NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Fredrikat

Hepsiltä  bongasin Fredrikat. Kiva, kun joku viitsii tehdä paksummalle langallekin ohjeita - alan kyllästyä noihin ohkaisiin ja 2½ mm puikkoihin!

Regia World College color, 6 fädig, väri 06502
puikot 3½ mm

Hyvä ohje, helppo omaksua. ja kantapäästä tykkään, kiva tehdä ja istuu hyvin! Lanka oli uusi tuttavuus, tykkään raidoituksesta, mukava tehdä, katsotaan miten kestää.

KoolAidit ovat olleet kokeilussa eka kerran. Tulos ei ole ollut oikein hyvä mielestäni, liekö sitten sen punaviinin puutteen? Ohjeet otin Ilulta, ja noudatin niitä muuten, mutta ilman punaviiniä.Tuleehan noista jotakin, sukkiin ja huovutukseen. Mutta epätasaisia ovat, vaikka kuva nyt näyttääkin muuta. Tänään taidan kaivaa sen punaviinilasillisen tuolta kaapista seurakseni....

I knitted socks to myself. I use socks all the time at home. So I like the thicker yarn to knit them. Fredrika is a good pattern for that. Nice socks, I like!

I have tried to dye also with KoolAid, first time in my life. In the instructions I used (from Ilu) was mentioned to take a glass of wine now and then. I think I have to do it, because I don't like the result so much. Maybe this evening????

I have also got an inspiration to clean up at home. This is unusual for me. Of course the bright sun shine which shows every single boodle in my home has something to do with it, but the real reason is because I would do the 'graduate' knitting work to school. I try to go around it all the time....

Olen kevätauringon innoittamana ollut kovasti innokas siivoamaan tässä viikonloppuna. Mutta ei se armoton kevätaurinko ole ainoa syy - vaan syynä ovat koulun lopputöiden kiertelyt. Kierrän niitä kuin kissa kuumaa puuroa.... Ja silloin jopa siivoan. Ei ollenkaan tyypillistä minulle!

Nyt tuo kevätaurinko houkuttelee ulos - ei siis vieläkään kässyjä!! Menkää tekin!

9 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Hyvältähän nuo sinun värjäämäsi langat näyttävät. Koolaideilla tulee epätasaista ja se taitaa vähän niin kuin kuulua asiaan. Kokeile liottaa lankoja ennen värjäystä pidemmän aikaa jos se vaikka vähän auttaisi. Lanka kun on lionnut pitempään ja on tasaisesti kuidut varmasti kaikki auenneet niin jälkikin on tasaisempaa. Punaviinilasillinen voi toki auttaa myös ainakin katsomaan lankojasi uusin silmin :)

amuk kirjoitti...

Lisään vielä että tyylikkäät sukat <3

Matleena kirjoitti...

Kauniit Fredrikat! En muista ennen nähneeni niitä raitalangasta tehtyinä, mutta ainakin tähän lankaa malli käy. :)

Susu kirjoitti...

Fredrikat on kivat! En ole aikaisemmin lämmeny vaiks monessa blogissa onkin vilahdelleet. Lieneekö syy kamalan paksuissa puikoissa?
Mun mielestäni sun värjäykset on tosi onnistuneita! Jopa ihan ilman punkkua:-) Jos vielä liotat pitkään ja puristelet ja rutistelet lankoja kunnolla niin tulos saattaa olla tasaisempi.
En oo siivonnu, mut ulkoiltu on ja parvekkeella virkattu koiran osia. Kiroillen...

Hepsi kirjoitti...

Kivat Fredrikat!
Ja langat näyttävät hyviltä minun silmiini! =)

Piiku kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Käväisin katsomassa Ilun värjättyjä lankavyyhtejä, ja kaiketi se on niin, että nekin olivat aika epätasaisia. Joten taitaa tulos mullakin olla ihan koolaidimainen.

Matleena - olipa mielenkiintoinen sukankestovertailu, käväisin annikaisellakin lukemassa.

Ingi kirjoitti...

Kauniit sukat, kiva väritys!

Marjut kirjoitti...

Hienot Fredrikat! Ja lankavärjäykset näyttävät ihan virheettömiltä.

Anonyymi kirjoitti...

Kauniilta nuo langat näyttävät, vieläpä noin väri-ilotteluna kaikki vierekkäin!

Itse en ole koskaan saanut Kool-Aideilla tasaista, väri menee kuituun niin nopeasti. Tuo pitempi kastelu on hyvä vinkki ja lisäksi voisit laittaa kasteluveteen tilkan saippuaa, sillä se rikkoo veden pintajännityksen ja saa langan kastumaan paremmin. Huuhtele lanka otettuasi sen pois kasteluvedestä.

- Johanna M.