NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Jumittaa - I'm stuck!

Ensin jumitin tätä, sitä tehtiin ja purettiin - kas kun en jaksanut ajatella koko suunnitelmaa valmiiksi vaan päätin kokeilla.....
 
Näyttääpi olevan sininen kausi menossa!

 
 
 
 


 Jakku/Jacket, pattern my own
Yarn Sublime Egyptian cotton DK, 100% cotton, 50g/105 m, 10 skeins
Sticks 4½ mm

No just eikä melkein! Kannatti siis häärätä sen kimpussa. Halusin 'bisnesjakun', siis kun aina käytän neuletta tms, niin halusin jakun jossa on kaulukset kuin bleiserissä ja arvatkaapa - siinä on olkatoppauksetkin!! Tuli ihan 80-luku mieleen. Tein jopa olkatoppauksille pussin samanvärisestä Alminasta, jotta saan toppaukset pesun yhteydessä pois.

My own pattern with not so exact plans - so I tried out and unknit and again etc. But I like this! I wanted to have a blazer-like jacket with collars, and it works fine. Back it's longer, like a 'train' as princess have in there wedding stress - mine is only 10 cm.... On sides there are vents. And as in 80's I used also paddings.....   
 
 
Jakussa on halkiot sivusaumoissa ja helmineuletta reunoissa. Kauluksen ja etukaitaleiden reunoissa on rapuvirkkausta.  Lisäksi takakappale kaartuu helmasta pidemmäksi kuin etukappale. Tällaisen taviksen 'prinsessalaahus' siis (10 cm...) ...
 
Kun tämä alkoi olla viimeistelykunnossa iski värjäyshulluus! Kaksi viikonloppua porisi kattila tiuhaan - sukkalankoja värjäilin.
 
Next stuck: I dyed sock yarns with birch and lupin leaves.
 
 
 
 
Jannea - molemmat värjätty lupiinin lehdillä, keltainen oli valkoista lankaa ja vihreä harmaata. Puretus alunalla.


Maijaa ja Jannea - koivunlehdillä. Sama juttu: keltaiset valkoisella langalla ja vihreät harmaalla langalla. Kirkaammat sävyt tulivat kun puretin pelkällä alunalla, sameammat kun puretin sekä alunalla että viinikivellä.Susu antoi vielä pari juttua kokeiltavaksi: vasemmanpuoleinen on Teetee alpakkaa jota saa valkoisena myös 100 g vyyhdillä ja oikeanpuoleinen on Pirtin Kehräämön karstalankaa. Ja eiku molemmat samoihin liemiin: alunalla puretin ja lupiininlehdillä värjäilin. Luulin ettei alpakkaan tartu väri niin hyvin, mutta aika samanmoisia keltaisia lankoja sain.

Sitten hetkeksi kattilat piiloon ja seuraavaan jumiin:

And one stuck still: Waffle knit!


Dishcloths and tiny towels, Pattern here
Yarn BlendBamboo, sticks 3½mm

Vohvelia. Ja sitä sitten piti tehdä. Onneksi eilen illalla jo laitoin poikki tämän jumin - ehkä myöhemmin lisää. Noihin pikkupyyhkeisiin meni just tasan 50 g. Kovasti ne on kivan näköiset!

Ja sitten tämä vielä - kaikkea sitä keksiikin toimettomille käsilleen:


 Härpäke, pattern idea from here - or from lazy Baktus in Ravelry
Yarn Noon - linen, sticks 5 mm

Ennen kuin kesä loppuu tuo lienee jo makkaraputkimekko mun päällä???

  This is Härpäke - I don't know the word in English. It's just... something. After this summer this must be already in dress length and very tight one :) .

I will start now knitting fasting. Let's see what my restless hands are doing without any knitting in them....

Ja nyt mä jumitan itseni neulepaastoon. Katsotaan miten levottomat käteni suhtautuvat siihen?

Mittumaaria!


 

6 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Olet saanut paljon aikaiseksi eli ei tuo ihan jumittamiselta vaikuta : ) Bisnesjakkusi on todella tyylikäs ja ihania töitä kaikki muutkin. Olet saanut ihanan kirkasta keltaista aikaiseksi kasvivärjäyksellä . Olen yleensä luullut että niillä saa vain hailakampia värejä aikaiseksi. Olin siis totaalisen väärässä. Rakastan myös tuota sinun pikkupyyhkeiden väriyhdistelmää, ihana !

Susu kirjoitti...

Kiva kun laitoit kuvan pikkupyyhkeeistä. Nyt mul on sekä kuva että ohje mut olen jumittunut tekemään ei mitään.
Jakusta tuli tosi tyylikäs ja härpäke varsinkin kolahti mulle. Täällä vastarannalla värjäyskeittolevyä käytetään vaan ruuanlaittoon. Hienoja värejä olet saanut aikaseks ja tosiaan hämmästyttää miten hyvin alpakkakin värjäytyi. Pirtin lanka oli muuten kampalankaa...Kiitos koestuksesta ja hyvää neulepaastoa!

margsan kirjoitti...

Ihan hurja tahti sinulla ja upeita töitä! Tuo egyptian cotton on kyllä aivan ihana lanka...
Ja värjäysjutut pistää pääni pyörälle joka kesä! Eielen värjäsimme täällä Turussa lupiinin eri osilla ja aivan upeita sävyjä!

Marjut kirjoitti...

Upea business-jakku ja erityisesti hieno härpäke:)

Hepsi kirjoitti...

Kovasti olet ollut ahkera! Tyylikäs jakku ja mukava härpäke!
Hyvää juhannusta!

Mci kirjoitti...

Ihania neuleita ja lankoja! Olen pahasti jäljissä omien värjäilyjeni suhteen, kun en vieläkään ole aloittanut (viime vuonna aloitin jo vappuna) ;)