NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!lauantai 15. marraskuuta 2014

Tilkkuilua - Patchworking

 
Vanhat Ekornes tv-tuolimme pintanahka alkoi kulua. Käväisimme kyselemässä, mitä maksaisi uudelleen päällystäminen - no hinta oli samaa luokkaa kuin mitä uuden ostaminen olisi maksanut. Mekanismille on 15 vuoden takuu ja se on vielä hetken voimassa, joten meillä oli kaksi vaihtoehtoa: joko minä teen jotakin tai vain kestämme rikki menneen nahan. Uusia emme halunneet kuitenkaan ostaa, kun tuolien mekanismi toimii ihan hyvin.
Ja koskapa noita tilkkuja tässä on veivattu hetken aikaa, niin sellaistahan tähän sitten haettiin. Tässä tulos: kehtaa noita nyt just näyttää - meidän silmiin ne alkavat jo uppoutua, eivätkä herätä huomiota.Malli on netistä - mutta huomasin että Patchwork-lehdessä oli tämä sama malli myös nyt joulunumerossa.  Tässäkin oli omat haasteensa, eikä vähiten noissa kolmioissa tai keskineliön saamisessa neliöksi. Yhdessä taisi mennä hiukan monikulmioksi.... Tikkauksen tekisin nyt toisin, mutta se on nyt siinä kaikkinensa.

Tämä toinen työ oli isompi. Tein vauvanpeiton. Senkin mallin kopioin netistä valmiista peitosta, käväisin Tilkkutexissä Humppilassa, vietin siellä tovin jos toisenkin ja ostin kankaat. Sitten piirsin joka ainoan noista paloista (kaikki siis ovat erilaisia!) mittakaavassa ja aloin pohtia värejä, mitä mihinkin. Sitten vain pala kerrallaan. Tikkasin käsin, koska tuo konetikkaus nyt on vaikeaa - mutta ehkä sekin joskus sujuu vielä. Siis tällainen siitä tuli.
Vaikka nyt olen ylpeä tästä, niin tiedän että joskus vielä naurattaa nämä ensimmäiset työt. Prosessi on kuin japanilainen tyyli tehdä origameja, jos joku on sairaana tai viettää juhlia tai jos joudutaan eroon. Vaihto-oppilas tyttömme Yuko jätti kouluunsa Suomesta lähtiessään mobilen origami-joutsenista, yksi jokaista koulun oppilasta ja opettajaa kohden. Sitä surutyötä tehtiin puolet koko vaihto-oppilasajasta! Tämänkin peiton kohdalla prosessoitiin paljon vanhoja ja menossa olevia asioita - se oli iso osa tämän työn tekemistä.

Tukholman kässymessuilla konkari tilkkuaja-kaveri näytti minulle, miten helposti saa yksinkertaisella blokilla näyttävää, kun tikkaa jännästi.... Siitä sitten seuraavalla kerralla, sillä kihahdinhan minä siihenkin...

Two patchwork-items - or quilted items. The pictures tells you all: I'm really a starter! The process of working is interesting: I did process old and actual heppenings during this work, and it is a big part of this work's interest.

2 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Peitto on upea! En kyl ihan heti ajattelis aloittelijan työksi. Ja kissojakin on <3
Mainio tapa saada lisää elämää telkkutuoleille. Miks ostaa uusia ku vanhatkin toimii ja nythän ne näyttää ihan uusilta!

Marjut kirjoitti...

Aivan ihana peitto! Ja erittäin ympäristöystävällinen teko vain uudistaa tuolit eikä hankkia uusia.