli on helppo, mutta virheitä tein siinä alvariinsa. Lisäksi säveltelin sääressä, joten hullutuksia löytyy näistä(kin) sukista. Mutta aloitin pyöröillä kaksi sukkaa yhtäaikaa, kantapäät tein taas sukkapuikoilla, mutta peräkkäin, ja sitten jatkoin taas pyöröillä kahta sukkaa yhtä aikaa. Kunnes sukkapuikot vapautuivat ja siirsin lopputyön taas sukkapuikoille. Mutta silloinkin tein molempia sukkia yhtäaikaa, joten mokat ovat samat molemmissa sukissa :) . Pikku kommentti Addin pyöröistä: kaapeli oli tuhannella kiemuralla - en tykännyt!

Last from sock course. Long lasting legs....

Nautinnoksi aloitin yhden helpon ja mukavan huivin. Siis kun ensin sukkia kaksi mallikertaa per sukka ja sitten 20 kerrosta seuraavaa työtä niin sitten sai tehdä tätä... Tulivat siis nuo toisetkin valmiiksi, joskaan ei ihan kaikkein mukavinta tekemistä ole.Raa-raa-Rasputin shawl
Model Nikolai
Puffa lanka, colour Pyhäpuu, semisolid
75% wool, 25% polyamid
97 g, 388 m
Knit pro 3½mm

Ihana tehdä. Helppo malli ja tein mallista poiketen kuten Bactus-huivi tehdään. Mallissa ei lisätä silmukoita keskellä niin kauaa kuin Bactuksessa.
Väri on ihana, ja näkyy ehkä kuvissakin, että se vaihtelee punaisen ja oranssin välillä. Ihana välityö.

Just a lovely yarn and colour! Model is also very easy one and nice to work.
Still Light tunic by Veera Välimäki
RY Cashcotton 4 ply
35% cotton, 25% polyamide, 18% angora, 13% viscose, 9% cashmere
50g = 180 m
328 g = 1181 m
3½mm Knit pro rnd

Tylsä tehtävä, pelkkää suoraa muutamin lisäyksin. Ei edennyt ollenkaan... Lanka on uusiokäytössä ja oli priimakunnossa. Tekeminen oli sottaista, lanka pölisee. Tunikaa ei auta pitää mustien vaatteiden kanssa - jotka on mun suosikkeja talvella. Olen hieman miettiväinen tämän mallin sopivuudesta ja siitä, miten sain sen toteutettua. Uskoisin, että tämä on ainakin kesän yli marinoitumassa kaapissa - ja lämminhän se jo on näille keleille. Aikoinaan lanka tuli valittua värinsä takia - bongasin sen yhdestä lapsen puseron elefanttikuviosta. Nettikaupasta ulkomailta se piti hankkia.

Well, a tunic. I think this will marinade over summertime, it's already too warm. This yarn is already reused, and it was just like new.

Työpöytä on tyhjä. Onneksi eilen suku kasvoi yhdellä prinsessalla, joten vaaleanpunaiset junasukat pääsevät heti työn alle. 

No projects started since last night. Happily we got a new member to our family yesterday, a princess! So I start baby's junasukat (socks) right away with pink colour.

7 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Kaikki kolme työtä ovat kertakaikkiaan mahtavia!

hillanen kirjoitti...

Aivan ihania neuleita :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

OOOH miten ihania neuleita olet tehnyt

Susu kirjoitti...

Onneksi olkoon valmistumiSTEN johdosta! Kaikki tosi mahtavia töitä. Kauniita, taidokkaita...niin sua. Ja onnittelut uudesta suvun jäsenestä. Nyt pääset taas toteuttamaan itseäsi isotätinä neulomusten kanssa ja muutenkin:-)
Et sit täällä hehkuttanut talviturkin heittämistä...


Minä en ole saanut aikaan muuta kun kauhua ja kananlihalla olemista mut olipa mahtavat ilmat:-)

Marjut kirjoitti...

Kaikki ovat niin kauniita ja tuon huivin väri on ihana.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Toivottelen Ihanaa Pääsiäistä Sinulle ja Rakkaillesi

Lotta kirjoitti...

Aivan ihanat nuo sukat! Kaunis malli ja lanka :).