NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Valmistuneita - Finalized

 
 
Minähän tarvitsen aina uusia huiveja. Kas kun vanhat eivät ollenkaan ole sitä, mitä tarvitsisin juuri nyt. Paitsi että kaapista joskus löytyy aarteita, juuri tähän päivään sopivia.
 
Tämä lähti langasta. Kun villaan oli lisätty 20% pellavaa, olin ihan myyty. Väritkin olivat sopivan murrettuja - jonka kuulin tyylikurssilla olevan minun maailmani, niin siitä sitten...
 

 
 

Pattern: Stephen West, Daybreak (ravelry)
Yarn: Isager, Merilin, 80% wool, 20% Flax, 50 g, 208 m, 1 + skeins petrol, 1 skein camelbrown.  Sticks 3½ mm

Täydellinen. Väriä myöten. En minä mikään keltaisen käyttäjä ole, mutta tuo on enemmänkin kamelinruskea, kuin keltainen. Tykkään.

Lanka oli tyyristä, joskin siinä oli paljon metrejä. Jos jotakin negatiivista sanoisin langasta, niin se että pellava pölisi neulottaessa. Ei ihan vakuuta pellavan laadusta, mutta muuten aivan perfecto. Ihana.

I don't need a single new scarfs. But this yarn wanted to be a Daybreak, so I had to do a new one. Yarn has 20% flax (linen) and 80% wool, and is just a fantastic to knit. I like this a lot.

Tämän toisen huivin aloitin kesällä kuntoutusmielessä. Sukkalangat ja neljä puikkoa kipeässä ja jäykässä kädessäni ei tuntunut hyvältä, joten aloitin jotain pehmeämmästä ja ohuemmasta langasta. Ja tein sen hullu vielä valmiiksi - miten niin valmistumattomat kummittelevat mieleni tajunnassa, kunnes teen ne valmiiksi?


 
  Siis tällainen roikale.

Jota en ole tohtinut vielä käyttää kertaakaan, mutta mielessäni on ollut, että tällaisena 'bolerona' se olisi aika tyylikäs. Joskin mun värinen tämä ei ole yhtään....

Pattern: Martina Behm, Viajante (Ravelry)
Yarn: Teetee Elegant, about 100 g, sticks 3½mm

Tylsä malli, pyöröillä tehtään oikeata sileätä ja lisätään koko ajan silmukoita. Puuduttavaa. Mutta sopi hyvin tekemään haluaville käsille, joista toinen liikuntarajoitteinen.  Ja valmiiksihan se piti saada....

Another is Viajante. I have had this yarn long time, and when I hurt my hand in the summer, I needed some knit work with smooth yarn and simple pattern. Viajante was a good one, but booring one. I can't leave a work unfinished, so I finalized that with my Finnish sisu.


 
Ja lopuksi tavissukat, joissa erilaista on happovärjätty lanka, ihka eka kerran kokeilin. Helppoa kuin heinänteko, paitsi että harmaa Pallas hiukan jäi laikulliseksi, kun kiristin tukilankaa liikaa. Vaan mahtaako nuo pikkupisteet meidän pikkuherraa häiritä?
 
Why these Basic socks? Because of the colour of the yarn. It was pale gray, I dyed it with Ashford colours - my first time actually. Not bad, it was easy. Our little mister gets these socks.
 
 

4 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Viajanten neulominen on tosiaan aikamoinen urakka (mullakin tällä hetkellä puikoilla), mutta lopputulos on kyllä kiva.

Hepsi kirjoitti...

Kauniita neuleita kaikki, etenkin tuo raitahuivi! =)

Susu kirjoitti...

Roikale on ihana ja kaiken vaivan arvoinen.
Sukkalankakin mainio - ihan näyttää tarkoituksella tehdyiltä noi pilkut.
Niin ihanaa ku pellava on, niin melkein aina se pölisee neuloessa. Ainut pölisemätön mun tietojen mukaan on katian lino100%.

Marjut kirjoitti...

Kauniita huiveja! Ja tuo jälkimmäinen on aivan mun värinen :D