NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!lauantai 14. maaliskuuta 2015

Mihin aika katoaa? - Time goes by

No huhhuh. Piti oikein kameran muistista tarkistaa, mitä olen tehnyt. Ja näemmä olen jättänyt tekemättä. Paitsi ne kaksi villapaitaa - toisen hihat pitää purkaa ja toinen nyt vain muuten marinoituu - ehkä ensi talveen asti.
 
I have been quiet last weeks, where the time goes? I checked my camera memory, and really - I have not done so much after charity campaign. Well - one sweater is almost finalized and another has to be marinated before I can introduce it - maybe next winter?
 
Hyväntekeväisyyslinjalla jatkoin heti sytomyssykampanjan loputtua, nämä kettupipot menivät lasten ja nuorten syöpäosastojen kampanjaan.
 

Hyvää mieltä sielussa - halusin ilahduttaa miehen kummityttöä sukilla - lämpimät varpaat, parempi mieli! Olikohan Aino sopivat?

 
Two charityprojects - or the caps are really to charity campaign, but the socks are to my husband's goddaughter - hope they fitted?
And one more pair of socks: Look the colour! We have here in Finland a pattern to baby socks called junasukka, train sock. Also adults' want to have them. I tried to knit them when there was Biathlon competition ongoing, Finnish lady made it so exciting, that these are now Kaisa socks.

Sukkalinja on jatkunut, nyt tytär pyysi ilakoivat sukat Novitan Seiskaveikasta (oli naapuri-Piia kade) - olipas värit oikein maukkaat. Näiden piti olla aikuisten junasukat, mutta niistä tuli Kaisa-sukat. Aloittaessani näitä lähti myös Kaisa Mäkäräinen hiihtämään mm-kisojen normaalimatkaa. Hui, kuinka jännittävää olikin ja tietty se toi mukanaan pikku vivahteita sukkiin. Mutta mieluusti tein nämä Kaisa-sukiksi, tulihan sieltä mitalikin!
 

 Tilkkuiluun se aika taisi mennäkin, kun noita puikoilta valmistuneita ei juurikaan ole näyttää. Nämä viisikulmiot on nimittäin ommeltu käsin, sen jälkeen pohjakankaalle toki jo koneella. Mutta aikansa siihen meni... Ja ihan ainutlaatuista minulta!

 
Siitä tuli Bigin lempipaikalle alusta ja hyvin tuntui kelpaavan, vaikka hieman pelkäsinkin tuota kranttua kissaa. Nyt on vessassa mukava makoilla omalla kissa-alustalla.


Toinenkin tilkkuilu tuli valmiiksi, niskatyynyn päällinen oli ihan finaalissa, joten uutta kaivattiin. Päätin tehdä helpon ja valitsin nuo kaitaleet. Arvatkaapa teinkö kahteen kertaan kaiken ompelutyön, toisella kertaa mittatikun kanssa. Sillä on väliä ovatko kaitaleet yhtä leveitä...

 
Patchworking - some small items has been finalized.
 
Sain lahjaksi tiskirätin Katian Linosta (kiitos, Hannele!) , siis mun suosikkipellavasta. Ja nättikin vielä - kuvassa tuo musta/harmaa. Sitten jäin jumiin tuohon malliin ja näitä alkoi syntyä erinäisistä jämälangoista. Nyt on puikoilla pyyhe tuosta Linosta. 
 
 
Dishcloth of linen - I got that grey/black as a gift and then I knitted some of bambu/cotton and cotton. And I tried to knit the model also to socks and then Susu realised one othe model andand... We have  handicraft exhibition next weekend in my hometown, so there they have to be finalized.
 
Ja kun en mallista päässyt irti, niin tein mallisukan Susulle näytettäväksi, ja nyt on sitten tulossa messusukkaa hiukan toisenlaisesta mallineuleesta. Katsotaas istunko pe-la yön näiden kässyjeni ja ohjeitteni kanssa, kun lauantaiaamuna jo pitää olla valmista.


On tässä välissä käyty hikoilemassa Karnaluksissakin naistenpäivämatkalla - kankaita lähti mukaan, lankoja en ehtinyt edes vilkaista. Mutta tosiaan, ensi viikonvaihteessa la-su Turun käsityömessut, siellä olen ainakin lauantain ja Susu molemmatkin päivät - nähdään siellä!

Next weekend in handicraft exhibition in Turku - see you there!

2 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Kyl ny Bigin kelpaa köllötellä! Hieno on peti pikkuisella.
Ketut on tosi kivat. Seiskaveikkaa ei paranis kehuskella mut väri on kyl iloinen.
Kiva kun oot tulossa messuille mukaan. Siit tulee varmasti kivaa taas!

Marjut kirjoitti...

Hieno kissa-alusta ;) Kettupipot ovat vaan niin ihanat.