NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 19. elokuuta 2012

Once in the lifetime - week!


Siis mikä viikko!!! Hyvässä ja pahassa - vaikka vähemmän nyt pahassa. Alkuviikko meni blogikoiran paapomisessa - hänelle kun tehtiin leikkaus ja rapsutuksia kului ihan hirveästi - niitä tarvittiin! Loppuviikosta taas yritetty rauhoitella toipuvaa, iloista, leikkisää koiraa - joskin vieläkin tosi läheisriippuvaista.

What a week - so lively! Our blog-dog was in operation and I had to be near by all the time, but everything has gone fine. We have a clever dog!

Sitten luin Voi Hyvin lehdestä tämän artikkelin - siis nyt on tutkittu se, mitä me kaikki jo tiedämmekin: Aivot kuntoon kutomalla (tai siis neulomalla!!!)  Me opimmekin paremmin kun neulomme samaan aikaan - ja minun aikanani koulussa kiellettiin käsityöt oppitunneilla -olisin siis oppinut paremmin kunhan olisin saanut tikutella!

Your brains like when you are knittng - it has been proved now! Of course we have known it a long time already...

Sitten sain kutsun Susun luokse saunomaan - hänen mielenmaisemaansa katsomaan. Ja tulihan se sieltä pienten pilvien väistyttyä.... Tämä maisema on meiltä katsottuna metsikön takana - me emme sitä voi ihailla. Siksi se olikin jotain aivan ekstraa! Ja nyt on laskettu sekin paljonko matkaa on Susun venerannasta meille maanteitse: 8 km. Jos lähtisin veneellä, tulisin järven poikki luoteeseen, nousisin Myllykylän rannassa maihin, kävelisin 2 km (?) ja olisin siellä venerannassa. Seuraavalla kerralla sitten näin...

I was invited to Susu's summer cottage near where we live, only 8 km by car, maybe shorter by lake. We were in sauna and swam  manymany times and eat well. And of course we took care of our brains.... Lovely evening - blog cat Tassu was there also.


Hei ja me laitettiin aivoja kuntoon!!!  Brainstorming with Susu.Ja vaikka tuo nyt näyttää tosi surkealta tuo virkkaaminen, niin tulihan siitä valmista.


Tuo neulottuhan on Ananas-tiskirätti, mun lemppari. Tuon toisen bongasin Eilen tein-blogista, no olihan se, mutta en mä ole virkkaaja....  Lanka on Blend Bamboota, puikot 3½ mm, virkkuukoukku 2.75 mm.

Two dishclothes for a gift to Uusikaupunki, Bamboo and cotton.

Ja kun kerran sain ammattikuvaajan ja hienot maisemat, niin otin yhden valmistuneen mukaan, jotta Susu saa kuvata.

Pikkumoka sattui siinä, että unohdin siinä tohinassa ja aivojen kuntoonlaittamisessa - niin ja Tassu-herran tapaamisesta - tämän homman kokonaan. Sitten Susu kutsuikin jo saunaan - ja me saunottiin ja uitiin (Susu muuten hyppää pää edellä, minä menin postaita pitkin suloisasti reisiä myöten veteen ja pulahdan uimaan) - ja arvaa montako kertaa! Sitten kun puin päälleni, muistin tämänkin tehtävän - mutta kun en ole enää 17 vuotias, niin tuo punoittava, kukertava, hikinen iho ei ehkä ole ihan parhaimmillaan - yrittäkää kestää!  Kannattaa keskittyä maisemiin....

Mutta sauna oli taivaallinen ja merivesi kuin samettia!
Tässä siis Nuttu - sen nimen Susu sille antoi. Malli on oma.

Lanka/yarn Katia revive, 65% recycled Cotton, 35% recycled polyester 450 g. Puikot 3½ mm.

Yks nappi puuttuu - mutta en sitä taida siihen hakeakaan - on niin strategisella paikalla, että parempi pitää auki. Lanka oli ihanaa puikoilla, suosittelen!  

My own model, jacket. Photographed by Susu in her summer cottage.

Ja sitten me syötiin!

Illan tummetessa Susu heitti munt vauhdilla venerantaan, jossa toipuva blogikoira isäntineen korjasi minut kotimatkalle.

Kiitos Susu! Taivaallista!
Thanks Susu, Heavenly evening!

Jo aiemmin valmistui tämä kori - joka ilmeisimmin muuntui sitten kuitenkin kassiksi (jollaisena se mallinakin kyllä oli). Ja vaikka inhoan virkkaamista, ja mun käsi ei tykkää siitä yhtään, niin niin vain virkkasin tämänkin :) .
Lanka on Novitan Hanko kaksinkertaisena, oisko koukku ollut 6 mm - tai 5 mm.
Lankaa kului 200 gr.

Tytär vei sen mennessään, ja sinnehän tuo oli tarkoitettukin!  Kiva malli ja jos valitsisi paksumman kuteen (auts!), niin siitä tulisi oikeasti kassi - katsokaapa vaikka täältä, Sukkasillaan blogista!

Again crocheting - and I can't really crochet! My arm is veryvery ill after these kind of projects :). But waht mother doesn't do if your child asks...

Eilen taas vietin aivan ihanan ja leppoisan kesäpäivän Uudessakaupungissa ystäväni Ullan seurassa! Ne aiemmin esitellyt tiskirätit menivät sinne tuliaisiksi. Kuvia en juuri ottanut, mutta kaupunki on aivan ihana! Valtavasti kirpputoreja, vanhojen tavaroiden kauppoja, erilaisia käsityökauppoja ja yksi ihana uusi lankakauppakin, Friika. Torilla soi musiikki, oli vihanneksia, marjoja yms ihanuuksia ja moniamonia kirpparimyyjiä. Ja kaikki ihan käden ulottuvilla!


Tämä nalle tuli meille kotiin - kuinka joku osaa ja viitsii tehdä noin pientä! Rouva kertoi, että niitä on ihana tehdä, jokaiselle tulee oma ilmeensä ja kielen hän on itse lisännyt - kuin piste ii:n päälle! Toinen näistä sisaruksista jäi kotikaupunkiinsa.

Ruokailu Pookin Saaristolaispöydästä ja maankuulut ihanat munkit Pakkahuoneelta, auringon paiste ja hyvä seura!!! Juttelimme putkeen yli 8 tuntia, ihan enkkaa ei tullut, mutta melkein!

Kiitos Ulla ihanasta päivästä! Otetaan joskus uusiksi!

I was with my friend Ulla in Uusikaupunki. She and her husband has there a summer flat. The town is just lovely, you can walk everywhere there, the day was fabulous! We went around all the day, discussed, talked over 8 hours!

Siis olen taivaallisen puhdistunut viime viikolla kaikesta kuormasta! Sain makeaa mahan täydeltä! Kyllä ystävät ovat ihania!

I got my stomach full of sweet - like we say in Finland, when you get something enough! And I got this week! I have now cleansed  myself with my friends, you are just lovely!!!!

5 kommenttia:

kipi kirjoitti...

Olet neulonut kivannäköisen Nutun. :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Olipa kiva postaus. Ihanissa maisemissa on kiva tehdä käsityöitä yhdessä. Tuo nuttu on tosi kaunis. Ihanat nuo yksityiskohdat ja väri on herkullinen. Ihana myös tuo söpönen nalle.

Susu kirjoitti...

Kiitos Piiku kivasta iltaseurasta! Vihdoikin toteutui tämä kauan suunniteltu illanistujainen.
Nuttu oli tosi kaunis. Ihailin tyylikkäitä yksityiskohtia ja neuleen istuvuutta. Voi kun osais...
Kivalta kuulosta loppuviikokin ja tulihan se virkkuukin ihan oikean malliseksi vaikka tarinoidessa välillä joku mutka unohtui.
Nallukka on ylisuloinen.
Pellavamekko sai tänään monelta taholta ihailua. Ja minä olen ylen tyytyviänen laatuun - neljä tuntia autossa eikä mekossa ollut jälkeäkään peffapussista ym.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis nuttu!
Sinulla onn ollut kiva viikko!

Marjut kirjoitti...

Hieno viikko sinulla! Ja nuttu on nätti:)