NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Jämistä tilkutellen - Oddments patchworking


Tyttären peitosta jäi kankaita - ja olinkin luvannut hänelle myös tyynyn torkkupeiton lisäksi. Kielopihan Kerttu räjäytti tajunnan peittomallillaan - minä kun olen sellainen peruskade ihminen, että usein tahdon tehdä myös itse kun kauniin mallin näen. Näin kävi tälläkin kertaa.

Jämiä, kaitaleita, kangasta oli jäljellä - joten ei kun tekemään.

I saw very beautiful patchwork-pattern, and I wanted to try it also. I had many oddments from this bedspread, so just begin to cut and sew!Tämä on ihka ensimmäinen tilkkutyö, joka innosti jo keskeneräisenäkin - se on kaunis. Yleensä saan lopun tehdä väkisin - kun siitä ei tulekaan kaunista. Tässä tapauksessa pidin näppini irti tikkauksesta - en halunnut pilata tätä työtä. Tikkasinkin vain suoria linjoja ja se kyllä riitti oikein hyvin.

This was first of my projects I was happy all the time. I couldn't quilt it - only straight lines. I like this.


Tämä toinenkin puoli on oikein sopiva tyttärelle - katsotaas mitä tykkää????

Tällaisia pussukoita liikkuu nyt tuolla toreilla ja turuilla. Isäni aina sanoi, että minä teen mitä tykkään ja muut tekee mitä ne osaa. Osittain lienee oikeassa, kunhan rajataan joku alue mitä tehdään. Mutta motivaatiota tarvitsen, muuten ei synny.

Yksi kehys löytyi kaapista ja siihen sitten jälleen kerran jämistä tein Tilkkulehden ohjeen mukaan tällaisen pussukan. Hauska tapa käyttää ylijäämiä- Kiinnitin kehykseen myös rinkulat ja siihen kantohihnan. Täydellinen, joskaan ei virheetön...

I had still oddments - so I sew some purses also.
Ja koska noita jämiä oli vieläkin, tekaisin myös pari pussukkaa. Aikamoista nysväämistä tuo minun pussukantekoni on! Jos joku sanoo että kässyjen tekeminen ei vaadi avaruudellista ajattelua, niin kehotan tekemään vuoritetun pussukan. Jo on kääntämistä ja vääntämistä ja aina väärin päin ensin. Onneksi saumasta voi aina purkaa, ja tehdä uusiksi.
On siellä laatikossa vieläkin noita jämiä, mutta onneksi ne ei oikein enää natsaa yhteen.
Kesäpäivänä voisi olla muutakin tekemistä, mutta kun ei voi olla tekemättäkään.

I could have done some other things during summer day - but when you have to sew, you have to sew.4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Todella ihastuttavia kaikki!

Tilkkureppu kirjoitti...

Kiva tyyny ja nätit värit, eikä tikkauksia tarvitse enempää, juuri on riittävästi.
Lukkokehyskukkarot ovat näköjään hyvin suosittuja, eikä ihme tämäkin on tosi kaunis! Pussukoita aina tarvitaan, kivat ovat nekin.

Susu kirjoitti...

Kerrankin sanot ittekki et joku sun työ on kaunis! Kaikkihan ne on aina, mut yleens löydät itse jotain moitittavaa... Hyvä Piiku!
Kässy ei oo kässy jos siin ei oo yhtään pöystiä ;)

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Samaa mieltä kanssasi, tyyny on kaunis. Kehyskukkaro on tosi nätti ja täydellinen. Enkä kylläkään näe mitään vikaa noissa muissakan pussukoissa, oikein kauniita. Hyvä Sinä.