NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!perjantai 30. marraskuuta 2012

Marraskuu - November

Vuoden surkein kuukausi on nyt jo lopuillaan. Toive alkaa herätä: enää vajaa kuukausi talvipäivän seisaukseen ja sitten päivä alkaakin jo pidentyä! Tämäkin pimeys voitetaan, jälleen kerran.

The most awful month is almost over - I hate November. Now I have a tiny hope there already: not whole month anymore to the point where the day begins to lenghten again! Hurrah - this darkness will be over after a while - and again the light will win!

Ja kun sitten taas kerran tänne tulin näyttääkseni että JOTAIN sentään koko ajan tehdään vaikka blogi onkin hiljainen, sanoi bloggeri että olen käyttänyt koko tilan mitä ilmaiseksi saa! Ja eiku toosa kiinni ja mököttämään. Onneksi on Susu - sille valittamaan. Jossakin sivulauseessa Susu sitten sanoi että hän pienentää kuvia ennen julkaisemista. Never heard! miten? Eilen sitten sain ihan perstuntuman Susun ja Tassun opastuksella, miten se käy.

Nyt olen päivitellyt vanhoja postauksiani, poistellut kuvia ja jopa jonkun postauksenkin kokonaan. Lisäksi olen pienentänyt kuvia ja nyt testaan kuinka pieneksi se oikein voi laittaa.

Mutta täällä ollaan taas!

I had to update my posts because the space of pictures has been gone. Now I ahve got some extra space and I have trained with Susu and Tassu how to resize photos. So here I am again!Tiedäthän Lankapirtin Matleenan tuplahanska ohjeen?Ja sen että hän tekee mitä ihanimpia tuplahanskoja. Miksen sitten minäkin. Skorppari täytti 20 vee ja sellaisethan äiti väsää tuossa tuokiossa. Jo vain.

Lopulta purin sen muutaman sentin tekeleen ja totesin, että vielä mulla on pari iltaa aikaa. Ei muuta kuin Pitsin&Palmikon Lauran ohje kätösiin ja koneella huiskimaan. Piti siis tehdä tuplasti lapasia ja sitten vaan päällekkäin. Lämpimät ainakin ovat.

Lanka on Gjestalin Maijaa ja sitä meni peukaloiden verran yli 50 g per pari.

Double mittens - very nice ones in Lankapirtti blog. I tried hard, but it was just impossible! So I took a pattern of my class mate and made them in knitting machine.
SO congratulations my little Daughter, 20 years old!Nämä sukat tuli aloitettua yksi viikonloppu, kun oli tiedossa junamatka Helsinkiin ja takaisin ja vieläpä kahden päivän kurssi Helsingissä. Takaisin tullessani minulla oli toisen varsi tehtynä. Oli vain niin mukava kurssi, ettei ehtinyt edes vapaa-ajalla mitään tehdä.

Tykkään näistä sukista kovasti. Ihan perusjutulla mennään, paitsi kantapäässä kokeilin ulkomuistista Hepsin tapaa tehdä kantapää. Ehkei se ihan noin mennyt, mutta jalassa nuo ovat somat.  Regian Collegea, se yksi kerä riitti mainiosti.

Ja nyt siis se kuvatesti: kummankin tekeleen eka kuva on 'painavampi' kuin se toinen. Onko eroa? Minusta ei juurikaan ole??? Eli kevyempää kehään vaan.

Also one pair of socks has been finalized - I like them.

Ja olin minäkin siellä: siis Kädentaitomessuilla Tampereella. Tapasin Pitsin&Palmikon Lauran ja Anun, opettajamme Åutin Noon-Knitista, Sirun Kauniston tilalta, Hannele-ystävän Tampereelta - niin ja tietty Susun, jonka kanssa matkattiin mennen tullen ja törmäiltiin siellä täällä. Yhtään kerää lankaa en ostanut, ostokset olivat jotain muuta tällä kertaa, ja ihan mieluisia ovat olleet.

Helsingissäkin kävin Snurressa, sieltä jäi käteen jo hiukan lankaakin. Huovutettavaa Louhettarelta ja Tanskasta sekä baby alpakkaa Perusta. Ja mitkä värit!


Some yarns again to my storage.

It's storming here and snowing - Winter at last!

Lumimyräkkää, pikkuhiljaa ollaan näemmä talvessa taas! 
Mukavaa pikkujouluviikonloppua!

6 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua sinulle myös!

Susu kirjoitti...

Tiedoksi: Meillä päivä on yhden minuutin pidempi jo 23.12!
Kiva jos sain olla avuksi ja kiitos messuseurasta ja -kyydistä. Kivaa oli ja eilen kans vaikka olin hiukksen mustis kun sä teit MUN kässyä. Kiukuspäissäni tein sen valmiiksi sit myöhemmin. Tupalt on kyl mainiot. Sama miten se lopputulos on saatu aikaan. Mua lämmitti tänäkin lumimyrskyaamuna sun tekemät lapaset:-)

Matleena kirjoitti...

Varmaan yhtä lämpimät nämäkin tuplat kuin ne minun tekemät! :) Ja mukavan raikkaat värit noissa sukissa.

Kuvista ei huomaa eroa, joten pienennä vaan jatkossakin. Minä olen jo kauan pienentänyt julkaistavat kuvat noin 450-1000 pikseliin suuntaansa. "Puolinörtti" poikani opasti minua. ;)

Mci kirjoitti...

Kauniit lapaset! Miten yhdistit ne tupliksi? Virkkaamallako?

Hepsi kirjoitti...

Isompi kuva on siinä mielessä parempi, että se suurenee klikkaamalla tarpeeksi. Eli että siitä näkee yksityiskohtia. Minkä kokoisia nuo suuremmat on?

Kauniita neuleita ja kantapää näyttää hyvältä. =)

EVA K. kirjoitti...

Oi kun kekseliästä tehdä "eriparilapasia"! Tuplia minäkin innostuin tekemään viime talvena, vieläköhän onnistuisi...