NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!tiistai 4. maaliskuuta 2014

Bye bye - see you!

Huomaanpa seuraavani joitakin bloggaajia ja nappaavani sieltä malleja toteutukseen. Yksi suosikkini värikkyydessään on Neulova narttu
Tässä siis taas yksi malli, jonka poimin Neulovan nartun valikoimista (vaikka juuti tämän hän toteuttikin varsin rauhallisena versiona):
 
In colourful issues Neulova Narttu is one of my favorites. I follow her this time also:  
 
 


 
Pattern: Enchanted Mesa By Stephen West
Yarn: Felted Tweed, sticks 4½ mm.
 
No just. Jäihän niitä Felted tweedejä korinpohjalle viime vuoden kirjoneuleesta - tähän meni osa, mutta taisi siihen tulla ostetuksikin jotain. Ehkä lankamäärä on nyt sama kuin aloittaessani.
 
Ongelman muodostivat hihat - nekin siihen neuloin jo, muttamutta - ei ne istunut. Sitten marinoin tätä tekelettä Bertan päällä aikani ja lopulta totesin, että liivihän siitä sitten tuli. Mikä ettei. Ehkä jo kesän yli marinoituneena kelpaa päällekin?
 
Malli oli kiva toteuttaa, vain tuon alaosan suoraosuus oli aika puuduttava, mutta helppoa leffaneulettahan tämä.  
 
Model is fine, and when I had these Felted Tweed yarns which was left from last years fairisle knitting, I tried to use them. Well - I had to buy some new skeins also, so maybe I didn't get the amount any smaller.
I had no luck with sleeves - I think this is better like a west.
 
Kokeilinpa sitten Teeteen Lumi Coloria, väriä 1451. Tein siitä Abrazo-huivin.


Pattern: Abrazo By Susan IC
Yarn: Teetee Lumi color, 25 g=125 m, 55% kidmohair, 25% silk, 20% wool, 3 skeins,
sticks 4½ mm?

Malli on väärä tälle langalle, sen pitsikuvio on jäänyt piiloon. Mukava malli neulottavaksi kylläkin!  Tein pienemmän (yht. 8 mallikertaa vähemmän) koskapa huivista tulee tosi pitkä (vai leveä??). Lankaa meni kurjasti 2 kerää + 20 m kolmannesta.

Lanka oli ok, mutta tuo sinisen sävy yllätti - se ei mielestäni sovi tähän värimaailmaan ollenkaan. Olisinpa napannut ne sinisen pätkät pois sieltä, niin olisi tullut minulle sopiva huivi. Nyt menee lahjakoppaan tai lahjoitettavaksi halukkaalle. Saa ilmoittautua!

New yarn, Teetee Lumi color, but the model was not for this yarn. I didn't like the shade of the blue, so this goes to wait for someone who likes just this colours.

Viime viikko täyttyi jälleennäkemisen toivotuksista, halauksista, haikeudesta ja hiukan oikein itkustakin. Minua on muistettu monin tavoin ja olen kiitollinen että sain kuulua niin mahtavaan porukkaan muutaman vuoden - se on jo tässä pörssifirmamaailmassa iso asia! Noin 6-7. yyteet muutaman vuoden sisään koituivat minun työni siirtämiseen halvempiin maihin.

Otsikko ei siis tarkoita sitä, että lopettaisin täällä blogistaniassa!

Työkaverit varmaan ajattelivat että minulla tulee aika pitkäksi. Eivätkä väärin ajatelleetkaan - tässä sitä ihmetellään kun edelleen on niin kiireinen ja aikataulutettu olo vaikka kaikki on nyt ihan korkeemman ja omissa pikku kätösissä. Mutta näiden kautta työkaverit voivat aina sanoa, että haepa se kirja esiin ja katso sieltä jotain mukavaa tekemistä. Eikä heidän tarvitse kuunnella itkujani. Toisaalta aina kun nuo kirjat avaan, muistan teidät.Näillä mennään - uutta opitaan. Koiralenkillä tulee olemaan ihan uusi ulottuvuus, kun alan metsästää kaikkea alemman kirjan materiaalia. Ylempään olenkin jo alkanut kerätä kaikenlaista - kasoja siellä täällä kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Varasto- ja työtilaa odotellessa...

I had last week many last time- situations: I left my work mates and I couldn't avoid sadness or crying. Old is in past - new is coming (what, I would like to know already!).

Sain useita toivotuksia, vanhoja sanontoja ja aforismeja. Ehkä parhaan selityksen kuitenkin sain Pekka Hyysalolta. Katsokaapas näin:

Vanha kiinalainen sananlasku sanoo että kun yksi ovi sulkeutuu, kymmenen muuta avautuu muualla. Uskotko siihen?
Pekka: Kiinalaisia on niin paljon, että kyllä jonkun heidän ajatuksistaan on oltava totta.
 

5 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Hauska liivi, juuri minun makuuni värikäs! Toivottelen onnea niiden kymmenen oven suhteen. Itse olen kuullut tuon näin: Kun ovi sulkeutuu, jossain avautuu ikkuna:)

paivis kirjoitti...

Uskon tuohon kiinalaiseen sananlaskuun. Ihania kirjoja sait.

Susu kirjoitti...

Askel uuteen on edessä. Onnea! En mä viisauksista tiedä, mutta oma kokemus on ollu se, et kun en itse oo uskaltanut tehdä lähtöpäätöstä ja joku muu on sen tehnyt parikin kertaa puolestani, niin aina on jotain parempaa tullut tilalle.
Nutturatkaisusi on kiva ja minähän teen selvää sun Rowaninjämistä... Vaihturi odottaa eteisen pöydällä kukkailijaa.
P.S. Kyl toi huivikin mun mielestä on ihan nätti.

Helkky kirjoitti...

Todella kaunis tuo Mesa. Värit varsinkin ovat minun makuuni. Ihana!

Katri kirjoitti...

Kuulin vasta tänään uutisen! Olen vähän jälkijunassa täällä etänä aina. Kyllä tämä meno on vähän sellaista, että tällä hetkellä en voi kun kadehtia sinua; paljon käsitöitä ja koiralenkkejä! Siinä olisi päiviin jo täytettä riittämiin :-)