NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!perjantai 2. heinäkuuta 2010

Puikkovieroitukseen?

Mikko Kuustosen ekoesine on villasukka. Hänen mielestään ne ovat Nobelin arvoinen keksintö ja ne edustavat hänelle ekologisuutta ja käsityöläisyyttä. Ihan samaa mieltä olen minäkin! Hän kertoo, että hänen tyttärensä Iina on heidän perheen 'mummoin'. Siis MIKÄ?
Tytär kuulemma kutoo villasukkia sellaisella tahdilla, että joutuu vielä puikkovieroitukseen! Vaviskaa siis kaikkein mummoimmat, ettei Kuustosen puikkovieroitus vain iske teihin!!! Minä ainakin olen järjestänyt terävimmät puikkoni yöpöydälle, jotta on sitten heti millä sohia, jos alkavat ahdistella keskellä yötä! En meinaan usko, että tohtivat keskellä kirkasta päivää hyökätä.

KYHäilyn osalta kävimme keskustelua Susun kanssa hullutuksesta. Susuhan on tunnettu hulluttelija, eiks vaan? Mutta minä olen se totinen torvensoittaja, joka suunnittelee Kesäyön hullutuksenkin niin, että suoritan sen kunnialla loppuun! Kaikki on aloitettu ja kaikki tulee valmiiksi, ellen sitten joudu puikkovieroituspartion kynsiin.

No kummalla on hauskempaa? No Susullapa hyvinnii - mutta on mullakin, kun seuraan Susun hullutuksia :)!  Terkkuja vaan sinne saareen - pian pääset uimaan!

Cara oli taas kovin utelias mitä minä kuvasin, ja halusi ilmeisen halukkaasti kuvaan. Kas siis tässä.  Kuvassa ovat myös valmistuneet huovutetut tossut Fritidsgarnista.


Huovutetut tossut, malli oli Teeteen meilipostissa joku aika sitten. Lanka Fritidsgarnia 200 g, puikot 5½mm.

Ohjeen mukaan piti huovuttaa farkkujen kera. Kysyin kuitenkin Susulta neuvoa, hän kun on nämä tossut tehnyt ja onnistunut. Luin myös hänen blogistaan huovutusongelmista, ja siinä hän puhui koneensa olevan oikea huovutuskone - olisikohan minunkin? Siis niillä ohjeilla: veden lämpötila 40 astetta, linko 800 kierrosta/min ja kaveriksi pyyhe, koskapa huovutettavat voivat nukata ne farkut pilalle. Helppoa kuin heinänteko, sanois Arjakin. Ei ku tekemään. 


Ja huovutuskone on mullakin. Ulos tuli kaksi myttyä ja pyyhe. Mytyt olivat hieman oudon värisiä, mutta sain ne kyllä venytettyä isoon kaviooni sopiviksi. Kun aloin tarkastella niitä tarkemmin, totesin, etteivät huovutettavat ole nukanneet pyyhettä, vaan aivan päinvastoin. Nyt minulla on siis lilat tossut sinisin pilkuin. Näyttävät kuvissa kovasti eteerisiltä pilkkuineen, eikö?


Joululahjaksi Susulta saamani punainen Tupa-lanka kiertyi Baktukseksi. 100 g tätä ihanuutta ja nelosen puikot. Ja  miksi minun on aina vaikea tehdä kaksi samanlaista - hihat tulevat aina eri levyisiksi tai pituisiksi, samoin etukappaleet - ja niin tietenkin Baktuksen puoletkin. Ei se nyt haittaa kaulassa, mutta harmittaa ihan noin muuten vaan.

Valkoinen Mustikka on kyllä ihana. Se on Duettia, puikot 4mm, ja tavan mukaan Duetista saa kolmesta kerästä kaksi pipoa - niin nytkin.

Ja sitten alan ansaita puikkovieroitusta - loma alkaa! Ja sen on parhaalla puolella, vielä kaikki edessä ja odottava tunne kutkuttaa. Lomapullat on syöty ja lomapullo odottaa jääkaapissa. Susupa löysi kaupasta mukavannimistä rose-viiniä: Caracara. Joten eiku maistelemaan sitä!

Nautitaan kesästä, kärpäsistä ja tulevista helteistä. Ne alkoivat täällä jo tänään....

2 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Terveiset vastarannalta! Ihana viikonloppu ja tosiaan on saanut uida ja neuloa ja matotkin on pesty! Hienosti onnistui sun tossukat eikä kellään muulla ole samanlaisia pilkkuineen päivineen!
Puikkovieroituksesta en tiedä, mutta nettivieroitus loppui just kun keksittiin miten täältä saadaan yhteys. Nyt ei kuitenkaan malta enempää kun vesileikit kutsuu.

Hyvää lomaa Piiku! Nauti täysillä ja puikottele sydämesi kyllydestä. Laita patjan alle piiloon yhdet varapuikot, ei se Kuustonen sieltä niitä ymmärrä etsiä:-)

Marjut kirjoitti...

Oikein mukavaa lomaa ja pysy kaukana Kuustosesta:) Tossut ovat kovin nätit pilkkuineen kaikkineen!