NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Magic weekend

Tytär nimitteli minua noidaksi, kun seurasi viikonlopun viettoani. Taisin olla aikamoinen myrkkyliemen keittäjä..

I was a wizard during weekend: I cooked my poison soups...


Oikealla alhaalla, se värittömin vyyhti on pajunkuorta ja 'kaksi kourallista sipulinkuoria'. Alhaalla vasemmalla kaksi vihreää vyyhtiä (villaa) lupiinista, kirkkaampi kiehui ensin ja haaleampi lisättiin kuumaan liemeen ja molemmat jäivät yöksi väriliemeen. Keskellä on oranssisena Atol-lankaa (pv/villa) on ensimmäinen värjäyskerta krappijauheella, lämpötila alle 60 astetta (pitäisi kuulemma tulla punaisempaa...). Oikealla ujon oranssinen on villalankaa (kaksi vyyhteä), jonka puretuksen lisäsin väriliemeen, krappi II, alle 60 astetta. Sitten ylhäällä on seuraava samaan liemeen, krappi III, nyt Maijaa sekä valkoisena että harmaana, lämpötila noin 80 astetta, puretus suoraan väriliemeen - irroitti hyvän oranssin ja kauniin tumman punaisenruskean. Ei muuta kuin lisää krappi IV:  vasemmalla ylhäällä Maijaa, taas valkoinen ja harmaa, puretus suoraan liemeen ja lämpötila 80 asteessa - lisäsin myös etikkaa. Ja voila - lisää väriä edelleen. Nyt väriliemi odottaa vielä yhtä lämmitystä - eilen en jaksanut enää....

950 g lankaa on nyt värjätty - tule apuun Susu!

950 g yarn dyed - one soup still waiting for actions - the fifth time in same soup....

En unohtanut myöskään Kyhäilyjä, ne on aloitettu virkeänä ja terhakkaana:

Tiskirätti lähti jo tuliaisiksi (eikös olekin hieno tuliainen :) ! ), ja nuo kolme seuraavaa odottelevat - onneksi mekko alkaa pian olla valmis, vaikka isohan se sille meidän prinsessalle vielä on. Isotäti kun teki hiukan kasvuvaraa.... Tämän päivän aloitettavaa ei ole vielä valittu, ehdokkaita on kyllä....

Summer Night Stupidness SNS has started. Here are my first ones! What I promise, I do...

Jotakin muutakin on saatu aikaiseksi - minä saan nyt täyttää tuon kukkamaan... Kiitos miehelleni ja tyttärelleni, pitkään unelmoidusta tuli totta!

Thanks to my husband and daughter to get this happen - my dream game true!

6 kommenttia:

paivis kirjoitti...

Ihania värejä on keitoksistasi tullut. Tuollaisesta tuliaisesta en panisi pahakseni. Ihanan näköinen kukkamaa on tulossa.

Susu kirjoitti...

Jestas mitä värejä! Upeita! Täällä ei ole sekoiteltu muuta kuin sementtiä. On silti vähän kyhäiltykin mutta väripadat saavat vielä odottaa.

Minjaana kirjoitti...

Nätti tuliainen tosiaan. :D Jään odottelemaan kuvaa valmiista kukkamaasta.

Marjut kirjoitti...

Aikamoinen määrä värjäyksiä!

Pirena kirjoitti...

Sinäkin olet touhunnut kuin heikkopäinen mutta niinpä on tulostakin syntynyt. Hienot väritykset langoissasi. Minä en uskaltanut tuohon KYHäilyyn ryhtyä kun en mitään muutakaan saa aikaiseksi neulerintamalla. Ihailen vaan muiden aikaansaannoksia.

Ihalaiska kirjoitti...

Vink, kokeilepas seuraavaksi trikookudetta ja vielä isompaa koukkua, yllätyt!