NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Lumessa - in the snow!

Talviset terveiset Lounais-Suomesta! Meillä on lunta tupruttanut jatkuvasti joulunpyhistä asti. Eilen alkoi vesisateella, muuttui päivällä sakeaksi jalkarätti-lumipyryksi ja päätyi illalla pakkaslumimyräkkään. lumitöitä on tehty ja papua kasvatettu! Tänään maassa on 20 - 30 senttiä uutta lunta.


Snow greetings from South-west Finland! We have got a lot of snow for last days, now we have some 30 cm new white snow around us.


Joulun jälkeen sain kokeilla syksyisiä lankaostoksiani ja ensimmäisenä kokeilin Manos del Uruguay Silk blendiä. Mikä lanka! Aivan ihana. Siitä piti tehdä huivi, mutta kun tuo pipo poltteli sormia. Niinpä tein siitä pipon.


After the Christmas there is time to knit also those yarns that I bought during December. First is Manos del Uruguay Silk blend. Amazing yarn! I tried it with a hat.


Villapeikon Mustikka

Manos del Uruguay 30% silk, 70% Merino Extrafine wool väri 2106, 40 g
puikot 3½ ja 4 mm Knit pro + ruusunpuiset.

Malli on upea. Tuosta langasta ja noilla puikkokoolla vain tuli minulle liian pieni pipo, joten tämä mennee purkuun. Mutta kaunis se on. Tein jo uuden suuremmilla puikoilla Novitan Cloudista, kaunis pipo tuli siitäkin ja nyt sopivan kokoinen.

Model was great. One problem: it was small to my head, so I had to do another one with Novita Cloud.

Ja vielä yksi Harlekiini Baktus, tällä kertaa lacy sellainen. Ja ihan itselleni, vihdoinkin.

One more Harlekin, now in lacy Baktus model. And for me, at last.

Harlekiini III

Lacy Baktus
Noro Silk Garden, 137 g, puikot 5½ mm Knit Pro.

Malli ei ollutkaan helppo, kun aloin tarkistella reikäkuviosta reikien määrää. Kas kummaa, se alkoikin vaihdella, vaikka kuinka teki mallin mukaan. No tietenkin kuvittelin sen olevan helppoa, mutta nyt vain näkyi virheet helpommin. Tulihan se kirjanpidolla tehtyä, mutta purussakin oli muutamaan otteeseen. Mutta tässä taisi olla minun baktukseni tältä erää, pikkuhiljaa alkaa puuduttaa. Mutta katsotaan, yksi lanka ja muunnos-ajatus on vielä...

Model looked quite easy for me, but it was difficult to get the right amount of these wholes each time. So it took a little bit time and bookkeeping to get the result. This was my last baktus - or not. I have one yarn and one modofication in my mind....

Jihhuu! Täällä ollaan edelleenkin!

I am still here!

Onkohan Lilli tullut pihalle? Lilli on mun paras kaveri täällä metsän keskellä. Tai niin no - ainoa oikeastaan. Lilli on kuulemma puuvillakoira, ainakin kauniin valkoinen. Meillä on tosi hauskaa ja Lilli tuleekin aina hakemaan mua ulos, kun pääsee itse kotoaan pihalle.

Mulle kävi pikku tapaturma tässä, kun satuin laittamaan kuononi tämän tuolin käsinojalle, ja ihan vahingossa tuli hiukan maisteltua sitä. Isäntä itki perintökaluaan ja minä ajattelin, että eiköhän tuon saa korjattua. Sen jälkeen olenkin sitten viettänyt yksinoloaikani vessassa...

Piiku lukee kirjaa Marley ja minä (John Grogan), joka kertoo Marleystä, joka oli ADHD - mitä se ikinä tarkoittaakaan. Samalla se selittää isännälle, että olen vain A tai D tai H - en koko kirjainyhdistelmää. Onkohan se lohduttava tieto?

Is Lilli out there? Lilli is my best - and only - friend here in the woods. We have a lot of fun out there. She comes and see me right away when she gets out of her home.

A little accident happened to me, when I bite a little bit wrong peace. This chair's arm rest suffered a bit while I made fun when beeing alone at home. After this I have spent my lonely times in the toilet...

Piiku is reading a book named Marley and me (by John Grogan). It tells about Marley who was ADHD dog. I am according to Piiku only A or D or H... Is it a good information?

4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Lunta tupruttaa täällä myös aika tavalla.

Kaunis pipo ja kiva baktus myös!

Susu kirjoitti...

Lääh mikä pipo! Ihana palmikkomalli ja langasta voin vain haaveilla...

Puuvillakoira? Jännä ystävä sulla. Harrastaakohan sen emäntä neulomista?

Ihanaa Uutta Vuotta koko sakille!

eila kirjoitti...

Ai että olet tehnyt kauniista langasta niin pipon kuin huivinkin!
Onnea uudelle vuodelle:)

Pirena kirjoitti...

Nätit neuleet, kelpais mullekin.
Hyvää Uutta Vuotta!