NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Jussin viettoa leppeässä kesäsäässä - Midsummer in sweet summer weather

Heipsistä täältä Varsinais-Suomesta! Suomen suvi on ollut kovasti kaunis tänä juhannuksena täällä päin. Lämmintä ja pääosin aurinkoista, mutta muutama vilvoittava sadekin on ropsahdellut. Ruoka oli hyvää (vaikka itse sanonkin...) ja kaikilla oli mukavaa. 

Ja mitä mukavinta: sain käsityöhenkisen juhannuksen ystäväni keralla, olipas mukavaa! Kummallakin kädet kävivät ja ohjeita jaettiin ja käännettiin. Siksi kaiketi tuli jotakin valmistakin juhlista huolimatta.

Hello from Southwestern Finland. We have had a good Midsummer here: warm, sunny and rainy. Just perfect. I had a good frriend couple here visiting with us, and the lady is also a knitter, so....

Ensin kaikki valmistuneet / all finished ones first:Toppi, Ukkon sukat ja pöllö. Sukat ovat Maijan pätkävärjättyä, Susun mukaan tämän värin nimi on retro. Sai ihailua ystävältäni - ja menee tosiaan miehelle. Pitääkö miehen sukan olla aina tumma ja väritön? Muistaakseni isäni käytti punaisia villasukkia niin kauan kuin pystyi niitä parsimaan kokoon. Menekki tähän toivottavasti numeron 46 kokoon oli noin 5 metriä vajaa 100g.


Tässä todisteeksi kaikki neljä pompularättiä. Kovassa käytössä on jo osa ollut ja yksi lähti nyt ystäväni mukana Tampereelle kokeiltavaksi kehujen saattelemana.


Pöllön naamakin tuli tehtyä. Siis piti hakea huopalevyt kaupasta (toivotonta muistaa...), ja sitten leikata oikean muotoiset lilliputtiosat ja vielä ommella ne paikoilleen. Ei ole mun hommia. Mutta tulipa tehtyä... Lanka on vanhaa puuvillasekoitetta.

This owl is a qute one - but I didn't like to do the face... Too tiny for me.

Toppi, malli englanniksi / model in english
lanka Adriafil Fusione, 100% puuvillaa 200 g
puikot 4mm Knitpicks

Lanka on ihanaa. Hyvää ja napakkaa neulottavaa, ja jälki on kaunista. Värjäykset kulkevat tosi kauniisti. Keskellä oleva mallineule ei ihan heti minulle valjennut, piti purkaakin, mutta kuvasta kun katsoi, niin mallin salat aukenivat kyllä. Nopea ja helppo tehdä. Mukava yksityiskohta ovat olkaimet - niitä on kolme nauhaa aina olkaimessa, jolloin yhden voi aina huolettomasti pudottaa käsivarrelle.

Nice yarn and model.


Keskeneräisiä: Sytomyssy 2, Kelttihuivi, baktushuivi ja huovutetut tossut.


Lisää keskeneräisiä: 2 Mustikkapipoa ja yksi kelttipipo.

Ja Abrazo-huivi 2. Helmiä olen jo pujotellut 5 kerrosta - yhteensä helmikerroksia on 8. Joten voitonpuolella ollaan!

Yhteensä kahdeksan keskeneräistä vielä - uskon saavani ne kyllä valmiiksi - kun tuo lomakin tuossa jo siintelee viikon päästä.

Unfinished ones. Many caps, some shawls all together 8. I think I can manage to get them ready until the end of July. Abrazo 2 has now pearls in 5 rows, only 3 rows left. It takes time, but I have done more than half of these pearl rows already - so I can manage with that also.  And I'm starting my summer holiday after a week, so then I can do all these things any time!

Helteet tulossa - onneksi työviikko ilmastoidussa konttorissa edessä :) . Hauskaa sunnuntaipäivän jatkoa!

3 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

Topista tuli tosi kiva! Omani on vasta puolivälissä, mutta pitääkin ottaa se seuraavaksi vuoroon.

Susu kirjoitti...

Terveisiä täältä sillanpielestä! Loma ohi joten helteetkin voivat alkaa:-)

Huima määrä kässyjä sulla on taas valmistunut ja valmisteilla. Ja kauniita. Ja sit vielä neljä vihattua pompulaa:-) Mut eiks olekki hyviä riepuja?

Hyvää lomanodotusta sulle!

Marjut kirjoitti...

Aika hieno toppi; varsinkin tuo 'yksi nauha huolettomasti olkavarrella' on aika kiva juttu:)