NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!







perjantai 13. heinäkuuta 2018

Nautintoja!

Harvoinpa odottelen jonkun ohjeen julkaisua näin kun odotin tätä! Haiku-huivi oli Jyväskylän neulefestareiden etko-ohje. Sen sai jo kuukausi sitten, jos osti siihen Tukuwoolia. Minulla oli kaksi vyyhtiä ihkulankaa Edinburghista ja jäin odottelemaan ohjeen tuloa myyntiin.

Olin lähdössä jo Jyväskylän neulefestareille, kun huomasin, että nyt sen saa. Pakkaamiskiireet jäivät siihen ja ohjeen ostoon ja printtaamiseen, lankojen kerimiseen ja työn aloittamiseen meni jäljelle jäävä aika. Olipas mukava festareilla neuloa tätä herkkua!

Ohje on tosi hyvin kirjoitettu, kiitos Johannan eli Neulistin. 

Langat ovat John Arbon textiles 
- Alpaca Supreme, 333m / 100g. (40% Superfine British Alpaca, 40% Merino, 20% A1 Mulberry Silk, värinä Anthracite). 
- Devonia 4 ply, 388 m/100g, 100% Devon wool  (Exmoor Blueface 50%, Bluefaced Leicester 30%, Wensleydale 20%) väri Pollen Gold. 



Suuri nautinto tehdä! 






Joskus lähden purkamaan kaapissa marinoitua valmista neuletta. Tämä oli entisessä elämässään neuletakki. Nyt tein siitä Magnolian (Laine Magazine). Lanka on 100% puuvillaa, Adriafil Cheope. 




Ompeluakin olen harrastanut, tässä pari pikkuesimerkkiä


Tuo ryppyinen harmaa pussi on mun uusi vesijumppakassi. Se on paperinahkaa ja tein sen kuvasta (löytyi Pinterestistä). Tämä oli ostettava tuote, mutta kukapa nyt ei osaisi tuollaista pussia taitella. Siihen sitten mallasin kuvien perusteella nuo hihnat. Jäykkä materiaali, joka meni kaikessa kääntelyssä aika ryppyyn. Mutta idea oli hyvä.


Eurokangas myy korkkikangasta. Taitolehdessä oli kirjekuorilaukun ohje ja pitihän sitäkin kokeilla. Tuo kirjain on tehty tällä ohjeella

Ja kyllä sieltä Jyväskylästä jotakin jäi käteen. Ei paljoa, mutta herkkuja. Lapasesta lähti vasta viimeisen puolen tunnin aikana - nuo ITOt oli vain pakko saada! Taitavat olla 'Rikas mies jos oisin' kappaleen portaat, joista yhdet johtava 'huvin vuoks ei minnekään'! Neulovan Nartun Soilen käveltyä ohitseni tuon keltaisen värisessä puserossa, oli nämäkin sitten pakko ottaa, kun kerran ihan portilla vielä huusivat kassiini.  


Nyt on selvitty taas tänne kotiin ja halailen näitä nyt hetken ja koko ajan polttelee ideat päässä.  

4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kaunis tuli Haikustasi ja upea on tuo puserokin!
Oli niin mukava tavata festareilla! =)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania ovat kaikki sun työt taasen. Ja ihan totta - kyllä on nautinto neuloa kun ohje on hyvin kirjoitettu ja virheetön!

Susu kirjoitti...

t. Susu = Anonyymi ;)

lymacsau kirjoitti...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Hương Lâm chuyên cung cấp máy photocopy, chúng tôi cung cấp máy photocopy ricoh, toshiba, canon, sharp, đặc biệt chúng tôi có cung cấp máy photocopy màu uy tín, giá rẻ nhất.