NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!maanantai 1. helmikuuta 2016

Nessukoista vieläModailin nessukka-ohjetta Teeteen Salla-langalle sopivaksi, käytin 3½ mm puikkoja. Nessukoitten perusohjeenhan löysin täältä.  Kun tein perusohjeella, sain käyttäjäpalautetta, ettei tossukka pysy jalassa.

Ensinnäkin neuloin tuota alkukiilaa 67 silmukkaan asti. Nostin silmukoita kiilasta 12 s kymmenen sijaan.
- Vasemmanpuoleisessa nessukassa lisäsin ensimmäisellä kerroksella nostettuihin silmukoihin 5 s lisää, siis yht. 17 s ja neuloin kaikki sivusilmukat aina oikein.
- Oikeanpuoleisessa neuloin reunaan 7 s. aina oikein ja loput sileää. Sileän ja reunasilmukoiden välissä tein lisäykset, 1 s joka 4. krs, yht 5 kertaa. Lisäykset tulivat sileän oikean puolelle.

Nyt kantapäässä on 17+17+17 silmukkaa, joilla käänsin kantapään, ja kantapää tulee tarpeeksi pitkälle. Pieneen korotukseen (jääneillä 17 s:lla) tein heti 3 s kavennukset ja lyhennettyjä kerroksia muotoilun vuoksi.

Kolmesta kerästä tulee kahdet nessukkaat.

Oikeanpuoleinen on ulkonäöllisesti minusta parempi, joten jatkan sillä.

4 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Umpinaisempi malli pysynee paremmin jalassa. Näyttääkin kivalta raitalangasta tehtyinä. :)

Susu kirjoitti...

Hyvähyvä! Mä törmäsin eilen jossain faceryhmässä nessukkaohjeeseen, jossa oli 75 silmukkaa. Pidemmälle en ees lukenu mut meinaan kokeilla sitä ja sun modauksia. Ja täs vähän aikaa sitten tuli mieleen et mitäs jos tekis sagasta ja huovuttais...

Marjut kirjoitti...

Kivat nessukat; toivottavasti pysyvät nyt paremmin jalassa.

Hepsi kirjoitti...

Kivat myös raitalangasta tehtyinä. Kiva että laitoit nuo modausohjeet, kiitos. =)