NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Sateinen sunnuntaipäivä

Tänään on satanut ja ollut harmaa päivä. Siksi mekin suunnattiin ulkoilun sijasta uimahalliin. Niinkuin moni muukin pehe. Minä vesijuoksin tungoksessa, tytär ja mies olivat kuntosalilla. Mukavaa oli kaikkien mielestä! Ja kun oli itsekin urheillut, saattoi taas penkkiurheilla Suomen massahurmaajan kanssa television välityksellä!

Lopultakin muutama kuva. Mies suostui kameran taakse tällä kertaa.


Tässä siis tuo kauan tikutettu musta pitkä villatakki Sandnes Sisusta. Lankaa taisi mennä yhteensä 600 g. Muutaman päivän olen jo pitänytkin, ja tyytyväinen olen.

Sisusta lisää: sukkaa pukkaa. Toinen lanka on Harry Potter Opal-lanka, väri Tonks. Sisun petrooli ja tämä Tonks ovat mainio pari yhdessä.


Sokerina pohjalla: ensimmäinen vauvapaita!! Lankana on tosi ihanan tuntuinen Sirdar Snuggly Babybamboo, 20 % villaa ja 80% bambua. Kaunista kiiltävää pintaa ja mukava tehdä. Ja koska siskontytön vauvan väriä ei vielä tiedetä, värit neutraalit vaaleat vihreä ja keltainen. Tästä langasta voisi tehdä vielä jotakin mukavaa - se taitaa olla sopivaa elokuun lapsoselle: ei liian kuumaa muttei kylmääkään.
Jokaisella on elämässä tämänsä. Näin jotenkin on sanonut Pentti Saarikoski. Minun tämäni on neulominen. Se on seurannut minua siitä asti, kun eka kerran puikot olen käsiini saanut. Jo alaluokkien ensimmäisiä töitä halusin ehdottomasti tuoda kotiin ja tehdä siellä. Jossain vaiheessa nuorena naisena tein 'poikaystävä-paitoja'. Joskus ne olivat iloa, joskus haikeaa eroa. Mutta ne aina rauhoittivat. Olisipa niistä joku jäljellä. Muistan ainakin yhden punaisen palmikkoneuleen, joka olisi ollut nykypäivänäkin muotia lepakkohihoineen. Se oli punainen. Sitä neuloin silmät kyynelissä suuren rakkauden hiipuessa.


Nykyisin neulon aina - oli iloa taikka surua taikka tasapaksua arkea. Mutta varmimmin minut saa neulomispaikalleni tytär. Hän inspiroi minun mieltäni niin, että mielenrauhan takia on siirryttävä neuleen pariin. Muutama napakka kerros ja taas on parempi olo ja keskustelua voi jatkaa. Suosittelen kaikille neulomismeditaatiota!


1 kommentti:

Susu kirjoitti...

Kyllä on kaunis! Varsinkin tuo etumuksen lehtikuvio.

Baby Bamboo on mustakin ihana lanka ja se on kylmällä lämmin ja lämpimällä kivan vilpoinen.

Meditaatiovinkki tallennettu ja otetaan käyttöön seuraavassa kriisitilanteessa:-)