NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Piikun luvattomat ja luvalliset mallit

Leijonaprinsi kävi kylässä ja olipa siinä Caralla ihmettelemistä. Piti laittaa hänet jäähylle terassille, kun alkoi haukkua ääntelevää pikkupoikaa - joka sitten pelästyi, ja alkoi oikeasti äännellä.....

Mutta näin likeisissä tunnelmissa oltiin lopulta ja nuo tuotokset tuoksuivat ihanilta! Mutta poika tuli haisteltua kunnolla ja ehtipä lipaista pitkin nenääkin.....


Taannoin tuli käytyä Tallinnassa ja Kaubamajassa törmäsin tähän kaunottareen. Koska lanka oli kotona jo odottamassa, päätin kaapata mallin mukaani.

Ja tältä tämä näyttää miehen asettelemana...

Tällainen siitä tuli! Vajaa 6 kerää Sirdar Eco Wool dk, 4½ mm Knitpro pyöröpuikoilla, eikä yhtään neulottavaa saumaa. Lanka oli jäykkää ja työ alkoi luistaa vasta loppupuolella. Nyt kyllä se on juuri sellainen tömäkkä liivi, jollaisen sen halusinkin olevan. Lanka on ihanan rouheaa, sellaista josta mun lapsuudessa tehtiin villapaitoja!
Tästä lähdin liikkeelle: tulostin kuvat, tein mallitilkun (tai no hiukan sinne päin!), laskeskelin ja kokeilin. Nämä keltaiset lappuset olivat muistiinpanoni... hehee! Tällainen on, kun on hosutiina!


Tässä päälläni, tarkoitus oli saada tunikaan selän ja niskan lämmittäjä. Hyvä tuli. Mietin vielä, laitanko neppareita - alkuperäisessä oli. Minusta se on kiva noinkin.

Tämä taas on kurssin tulosta: olin loistekranssikurssilla Taitokeskus Juseliuksessa. Siitä on aikaa jo toista viikkoa, mutta unohdin sen melkein tuonne kaapin päälle, kunnes se osui silmiini eilen. Joten: tässä se nyt on!Tykkään siitä kyllä nyt kun se on valmiina ikkunassa. Sen tekeminen oli aika rankkaa. Kurssilla oli mukavaa, vetäjä oli innostunut ja taitava ja porukka kivaa. Mutta loppuunsaattaminen kotona oli puurtamista jo. Miksei joskus voisi tehdä toisenkin, mutta ei ihan nyt vielä....


Lankapirtin ohjeen mukaan tein tämän pesulapun. Lanka on Anttilasta, Minniä. Ajatus on jälleen kerran tosi hieno, nielinhän tiskiliina-ideankin karvoineen päivineen. Susun kanssa päivittelimme, jaksaako moisia tehdäkään. Vaan kun tein, ja kokeilin, totesin että oikein hyvin toimivat ainakin tiskialtaan ja lavuaarien pesussa. Kuulemma myös kaakelien saumat puhdistuvat.Ihme ja kumma. Isännällekin jo ehdin kehua, että ottaa käyttöön!


Ja kuten huomaat, se piti kuvata käytön jälkeen - joten vain märkä vana jäi pöydänpintaan osoittamaan, että tulipa siirrettyä sitä, jotta saan paremman kuvan!

7 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Jukrat! Sähän olet seuraavaksi neulesuunnittelija! Sit sun malleja julkaistaan kansainvälisissä neulelehdissä ja mä saan leuhkia et me ollaan tuttuja:-)
Min en Minniin ole koskenut vieläkään mut pompularätti on kyllä testattu ja hyväksi havaittu!

Marjut kirjoitti...

Liivi on hieno! Mulla olisi kyllä Lidlin akryylilankaa, kun vain aika antaisi myöten.

Liza kirjoitti...

Hieno malli. Voiko sen kopioida ja saako sulta ohjeet siihen?

Piiku kirjoitti...

Susu: Vai suunnittelija... no kopioija paremminkin!

Pesulapun tekaisemiseen menee noin tunti - kannattaa kokeilla Marjut!

Liza: Kopioida voi ja lähetän vaikka kaikki kuvat mitä mulla siitä on, jos saan sähköpostiosoitteen. Ohjetta ei ole sen enempää.

TeSa kirjoitti...

Hieno liivi, kaunis malliltaan.
Hyvä sinä!
Söpöläinen pikkuinen taapero....

Liza kirjoitti...

Osoitteeni on liisa.lindstrom1@luukku.com

Matleena kirjoitti...

Hieno liivi! :)

Eikös olekin yllättävän hyvä tuo akryylipesin! Ja ainakin helppo ja nopea tehdä! ;)