NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!maanantai 7. huhtikuuta 2014

Siilikukkanen ja muita tarinoita - Hedgehogflower and other stories

Onpa mennyt taas tovi. Kädet käy kyllä, mutta vain pikkuisia tuotoksia. Talven suurtyö valmistui jo joulun tienoilla. Se on marinoitunut tuossa Bertan päällä, mutta marinointi vain ei ole ollut riittävää. Nyt kun kevät on ovella ja etelään ihmisen mieli, on kai sitten pakko ottaa tuokin härpäke käyttöön.

This is a linen blouse, it was finalized already before Christmas but I have marinated it on Bertta the Doll. Now it's nearly spring and I think I have to take this in use.

 
Pattern: Härpäke, Moda 1/2013 pattern 29
Yarn: Lanas Stop Flax, 100% linen, 50 g = 150 m, sticks 3½mm.
 
Malli oli taas kerran kuvattu Modassa niin, ettei siitä juurikaan saanut selvää neuleen rakenteesta. Innostuinkin mallista Käsityö Elisassa, kun hypistelin syksyllä tarjouksessa ollutta lankaa ja kuulin että Maria on tehnyt siitä tämän mallin. Sehän piti saada. Sain myös hyvän ohjeen - kavenna alaetukappaleesta ainakin 5 mallikertaa. Sen tein ja vielä tein M-koon, vaikka yleensä teen ällän ja vieläkin se olisi voinut olla sirompi.
 
Olisin halunnut mustan. Sain valkoisen. Päätin sitten, että senhän värjään. No marinoituessaan värjäyspäätös venyi ja venyi ja lopulta se haihtui aamusumuun. Olkoon valkoinen.
 
Mallineule ei ollut helpoimmasta päästä. Mietinkin hetken tekisinkö tuon alaosan jostakin koneelle sopivasta pitsistä, mutta lopulta antauduin noille 4 o yhteen kerroksille. Joustamaton lanka ja noin monta kerralla, ohheijaa. Vaan menihän tuo sitten kun siihen tottui ja jätin yleensä neuleen seuraavaa iltaa varten juuri tuossa kohtaa - eli olin sen vaikeimman kerroksen juuri tehnyt. Siitä oli helppo jatkaa. Valkoinen oli hyvä tehdä syksyn pimeydessä ja nyt kerrankin olin ajoissa kesäpuseron kanssa. Mikä ettei. Hihat ovat liian pitkät edelleen vaikka niitä jo kerran lyhentelin - ja minulla jos kellä on orangin kädet!
 
Tämä pääsee matkalle mukaan, kun lähdemme tutkimaan millainen kevät on etelämpänä.
 
Pattern was not usual, and the lace were quite challenging: knit 4 tog... That was not so easy when you have a linen yarn on work. Well, I don't know yet if this is a good or not - let's see after our Holiday....
 
 
Mitähän tästä paljastuu? - What is this?
 
Mies tuli kotiin tällainen sylissään - oi ihanaa, on käynyt oikein kukkakaupassa!!!!

 
Vaan mitäpä tuosta paljastuikaan? Siilikukkanen a la Salon Annankadun Susanna, Minna ja Vuokko!

 
Tällaisena tuo siilikukkanen edelleenkin on paikallaan - en ole päässyt vielä noita lankakeriä tutkimaan, hypistellyt kyllä olen. En vain raaski luopua tuosta kukkasesta, kun se sei lakastukaan.
 
<3 kiitos="" p="">
 
Hedgehogflower a la Salo Annastreet Susanna, Minna and Vuokko! What a surprise! It is still on my table as such - I can't take them off. The yarn is still a littlebit mystery....
 
Loppuaika on mennyt pikkujutuissa.
 

 Isoa ei ole suunnitteilla nytkään, mutta pian toki pitää alkaa tehdä jotain ensi talveksi.....


 

5 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Aika hieno härpäke! Jos joskus saan valmiiksi tämän hetkisen huivin, niin voin esitellä 5 n yhteen nyppyjä :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Härpäke on todella ihana.

Susu kirjoitti...

Ihana härpäke!
Kukkanen on tarkoitettu käyttöön - tosin voihan puikkoteline tuollainenkin olla...
Joopa joo - pikkujuttuja mutta paljon!

Hepsi kirjoitti...

Kaunis härpäke!

mursuliina kirjoitti...

Härpäke on kaunis! Ja kiitoskukan idea huippuhauska :D