NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!







sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Hiljaisuus

Joskus hiljaisuus on ihanaa, siksi kaiketi tämäkin on ollut niin kauan levossa. Levossa on ollut mielikin. 
Edellisestä kerrasta on valmistunut kaikkea pientä. 


Nämä sukat koeneuloin, ohje on nyt julkaistu korjauksin. Ihanat sukat menivät pukinkonttiin tyttärelle, lanka oli Teetee Tundraa.




Joululahjaksi kudoin näitä kämmekkäitä kahdet. Ihana malli, joskin hahmottaminen ohjeesta oli hiukan työlästä - rivi riviltä tein ensimmäisen, sitten sain jo käsityksen kokonaisuudesta ja muut olivatkin helpompia. Lanka on ihanaa silkki-villa sukkalankaa ja malli uusimmasta Laine-Magazinesta. 

SukkaFinlandiasta olen tehnyt kahdet sukat, ja kolmansista Veera Välimäen mallista opettelin varpaista kärkeen tekemään sopivat sukat (ennen tein aina liian suuria) ja kantapään. Mutta muun tilpehöörin jätin tekemättä. 

Nämä olivat lämppärit, 

Ja näitä sai tehdä tosissaan, joskin hienot niistä tulikin! Tuo punainen on omavärjäämä eikä se oikein ollut kaunista, jäänyt siksi käyttämättä. Nyt kun valitsin tuon harmaan siihen rinnalle, niin alkoi sopia! 

Uusi malli onkin julkaistu juuri, täytyy kurkata! 


Ja aaltokuvioiset oli saatava tehtyä, kuvasta tein tuon kuvion ja keltaista lankaa piti saada. 


Tämä virkattu myssy tuli myös tehtyä. Sain naapurilta huivin näihin väreihin ja pitihän se pipokin saada. Sopivasti löytyi jämistä langatkin. Hieno malli - oli ET-käsityölehdessä syksyllä 2017. 

Sitten käyttökelpoiseen: tällaista huppuhuivia olen kaivannut. Nyt purin vanhan sopimattoman ponchon ja tein tällaisen putken ja lisäsin pikkutampin. Tämähän on Susannan hyvä vanha ohje ja mun langassa oli paljettilankakin valmiina - joskus ammoinhan sitä lisäiltiin neuleisiin. Lankana on Teetee Cacao ja paljettilanka, nappi Birminghamin tilkkumessujen laarista. 


Tuolla rusetilla mies juhli Varjolinnanjuhlissa joulukuun alussa! Ja minä sen kötöstelin. Ohje Suuri käsityölehti 11-12/2017. 

Lisäksi hurahdin näihin syyskuussa. Taitokeskuksessa oli kirjonta teemana Turun päivänä. Olipa koukuttavaa tehdä tällaisia pieniä nappeja- koruina käytettäviä jne. Oma tekemä eka tuotos keskuksen työpajassa on oikean puolimmainen - ja muuta kauniit muiden ja opettajan tekemiä. Uusi työpaja on ensi viikonloppuna, ajattelin mennä sinnekin - oppimaan tuon yhden solmun joka ei kirjan ohjeilla kotikonstein aukene. 


Nyt olen valmistautunut seikkailuun: lähdemme mieheni kanssa World Visionin kummimatkalle Ugandaan tapaamaan Marya, pian 18 vuotiasta neitoa, jonka kummeina olemme olleet 12 v. Olen tehnyt kangaskasseja ja huiveja vietäväksi lahjoina, ja pikkutekemistä riittää kyllä vielä muissa pikkumuistamisissa. Kaikissa lääkityshöyryissä tässä kuljetaan, mutta matka muuttanee mielen iloiseksi! 




4 kommenttia:

Susu kirjoitti...

No jopas oli aikakin katkaista hiljaisuus! Suloisia sukkia ja muita ihanuuksia kyllä kannatti odotella. Tundra-sukkien ohje on uusimmassa Kässälehdessä ja sun ansiosta ohjekin oikein! Huppuhuivin ohje löytyy teeteen ilmaisista ja malli on Suppolan Arjan. Kohta me varmaan nähdään lisää ihanuuksia... Ainakin mun hattuhyllyllä sua odottelevista napeista päätellen.

Maiju / Lempipäiväni tänään kirjoitti...

Ihania neuletöitä, varsinkin nuo vaaleanpunaiset sukat on niin 😍😍😍!

Matleena kirjoitti...

Onpas ihania, erityisesti nuo kämmekkäät! Ai tuo virkatun myssyn ohje on ollut Taito-lehdessä (jota minulle ei enää tule). Liekö aivan sama ohje kuin lokauisessa ET-käsityönumerossa nimellä Riks Raks Raitaa. Sen avulla olen tehnyt jo aika monta myssyä. ;)
Oiein hyvää ja antoisaa matkaa teille! Palatkaa terveinä ja tyytyväisinä! :)

Piiku kirjoitti...

Kiitos Matleena - korjasin sen nyt, eli ET syksyn lehdessä oli tämä virkatun myssyn ohje nimellä Riks Raks raitaa.