NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!tiistai 25. helmikuuta 2014

Varma kevään merkki - Spring is here!

Tässä varma kevään merkki! Mä sain talven toiset lapaset valmiiksi just sopivasti laitettavaksi laatikkoon odottelemaan ensi talven lumia.

Nämä ovat jo toiset tuplalapaset, ei niiden tekeminen mitään herkkua ole, mutta kiva on tehdä kuvioita kun langat ovat molemmat käytössä joka silmukan kohdalla. Ja siitä sitten niitä virheitäkin tulee.

Pyyntönä oli että lapasissa on neulottu nimi. Sekin tuotti päänvaivaa, sillä se toinen väri siellä 'nurjalla' puolella tekee kirjaimen peilikuvakseen. Onneksi nimessä oli vain yksi sellainen kirjain, jossa se oikeasti haittaa, joten teinpä kaksi samaa kirjainta: itse kirjain ja peilikuva - nyt molemmilla puolilla on molemmat. (Yritin ajatella niinkin että olisin sen neulonut sinne nurjalle puolelle sen peilikuvan, mutta siinä kohtaa aivot sanoivat sopimuksen irti ja totesin, että parasta vaan luovia jotenkin muuten sen kohdan yli....)

These are double mittens. I don't really like this way of knitting - both colours in the same row. First knit with black, then purk with turquoise, then knit with black etc.... But it's easy to make figures when you have the both colours in work all the time. Many mistakes, many times I did one part again etc... But there they are - just in place when spring is coming.... They will wait next winter!Tuplat/Doubles
Yarn Gjestal Maija, 2+2 skeins, 2½mm
(Note: blog dog is always there where we are....  :) )

Joskus löytää jotain mukavaa ja simppeliä ja sellaista joka sopii omaan maailmaan. Tällainen oli Anjalinin Idan sukkamalli Kevätsukka Teeteen verkkosivuilla. Väreistä keltainen oli kuin minun värjäämöstäni suoraan, joten ne siinä pääsivät puikoille.

 


Se noissa omissa väripadoissa lilluneissa langoissa on että niitä on aina saman värjäyskerran lankoja liian vähän. Tähän otin vihertävää (oisko lupiinin lehdillä osuutta asiaan?) ja kellertävää (koivua?). Kivat kotisukat tulivat, oikein kivat.

Yhden virheenkin löysin ohjeesta ja kun nyt katsoin tuolta Teeteen sivuilta, niin sitä ei oltu korjattu vielä. Mutta tässä: keltaisen raidassa toistettava osuus * 2. puikon alkuun tee lk, neulo kunnes puikon lopussa on 4 s ja tee ylivetokavennus, 2 o, neulo 3. puikon alussa 2 s yht, neulo puikon loppuun ja tee viimeiseksi lk  *. Eli tuo viimeinen lk puuttuu Teeteen julkaisemasta ohjeesta. Muistaakseni muistutuksestakin on jo mennyt aikaa - siksi julkaisen tämän korjauksen tässä.

Ihmettelin toki sitä, miksi sukassa on niin paljon silmukoita, kun kuitekin tehdään 3 mm:n puikoilla ja kuulin vasta myöhemmin, että Ida tekee tiukkaa. Mielestäni ohjeessa olisi voinut olla tiheys mainittuna - mutta olisinhan minä tuon nyt voinut päätellä ihan itsekin. Mutta 2½ mm puikoilla tekisin ohuesta vielä yhdet ja kokeilisin....

Hyvät, tykkään!  Kiitos Ida ideasta!

I like this pattern (only in Finnish). It's nice and easy and still the figure is very nice. Yarn is my own dyed yarn - maybe birch leaves and lupin leaves? Homesocks for me!
 

4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Herkulliset värit sekä lapasissa että sukissa:)

Susu kirjoitti...

Kivat nimikkolapaset! Ja kylläpä oli mainio säätö tuo nimikirjainjuttu. Ei olis ittelle tullu mieleen. Omat tupalt jää kyl ens talveen. Tai sitä seuraavaan...
Nätit on sukatkin. Mä varmaan saisin tehdä ne kakkosilla. Kiitos ohjehuomiosta ja oikaisusta. Puhelin eilen teeteelle päin mut unohdin kysyä miksei sitä oo korjattu.

margsan kirjoitti...

Mainiot lapaset ja nuo sukat ovat malliltaan tosi kivat!

Matleena kirjoitti...

Onpas kauniit värit näissä tuplalapasissa! ja kiva nimen toteutus. :)