NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!lauantai 6. marraskuuta 2010

Kaulakkeita - Scarfs


The Eternity Scarf by Michele Wang (in Ravelry)
Gjestal Bris (50%wool, 50%soya) 150 g + 10 meters from 4th skein.
5 mm Knit pro pyöröt

Tutkailen aina välillä uusien ihanien mallien toivossa Terhimonin (Mustaa Villaa) töitä ja sieltä nappasin tämänkin. En halunnut langaksi vahvaa villalankaa, koin sen liian kuumaksi. Onneksi Susu muistutti minua tuosta Brisistä, ja värikin oli ihan nappiin.

Tein puolikasta pienemmillä puikoilla, koska aikaisempi kokemukseni Brisistä oli se, että se on hiukan vetelä valmiina. Lisäsin silmukkamäärää 10%, jotta pituus olisi kuitenkin sopiva. Ja kun en tykkää tiukoista huiveista kaulani ympärillä, niin odotin saavani hiukan väljyyttä lisää.

Hienosti toimii. Helppo malli, kiva tehdä. Ja huivin saa myös erilaisiin asentoihin näpsäkästi, suojaamaan enemmän niskaa tai sitten suojaamaan enemmän hartioita.

This model is excellent. And Bris is working in this model nicely. I made a little bit longer scarf.

Herbivore by Stephen West
Casbah (81%merino, 9%cashmere, 10%Nylon), 100 g
4mm Knitpro pyöröt

Tässä tämä jumalainen lanka nyt lepää. Löysin ensimmäisen Herbivoreni marinoitumasta huivilaatikosta, ja totesin sen olevan just passeli uuden talvitakkini kanssa. Joten se oli valmis käyttöön. Ja koska malli oli nyt tosi hyvä, päätin uhrata Casbahini tähän huiviin.

Lankavyötteessä suositeltiin 3 mm puikkoja, mutta koska malli oli kirjoitettu 4 mm puikoilla, päätin kokeilla. Ja hyvin luisti. Lanka oli kyllä mielettömän ihanaa neulottavaa, se suorastaan lensi puikoilla ja koukutti totaalisesti.

What a yarn! Heavenly. I just love it. Herbivore is a good and simple model, and now useful with my new winter jacket.

Lapaskuukin on menossa, mutta en osallistu siihen. Silti puikoilla on lapaset...

Sukkiskampanja on päättynyt, satoa kerätään 15.11. asti Käsityö Elisassa, Brahenkatu 5  Turku tai Käsityöliike Anjalin, Annankatu 5, Salo. Muista myös osallistua arvaukseen: minkä painoisen paketin sukkia saamme Susun kanssa viedä Tyksin syöpäosastolle? Arvaukset kommentteihin tai sähköpostiin 15.11. mennessä!

Attend to competition and guess how much our campaign package of socks to Turku University Hospital carries weight? Add your guess to comments or to email.Tässä on tuleva päivänsankarimme, viikko ja 3 päivää ja skorpparityttö on 18 vee. Kuvassa pikku tyttösemme ensimmäisenä talvenaan.

We have a big birthdayparty next week - in the picture she is only few months old. Our little daughter.

8 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Upeita huiveja olet saanut aikaiseksi!

Susu kirjoitti...

Terveiset vastarannalta! Ikuisuushuivi on makee! Ja hattuhyllylanka ja uusi matto odottelee seuraavia treffejä.

Täällä vietetään kuusvuotispäivää laitellen torppaa talviunille. Uitu on ja saunottu. Jospa huomenna ehtis sienimettäänkin. Ja pari kutimusta on mukana...kuis muuten.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oletpa tehnyt upeita huiveja.

Marjut kirjoitti...

Voi, miten ihania huiveja:)

Anonyymi kirjoitti...

- Voi, vautsi, vau!!! Hienoja huiveja! Tuollaisiakin pitäisi tehdä, niii´´in, pitäisi.
-tainaf-

Leena kirjoitti...

Hienot huivit!! Saisko sulta vinkkiä silmukkamäärään tuohon ensimmäiseen kaulakkeeseen=)

Piiku kirjoitti...

hei Leena,
tein tosiaan tuon huivin 5 mm puikoilla. silmukoita oli 220 s ja sen pituus on noin 150cm. Tämän pituisena se menee aika mukavasti kaulan ympäri, ei jää löysää, mutta ei tiukotakaan.

Leena kirjoitti...

Kiitos avusta silmukkamäärän kanssa, nyt oman kaulattimen pariin=)