NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!lauantai 8. kesäkuuta 2013

Koneneulontaa - Knitting with machine

Olenpa jälleen viritellyt varsin hiljaisen talven jälkeen neulekoneeni ja surrutellut parikin puseroa.

I took my knitting machine in use after quiet winter time. 
Malli/Pattern: my own simple one
Yarn: NoonKnit linen, pellava 100%

Punainen toki on hieman liian oranssinen minun makuuni, mutta ei NÄIN oranssinen mitä kuva kertoo. Mutta muuten suht hyvä, joskin noita pöystejä tuli tehtyä senkin verran ettei ihan ykköspaidasta voi puhua. (ps. meidän perheen pöystithän ovat virheitä - eli tulos on täydellisen vastakohta!)

This red is too orange - yes this red is for me too ornage - but this is not the right colour. But still, quite simple, with such errors that this is not an exclusive blouse at all.

Sitten halusin kokeilla koulukavereiden käyttämää Alminaa. Senhän mielsin aiemmin ihan virkkauslangaksi, mutta kun tytöt, niin minäkin perässä. Kaverit ovat tehneet Modaankin useita malleja tästä langasta - kauniita mekkoja (kauniiden langanlaihojen mallien päällä) ja olipa yksi puserokin.

Ja minä kun tykkään raidoista:


Malli/Pattern: same with modifications
yarn: Almina, 100% cotton, blue 5 skeins, white 3 skeins

Jep-Jep! Tykkään. Mä kun olen tällainen simppeleiden mallien ystävä, niin tämäkin sopii kuin nenä päähän. Hihat istuu tässä paremmin, muotoilin niitä enemmän, takaa se on pidempi ja käsin tein reunat helmineuleella 2½ mm puikoilla.

Ja kenellepä sitten tapahtuu ellei mulle? Tuo sinisen erä oli sitten kokenut pöystejä enempikin kuin oli tarpeellista ja pesussa se nukkasi jonnin verran. Meni siinä kiukutellessa yksi ilta ja yö, mutta kyllä siitä pusero tuli, kun putsasin sen. Tiedän vain että seuraavassakin pesussa niin käynee.

Toisaalta lankaa uskaltaa käyttää - kyselin koulukaverilta joka oikeesti on käyttänyt omiinkin vaatteisiinsa tätä (eikä tehnyt vain malleja) ja kyllä se ihan kelpo lanka on! Aion jatkossakin sitä käyttää, sen verran hyvä tuttavuus se on. Lankatoimittaja on luvannut korvata - ja Susukin saa pikkuhiljaa rauhoituttua, kun huomaa että ihan käyttökelpoinen puserohan siitä tuli!

I like stripes. So I wanted to have a summer blouse with stripes. Just like a sailing girl! Nice cotton yarn, which worked out very well in machine. I will use this to other knitting also!

Lähestymme taas tasauspäivää - se on jo kahden viikon päästä. Ja jälleen alkaa pimetä. Eikö olekin hassua: nyt kun sitä valoa on ei voi tajuta, että puolen vuoden päästä ollaan täyspimeässä taas? Eikä sitten täyspimeässä tajuta, että pianhan se valoisuus taas koittaa!

Nautitaan valosta - ja ollaan onnellisia siitä, että saamme kokea myös sen ihanan hämärähyssyn sitten aikanaan!

Brightest days are here! We have dark only some hours per 24h - it's so nice. It's also nice to have those dark days in a time.....

 

6 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Kauniita neuleita! Tuo raidallinen etenkin on minun makuuni...

enkulin käsityöt kirjoitti...

UPEITA neuleita. Hyvän malliset paidat kerrassaan. Ihanaa viikonloppua.

EVA K. kirjoitti...

Onpa hyvän näköisiä! Koneneulonta on minulle ihan vieras juttu, mutta puolensa on silläkin.

Susu kirjoitti...

Sinä se onnistut saamaan pöystitkin näyttämään tosi hyvältä! Tykkään molemmista mut toi punainen on ihanan rento. Raitapaitakin - varsinkin sun mittavan puhdistusoperaatiosi jälkeen...

Marjut kirjoitti...

Hienoja neuleita!

Helkky kirjoitti...

Kauniita ovat molemmat! :-)