NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Intiaanipäällikkö Roikkuva Räkä - Indian Chief Saggy Snot

Tuollainen räkä! Noin saatteli The Lankakaupan Susu kun aloitin upouudella koukullani hänen luonaan tätä juttua. Ja olin sentään juuri hankkinut häneltä koko tarpeiston: langat ja koukun. Eli siis kannustusta asiakkaalle. Taisi olla vain kateellinen, kun näki kuinka innostunut olin eikä itse juurikaan silloin vielä pystynyt tekemään mitään.

Vaan piiiiiitkään aikaan en ole hurahtanut niin kuin nyt hurahdin. Kävin Piikkopirrassa ja koska hiukkasen oli aikaa tutustuin myös Katian uutuuksiin. Ihan taatusti kaikki ne erikoiset langat, nauhat ties mitkä olisivat jääneet hyllyyn, enkä olisi niihin edes koskenut, mutta siellä oli tosi paljon esimerkkineuleita, ja ne olivat tosi hienoja vaikka itse kerä ei sanonut millään tavalla ding-dong mun päässäni. Eli kannattaa tehdä mallijuttuja - ainakin noista ihmeellisistä langoista, mitä Katiallakin nyt on tarjolla.

Tästäkin oli tehty malli. Ja lisäksi esiteltiin vielä missä se on julkaistu. ja Silloin alkoi sanoa ding-dong. Tiesin että Susullakin on tätä lankaa tarjolla, joten tilasin sen sieltä (ja Piikkopirrasta lähti jotain muuta mukaan :) ).

Ja sitten oli ihan pakko tehdä - koko ajan ja vauhdilla. Kun se oli valmis, en tokikaan ole sitä pitänyt - siinä se on vain roikkunut silmieni ilona....

Snot! said Susu from my yarnshop. I was so enthusiastic to crochet this! It was fun!


Pattern: Suuri Käsityö 5-6 2013 (61)
Yarn: Katia Jaipur colour 203, 100% cotton, 50g=280 m, 3 skeins
Hook: 4 mm and 2 mm

Oi mikä into! Lappua syntyi lapun perään ja hiukan niitä asettelinkin. Langassa oli pitkät juoksut, ja tuo vaalean hailakka valkoinen-beige-yhdistelmä ei oikein sytyttänyt, yritin hiukan jäsennellä niitä, ettei ihan peräkkäin tulleet. Reunaan tähän piti laittaa hapsut (405 kpl 9 cm pituisia langanpätkiä...). Olin juuri huomannut että yhdessä vanhassa lehdessäni oli kivoja pitsimalleja huivin reunoihin, joten sävelsin sieltä mallia. Ne löytyvät niin ikään Suuri Käsityölehdestä, 7/2012. Reunassa muuten kerin noita vaaleita jaksoja pois - ne olisivat olleet liian pitkiä.  Ja reunan tein kakkosen koukulla.

Jujuna tässä on se räkämäisyys, eli suurella koukulla koukuttaminen. Lisäksi tykkään tuosta palastelusta, joka rikkoo langan pätkävärjäystä.

Voisi kai tätä käyttääkin?

Maybe I can use this also? I have kept this public in our living room. Looked and enjoyed my enthusiastics. I was so happy when I did it! This scarf is snot while the hook is so big. But I liked to take those pieces and tried to model them so that it looks fine. I didn't like so much those pieces that were white and beige - it was much too long for me. But I didn't take them away. Except when I crocheted the edges - there was no room for that colour world.
I still like the result, there is something that is similar to my mind set this time.

Tämän toisen tein jo aikaa sitten. Kun tahdoin keltaista. Ja kun kiva lanka löytyi - jossa oli kiva keltainen, mutta muuten lankakartta oli aika kuiva. Raitoihin nuo eivät taipuneet - ja kun tiesin ettei tuo keltainen ihan ole oma väri eikä tuo kauneimpia piirteitäni esille, niin sitäkin piti hiukan varoa.


Pattern: Baktus
Yarn: Hjertegarn Arezzo Lin, 29% linen, 37% cotton, 34% bamboo. 50g=150 m,  4 skeins
Sticks  4 mm

No juu. Sinistä kasvojen eteen ja keltaiset sitten sivuilla. Ei nyt ihan niin paha, kuin ensin ajattelin, mutta hmh. Lanka on mukavaa, värikartta suppea.

Well - e new baktus. I wanted to get the yellow to some of my scarf - and of course I needed new scarfs :) . Now it is like this. Yellow is not really my colour, but maybe this is usefull while the blue is nearest my face. I liked the yarn.

Ja sitten eettisyyteen. Hjertegarnin langoissa ei ole valmistusmaata mainittu. Ja jos oikein tarkkaan lukee, niin ei Katian langoissakaan - espanjalainen merkkihän tämä on. Voikohan noihin luottaa - kenellä on viisaampaa tietoa? Mitä enemmän luen näistä asioista eri blogeista ja julkaisuista, sen epäluuloisemmaksi muutun. Olisipa lista, jossa on listattu kaikki luotettavat lankatoimittajat. Jotka ovat toiminnassaan niin läpinäkyviä, että tietää miten kyseinen tuote on tuotettu. Etten vahingossa kannattaisi jotain, mitä en voi hyväksyä. Kertokaapa onko tällaisia? Yhden amerikkalaisen blogin löysin, jossa oli listattu muutama langantoimittaja - lisää pitäisi hakea.

Ethics - who can tell if there is a list where to check if those yarn makers are reliable and they have there values and they keep them?? I would like to see the list and check now and then if I can use those yarns or not.

'On taaskin sunnuntai ja haalarit jo nurkkaan heittää saan,
ei oo kiire laisinkaan, herätyskellokin on hiljaa vaan.

On aamu sunnuntain ja vaikka päivä päivän kestää vain
siitä paljon saada voi tyytyväinen laulu soi.'

- tai jotain sinne päin - tunnelma on tärkein!

Sunday!

2 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Mää jo pelkäsin ettet sä blokkaa koko huivia ku niin pöljästi sanoin et isol koukul ohkasesta langast tulee räkää. Mut nätti se kyl on ei käy kieltäminen. Ja sun versio on parempi ku lehdes!
Oma räkäni ei oo edistyny ollenkaan täällä vastarannalla. Siis vaikka teen pienellä koukulla ni löysää tulee. Täällä ollaan uitu ja grillattu ja käpälällä on jopa perattu 4 ahventa (mitä en tekis Tassun vuoks). Ja kerätty kaisloja ja ja. Ei kässyjä ollenkaan!

Marjut kirjoitti...

Kerrassaan herkkuvärejä:)