NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!perjantai 16. toukokuuta 2014

Amerikkalainen kateus - only in Finnish

Oletteko kuulleet tarinan amerikkalaisesta kateudesta ja millaisen motivaation se ihmiselle antaa? Siis jos nenä alkaa vihertää jollekin niin voi vain ajatella - kyllä minäkin tuon osaan, ja sen teen myös! Isäni puheiden mukaan olen pienestä pitäen tokaissut mille tahansa taituruudelle, että kyllähän minäkin. Vanhemmiten tiedän, että kaikki inhimillinen taituruus onnistuu jollain tasolla, kunhan vain antaa sille aikaa ja on ahkera. Mutta kaikkea ei toki voi saada.

Käväisin naapurin luona ja pääsin tutustumaan taloon. Elokuvahuoneessa en todellakaan kiinnittänyt huomiotani hienoihin teknisiin laitteisiin vaan jäin suu auki ihmettelemään takaseinän pehmuketta. Siinä oli talon emännän valtava tilkkutyö, jonka hän itse oli suunnitellut ja käsin toteuttanut. Kun sain ällistykseltäni sanaisen arkkuni auki, aloin kysellä työstä ja kysyin että kaiketi hän on sen myös signeerannut - sehän oli taideteos! Onneksi oli, muuten olisi saanut siinä samassa signeerata sen.

Päätin siis minäkin tehdä jonkun tilkkutyön - vielä ei ole ollut sen aika.

Mutta samainen talon emäntä oli myös tehnyt jo aiemminkin näkemäni jutut, joita päätin kokeilla heti. Ongelman muodosti vain materiaali, jota siihen tarvittiin - minulla kun ei sitä juurikaan ollut, ainakaan varastossa.

Onneksi on se tytär ja hänen poikaystävänsä. Kyselin hiukan karkkitottumuksia ja kannoin muutaman karkkipussin heille. Lisäksi annoin mukaan minigrip-pussin ja pyysin kaikki karkkipaperit takaisin kotiin.

Tällainen siitä tuli. Ja se meni jo hyvään käyttöön lauantaiselle synttärisankarille, Susulle! Kässyhän sinne sujahti niin että vilahti!

Mutta tykkään itsekin karkista - tässä mun herkkuni: 
Pullukan pussukan ohje on täällä, ja todella taitavia pussukoita näet Missä neuloimme kerran- blogissa. Minähän nyt olen aika tumpelo näissä. Mutta sain kuin sainkin tehtyä tuon kankaisen vuorineen päivineen ohjeen mukaan!! Hyvä minä!Joku hiisi on meillä kävellyt pitkin tuoleja - hävytöntä! Nelijalkaiset eivät tällä kertaa ole syyllisiä...Tällaisia rauhaisia hetkiä näin ihan kesän kynnyksellä täältä Varsinais-Suomesta! Elelläänhän taas!

 

5 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Kiitos! Mainio pussukka sai heti sopivaa sisältöäkin - pellavaiset matkustaa ny siinä. Minäkin olisin ollut ihan vapaaehtoinen Dumlensyöjä...
Hienoja on noit muutkin pussukat. Kyn sitä taitoa on. Mä en oo niin amerikkalainen et viitteisin edes yrittää kesyttää ompelukonetta. Jäämme siis osottelemaan Piikun tilkkutyötä :)

Jokke kirjoitti...

Nam nam, mitkä pussukat.

margsan kirjoitti...

Ihania pussukoita!!!

MiunMaun kirjoitti...

Upeat pussukat! Olen näitä joskus messuilla ihastellut, näistä tulee niin hyvälle tuulelle. Kiitos ohjevinkistä!
Vaan tuo tuolinpäällinen on superihana. Kahvit tyrskähti näytölle. Tahtoo kanssa! Paitsi ettei ole sopivaa tuolia, mutta vois soveltaa vaikka tyynyyn tai kaitaliinaan tai rahin päälle tai...

Marjut kirjoitti...

Hienoja pussukoita kaikki!