NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!tiistai 31. maaliskuuta 2015

Pieniä on silakat joulukaloiksi - some small items... again

Eikä silakka muuten ole minun herkkuani ollenkaan. Mutta tekeminen on, mielelläni teen ja nautin siitä, siksi aina jotain tulee valmiiksikin. Ja kun kameralla räpsäyttää aina kun valmista on, niin kamerasta voi tsekata, onko jotain valmistunut vai ei.... Nämä löytyivät tällä kertaa.

Something finalized - can I blogg something! I checked my camera memory - these were found.

Mehän oltiin messuillakin. Sinne tein malliksi muutamankin jutun, kuten tämän Susannan siksakin ja nuo mallisukat (huom! hinnat olivat voimassa vain messuillessa). Ks myös Susannan blogissa täältä ja täältä.


Tämä siksak on kiva juttu, nätti ku mikä! Mä sain tehtäväksi tuon harmaa sävyisen, lisäksi meillä oli sininen, puna-lila ja valkoinen matkassa mukana.

This tube is siksak - By Susanna/Anjalin. I knitted this grey/black, we had also blue, red/lila and white version with us.

Nämä mallisukat on myös mun tekemiä, ja paritkin niille on jo valmistuneet, molemmissa helppo mallineule varressa. Anjalinilla ne voi nähdä myöhemmin, ja ohjettakin luvataan lankojen kera.  Tästä mä tykkään! Tällainenkin tehtiin messuille, tämä on nyt mun oma. Pellavainen käsipyyhe, tai tiskirätti - miten vain. Mallineule on koukuttava ja helppo, eikä suinkaan omaa keksintöäni, vaan lienee perinteinen. Näihin tein ohjeen Anjalinille käsityömessuille, ja piakkoin näitä Katian Lino lankapaketteja ohjeineen voi ostaa  Anjalinin verkkokaupasta - hyppää sinne! Kahdesta erivärisestä kerästä saadaan kaksi käsipyyhettä tai neljäkin tiskirättiä.


Samaa mallineuletta sitten sukkien varressakin - tässä omat kotisukat. Edellä messuilla tehty vihreä  mallisukka on samaa neuletta ja siinä mallineule on tehty pyörönä.


Same model in hand towel and in socks. I love this linen towel, it's just my favorite. The model is easy and obviously traditional, and I have tried it now to many objects, as in socks.

Lisää sukkien maailmasta. Olen luullut että oma innostukseni lankoihin on jo hiipumaan päin, en oikein ole innostunut enää mistään langasta kuin ennen vanhaan. Vaan juuri kun otin tämän totuutena, syöksyi tajuntaani tämä:


Lanka on  Schachenmayr Regia Design line By Arne & Carlos. Kun oikein kaukaa katsoo, on kuin tämä olisi kirjoneuletta - lähemmässä tarkastelussa huomaa, ettei kuviot ole kohdillaan.
Mutta sen verran koukututti että netistä oli tilattava, heti kolme väriä, joista nämä nyt on valmiit.
Oi nuoruus, voi innostus!

I felt myself young when I became inspired by this yarn. I had to get it, I ordered it from net and in 3 colours. These are now finalized, other are waiting still. If you look it a little bit farther it just look like Norwegian isle.
Oh Youth, oh inspiration!  


Joku on taas syönyt karkkia ja muutama pussukkakin valmistui. Päässä soi Siltsun 'Ansaitset kultaa', vaikken yhtään koko kappaleesta tykkää.

You earn gold - this Finnish song was my ear worm when I sew these. I don't like the song at all, but what to do? These are made of candy papers.

Tilkkuilen näemmä meidän tyynynpäällisiä uusiksi, jo on aikakin. Tämän neliskulmaisen löysin kokeilujen/hylättyjen korista ja huomasin ettei se niin paha ollutkaan. Siispä viimeistelemään tekele ja siellä se nyt sointuu ihan hyvin edellisen tyynynpäällisen kanssa sängyllä.

Patchworking - I renew our cushion covers. This was found in abandoned basket and finalized to the friend of the last cushion cover. Not so bad.


Maaliskuu saapui sitten kuitenkin meille normisäineen, vaikka kauhean keväistä on  ollut! Lumet ovat sulaneet kun joinain vuosina hiihdeltiin hohtavilla hangilla tai järvenjäällä ihanassa auringonpaisteessa näinä aikoina. Vaan ei nyt - roudat ja järven jäät sulaneet, kukkia puskee.

On tämä kevät ihanaa aikaa!

Spring! Lovely time!

2 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kauhean paljon valmistuneita töitä ja kaikki niin kivoja.

Susu kirjoitti...

Silakkaparvi on osunut kohdalle! Pieniä saattaa olla sun tekemäks mut paljon niit on.
Kiitos messukaverille ja erityisesti mallitöistä! Unohdit siksakin kohdalla mainita sen "ILOISENharmaan".
Pellavainen on kiva. Mulla eka puikoilla ja jos joku asia on koukuttavaa niin se. Pitää korjata verkkokaupan teksteihin noi määrät.
A&C ei periaatten vuoks herätä kiinnostusta. Ns. "kirjoneuletta" tekeviä lankoja on ollu iät ja ajat (esim Stepissä).
Mulla on muuten yks Susukarkkipussi jo tyhjänä. Vink vink;)
Tlkkuilussa oot liian ankara ittelles. Muista mitä sanoit mulle - käsityössä pitää olla käsityön leima!
Toivottavasti "korjaussarja" parantaa niskat ku kerrankin treffikaveri ei tehny mulle ohareita.
Hyvää Pääsiäistä sinne teille kaikille!