NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Tilkkuilua - Patchworking

Tilkkumaailmastakin putkahti koneesta pari peittoa. Toisen tekemiseen meni 10 kk ja toisen pari viikkoa.

I've made two blankets with patchworking. The first was quite difficult to get nice, and I'm only a starter so I had no idea of this difficultness in advance.
The pattern is Sarah Fielke's, an australian patchworker. Nice and bright colours has been chosen by my daughter. She got this blanket when she graduated in the end of May.

Tämä ensimmäinen on australialaisen Sarah Fielken kirjasta Iso ilo pienistä tilkuista 'Tähdet silmissäsi'. Noviisi kun olen (tämä on toinen peittoni), niin mikään kello ei kilkattanut, että tässä voisi olla hiukan haastetta tai että homman olisi voinut kenties tehdä helpomminkin. No nyt tiedän paremmin....


 
Tytär halusi torkkupeiton - peruskankaat kävimme yhdessä valitsemassa Karnaluksista (tietenkin kirkkaita ihania värejä!), mallin valitsin itse. Mikäpä näistä iloisista väreistä tehdessä talven pimeydessä.
 
Ehdin käydä välissä myös vapaan tikkauksen kurssin Päivölässä - osa on nyt tässä tikattu varsin vapaasti. Osan tikkasin käsin.
 

 
Taakse tein vielä lappusen muistoksi. Teksti valikoitui valmistujaispäivään - yhdessä olimme jokusia vuosia sitten käyneet katsomassa Tyttö, sinä olet tähti - elokuvan ja siitä lyhensin sopivaksi tuon tekstin. Tunteikkaana valmistujaispäivänä hän sai peittonsa, jonka valmistumiseen hän ei enää uskonut kaiketi ollenkaan. Vaaleanpunaisessa lappusessa lukee Made with mom's love, sen toi Piia Amerikan retkeltään ja se sopi tähän kuin nenä päähän.
 
I worked with this blanket for 10 months. I quilted it partly with free quilting and partly by hand. On the back I made a patch with a text Girl, you are a star! There is also a little patch where is the text Made with mom's love - I got this as a present from my friend Piia, who was visiting in USA last spring.   
 
Toisen peiton tein tarpeeseen - uusi vierassänky huoneessani kaipasi parempaa peittoa. Ihana perhoskangas kahdessa värissä, Karnaluksin linnut ja nallet kumppaninaan saivat koneen laulamaan. Malli kerrankin helppo - ja tavoitteena valmistua toukokuun loppuun laittoivat myös prioriteetit kohdilleen.
Huoneessani on turkoosi tapettiseinä ja turkoosi laskosverho ja vielä tyttäreni koulussa tekemä turkoosi pikkumatto. Turkoosia oli siis riittämiin - sitä on peitossakin, mutta vaaleita keltaisen, vihreän ja vaaleanpunaisen sävyjäkin löytyy. Neliöistä se koostuu - osaan neliöstä applikoin koneella turkooseja ympyröitä.
 
The other blanket is an easy one - only squares, some circle applications on some of them. Fabrics where just facinating - butterflies, birds, bears in the colours of yellow, green and light red.


 
Jos olisin viitsinyt olisin tikannut käsin - nyt tein vapaalla tikkauksella, eikä se ihan mennyt kuin Strömsössä.
 
Mutta kuten Eeva fb-kaverini totesi että Täydellinen! , minkä ei tarvitse olla virheetön ja oma asenteeni siitä, että täydellinen on tylsä ja pöystejä pitää olla - niin täydestä menee ja on käyttökelpoinen ja kaunis.  
 
Quilting has made with free quilting - not so nice. but this is perfect for me as FB-friend Eeva has mentioned - and she means that a perfect is not without errors. I think it's dull if it's too perfect - this is useful. Our dog likes it in the night time.
I think it's just nice.

 
Ja kuten huomaatte - käytössä on tuo sohva - se kun on koiran yöpeti! 

3 kommenttia:

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Oi, mitä peittoja! tykkään molemmista, mutta etenkin tuo Tähdet silmissäsi on tosi kaunis, ihanat värit ja tuo malli on kiva. Onnellinen on varmaan tähti-tyttö, joka tuon sai. Hyvät unet varmaan takaa tuo peitto koiralle. Hyvät tikkaukset molemmissa, eli täydelliset peitot.

Marjut kirjoitti...

Upeita peittoja! Ottaisin itselleni kumman tahansa :)

Susu kirjoitti...

Upeita peittoja molemmat! Ihailen kärsivällisyyttäsi näissä tilkkutöissä (ja muissakin). Tähti-tyttö on varmasti ikionnellinen sekä peitosta, että valmistumisestaan. Onnittelut tätäkin kautta!