NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!lauantai 30. lokakuuta 2010

Viimeisiä viedään

Tyksin sukkiskampanjan satoa kerätään kovaa vauhtia, viimeiset päivät ovat käsillä.
Sain Nurmeksesta paketin Marjatalta, Enkulin käsityöt, enkelikortin ja enkelimagneetin kera. Varret ovat karitsan villaa, ja terät vanhemman lampaan villaa - kestää kuulemma paremmin. Lue linkin takaa lisää sukista ja muutakin mielenkiintoista tarinointia.
Kiitos ihanista sukista, Marjatta!


Eija taas osoittautui varsin taitavaksi sukkien tekijäksi - Tiesin kouluajoilta että näitä on tehty, mutta en tiennytkään, että taito on näin hyvin hyppysissä vieläkin! Nyt on kuulemma näiden jälkeen tilauskirja täynnä läheisiltä! Viisi paria keräykseen, parsinlankojen kera, kiitos Eija!Olemme Susun kanssa seuranneet kiitollisina sukkien virtaamista keräykseen ympäri Suomen! Sytomyssyilijät Oulun seudulta alkoivat oikein kilpailla, kuka tekee ensiten sukkia kampanjaan... Kiitos teille Matleena, Seija Sisko ja tuhannen myssyn Taina! Kiitos myös ihanista yllätyksistä paketeissanne!

Omasta pajasta valmistuivat viimeiset sukat sekä kampanjaan että Sukkasatoon. Susu sai lahjoituslankaa, ja pyysi minua tekemään vielä yhdet. Ja kun minä sanon aina ensin kyllä - ja pidän lupaukseni, niin oli siis tehtävä nämä - vaikka olin jo haaveillut kaikesta muusta puikoillani. Joutuisaanhan nämä tulivat, hyvä lanka (Schoeller&Stahl Fortissima colori, socka color, väri 9094) ja perusmalli! 2½ mm Knitprot oli välineinä ja lankaa taisi jäädä 10 g. Ja kerrankin täsmäsin myös raidat!

Susun luona kävin taas pikaisesti yksi ilta, itse asiassa hakemassa sukkia pois hänen nurkistaan - mulla kun on hiukan paremmin tuota varastotilaa, eikä asiakkaita jaloissa ollenkaan! On ihan kiva käydä - juuh. Susukin kyseli että onko lankatarpeita, toisiko hän jotain ihkua hypisteltäväksi. Nooh - niinhän siinä aina käy, että joitain lähtee mukaan, nyt se oli Puffalankaa, eli sukkia tulee jatkossakin. Kuvan vasemmanpuoleinen vyyhti on mun hyllyssä käpelöitävänä.


Tyksin sukkiskampanjakin alkaa olla vaiheessa. Viemme sukat Tyksiin marraskuun puolenvälin jälkeen. Ja mihin niitä voikaan nyt viedä: Käsityö Elisa, Brahenkatu 5 Turku ja Käsityöliike Anjalin Annankatu 5 Salo.

Pohdin tässä kilpailua - mutta kun olemme Susun kanssa päätyneet siihen, ettemme painota tälläkertaa parien määriä - se  ei ehkä ole tärkeintä. Mutta: mitä painaa TYKSiin menevä lahjoitussukka-kuorma? Heitä arvauksesi kommentteihin, viimeinen arvauspäivä on 15.11.
Lupaan palkita parhaan arvauksen heittänyttä!

Ihanaa viikonloppua!

16 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

On ollut ilo tehdä yhteistyötä sinun ja Susun kanssa ensin sytomyssyjen parissa ja nyt osallistua tähän keräykseen! :)

Ja vielä saa osallistua lahjoitettavan sukkakasan painon arvaamiseen. ;) Pikaisen laskutoimituksen jälkeen minä väitän, että viette TYKS:iin sukkia vähintään 22.9 kg.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oli kiva osallistua edes vähän.

KristiinaS kirjoitti...

Hieno kampanja ja paljon olette sukkia saaneet. Veikkaus on aina vaikeata. Paketin paino ei ehkä ole täysin arvioitavissa kappalemäärästä = eri kokoisia ja eri painoisia pareja. Veikkaukseni on 17 kiloa 40 grammaa (17.040).

Seijasisko kirjoitti...

Hyvä kampanja! Olen vähän optimistisempi kuin edelliset ja arvaan 28,5 kg :)

Susu kirjoitti...

Minä taidan olla vähän jäävi arvaamaan:-) Kiva että ehdit vielä tikuttelemaan noi viimeisetkin! Minä luistelen siitä, missa aita on matalin ja laitan keräykseen mukaan vielä muutamat aikaisemmin neulotut. Salon keräyspisteeseen on tuotu vieläkin lisää ja tulossa on edelleen...

Tämä viikonloppu on mennyt talven tuloon valmistautuen - auto imuroitu ja pesty ja talvirenkaat alla. Tänään pitäis se isompi vene käydä nostamassa kuiville.

Niitä muita ihkulankoja tässä hypistelen ja mietin mitä niistä kokeilis...

Marjut kirjoitti...

Olen mielissäni, että sain pari paria tehtyä ja olla edes vähän auttamassa.

Ja se paino 31,6 kg.

Pirena kirjoitti...

Minä arvaisin 27.8kg.

Lammas kirjoitti...

Minun arvaukseni on 26,6 kiloa.

seija.jarvinen@hotmail.com kirjoitti...

Kyllä kai niitä sukkia 6kg tuli??Osalistin myös,vein Elisaan mutta en huomannut nimeä mukaan laittaa ..Seija Kaarinasta

Birgitta kirjoitti...

Oli kiva osallistua tähän keräykseen. Sukkia syntyi kuin itsestään telkkaria katsellessa.
Veikkaukseni on 45kg.

Anonyymi kirjoitti...

Nooohhh!
25,4 kg
- Jään molemmat pitkät, sirot, karvaiset kätöseni ojolla odottelemaan sitä hienoa palkintoa.
-tainaf-

Megi kirjoitti...

Arvailen Tyksin kampanjaan tulevien sukkien määrä kiloina yltää 21,12 Kg. Eikä yhtään harmita jos arveluni jää alakanttiin :)

Anonyymi kirjoitti...

veikkailisin, että paketti painaa n.
33,3 kiloa

Sukka-Mari kirjoitti...

61 kg. Ja anteeksi, etten saanut yhtään sukkaparia tähän keräykseen. Otan osaa heti hyväntekeväisyyteen, kun saan omat asiat vähän järjestykseen :)

Kikka kirjoitti...

oiskoon tuo 25,4 kg jos on enemmän niin voi jehna miten paljon! ;D

Sude kirjoitti...

Kello kerkesi naksahtaa jo väärän vuorokauden puolelle, mutta arvaan silti vielä, että 19,7 kg :). Minun osuuteni oli yhdet vaivaiset miestensukat.