NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Pääsiäisviikon sytomyssyt - Sytocaps during eastern week

Kävin hakemassa Käsityö Elisasta taas kassillisen myssyjä. Nyt niitä olikin yhteensä 65 kpl! Tässä kaikki kuvissa väreittäin - katsokaa, miten kauniita!

Vannoutunut perhosten tekijä oli kunnostautunut tosissaan. Perhoset olivat toinen toistaan kauniimpia ja ihan tärkättyjäkin. Lisäksi kaikki pienet, ihanat kukka ym. koristeet olivat hienoja. Jokaista myssyä pyöritellessä, tuli mieleen kuvia tekijästä ja hänen ajatuksiaan saatoin arvailla. Tosi mielenkiintoista työtä.

Mitä tekisinkään muuta kuin lajittelisin, kuvaisin ja lisäilisin merkintälappuja myssyihin? Näihinkin mittasin 39:ään myssyyn päänympärysmitan ja kiinnitin lapun. En uskaltanut arvata kuitenkaan langan koostumusta. Lisäksi kiinnittelin myssyn sisällä olevia lankavyötteitä tai nuppineuloilla kiinnitettyjä lappuja langalla kiinni myssyihin. Näitä kun kokeillaan takuuvarmasti ennen myssyn valintaa, jolloin lappujen on oltava kiinni myssyssä niin, että sitä on myös mukava sovittaa. Tässä kuluikin ihan mukavasti aamuinen F1-lähetys.

Susu keksi, että laitamme myssyt väreittäin omiin pusseihinsa, jotta valinta olisi sitten h-hetkellä helpompaa. Silloin myös tilastointi on helpompaa ja taulukkomuodossahan sellaisia tehdään. Niinpä käytin hetken aikaani lajitellessani kaikki myssyt. Minullahan on nyt omat myssyt + kaksi kertaa Käsityö Elisasta haetut myssyt, jotka taulukossa ovat numeroina 1. ja 2.

Tällaisia värejä ja määriä on minulla tällä hetkellä:
1.       2.   
13      15 kpl             siniset
  9      12                   punaiset, oranssit, keltaiset
  8      14                   valkoiset, luonnon valkoiset
  7      14                   liilat
  3        2                   ruskeat
  9        8                   vihreät
  2        -                   mustat
___________
51 kpl    65 kpl        YHTEENSÄ

Nyt voit valita, mitä väriä haluat vielä tehdä. Sinisiä, punaisia, valkoisia ja liiloja on eniten, vihreitäkin paljon, mutta ainakin keltainen loistaa poissaolollaan, ja ruskeita ja mustiakin on tosi vähän.

Aikaahan on hyvin vielä, vappu on vasta neljän viikon kuluttua.

All the beautyful sytocaps, now I have 116 of them

6 kommenttia:

Seijasisko kirjoitti...

Ihania myssyjä.Hyvä idea tuo värinkin mukaan.
Itse en ole viitsinyt alkaa kokomerkitöjä tekemään niihin myssyihin, joista se puutuu. Jotkut ovat saattaneet merkitä vaikka myssy kooksi 57 cm vaikka oikea koko on selvasti S!! Sen verran oon myssyjä käsitelly, että osaankin aika hyvin mutu-tuntumalla jo lajitella myssyt koon mukaan S M L eri muovipusseihin . Sitten meillä on yksi XS pussikin, jossa toistakymmnetä on lasten kokoa. OYS:ssa sanoivat että laittavat myssyt syöpäpolilla kolmeen laatikkoon S, M, L , josta voi koon mukaan etsiä omaansa.

Susu kirjoitti...

Jukra miten paljon kauniita myssyjä!
Salossa on sattuneista syistä eniten pinkkejä:-) Vain neljä mustaa ja muutama keltainenkin. Jos lasketaan mukaan ne sun tekemät niin 300 on varmaan koossa...

Sirke kirjoitti...

Aina kun näitä myssykuvia kattoo, innostuu taas virkkaamaan lisää, vaikkei aika oikein antaisi edes myöden.
Laitilassa on nyt valmiina varmaankin 60 myssyä. Itse olen tehnyt nyt 20 myssyä. Sirpa on ollut samoilla luvuilla koko ajan, mutta luulen, että nyt hän on ohittanut minut. Eila lupasi tehdä kymmenen. Marjo ja Maria ovat virkanneet muutaman. Muutamia yksittäisiä on jo tuotukin minulle. Näissä pitäisi olla kaikissa kokomerkintä ja pesuohjeet.
Laitan vielä paikallislehden kalenteriin, että laitilalaiset voivat toimittaa myssynsä minulle. Maanantaina 26.4. toimitan myssyt Turkuun. Laitilan Sanomissa oli juttu myssyistä ohjeineen, pari viikkoa sitten.

Seijasisko kirjoitti...

Nyt huomasin tuon pöllömyssyn ohjeenkin tuolla sivupalkissa, Alan huomenne tekeen tuon ohjeen mukaan ja linkitän sun sivuille. Kiitos Piiku!<3

Pirena kirjoitti...

Keltaisia myssyjä on mulla tulossa, kunhan saan valmiiksi. Tuo villatakki hyppäsi puikoille, enkä saa millään pois.

Mia/Maria kirjoitti...

Saatte kehitellä myös jonkinlaisen sateenkaari-laatikon...Minulla on nyt 7 myssyä eikä niistä ole kuin yksi (jokseenkin...)yksivärinen XD