NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Harmaahype - Grey hype

Iloista harmaata! Ihana. Kun näin tämän Neulovan nartun blogissa, se oli pakko saada. Ja koska Adriafil-primula- ja harmaahype jatkui, niin tässäpä tulos:
 
 


 
Onneksi Neulova narttu varoitti - ensimmäinen pitsi näytti kamalalta puikoilla, toinen oli pelkkä mytty ja kolmas oli sen verran työläs, ettei meinannut jaksaa. Vaan se märkänä oikominen - sehän se. Tämäkin alkoi ihan elää.
 
Malli/Model: Juneberry Triangle by Brooklyn Tweed, lanka/yarn: Adriafil Primula, 3 kerää/skeins, 5 mm puikot.  
 
Still in grey-hype. Now this is a little bit more joyful. I saw this model in Neulova Narttu blog, just I wanted to get this. I have also had Adriafil Primula-hype - the yarn is fantastic.
 
Vielä opettelemme tuon Ms Bigi Bigguisen tavoille. Laitoinhan tämän tietenkin siihen samaan paikkaan kuin aina ennenkin suoristumaan: työhuoneen matolle jonka sitten työnsin sängyn alle. Aamulla katselin lattialle ilmestyneitä nuppineulojen nuppeja ihmeissäni, lisäksi neiti oli itse työssä ja rapina kertoi että sängyn alla tapahtuu jotakin. Nuppineuloista yli puolet oli irti ja muutama nuppi kieri pitkin lattiaa. Onnellinen kissa joutui pettymään.  
 
My shawl was just a bandle after knitting, so I had to irrigate and smooth it out to get it lovely! I did the smooth out like earlier also - to the carpet that I pushed under the bed  in my working room. In the morning I was a little bit suprised when I found the knops of pins on the floor. I heard also some noise from the floor - and there she was: Ms Bigi the Cat - who was very interested in my knitting. I have to do it somewhere else in the future....
 
Tämä lankahankinta oli ennen harmaa-hypeä - ja värissä siis näkyy vielä auringon ja kesän jäljet.
 

 
Malli/model: oma - own, Cascade  220 Heathers, 500 g, 4.5 mm puikot.
 
Siis kannattaa hiukan laskea etukäteen, tehdä kaavoja, mallitilkkuja jne. Eipä paljon sopivampaa voisi saada. Vaikka tein minä toisen hihan taaskin 1.5 kertaa :) .
 
In this yarn you can see still some trace of summer and sun - it was before grey hype. This is nice and suitable - and just a basic. And very warm.
 
Turun Sanomat julkaisee nyt joulukuussa pieniä kässyohjeita - Susun mukaan myös Salon sanomat näitä julkaisee. Oi kuinka kivat tossukat siellä olikaan, ja sitten Susulta Pirtin Kehräämön hahtuvalankaa, 8 mm virkkuukoukku, kanoottien virkkausta koko ajan jännittäen, riittääkö 160 g vai ei (5 cm jäi!), huovutusta, venytystä ja muotoilua - ja kanooteista sukeutuikin tossukat - toivottavsti kokoa 48. Isälle ovat menossa - hän kun tätä blogia ei lue, voin sen tänne jo julkaista. Olkaapa tutut sitten hissukseen tästä lahjasta sinne Ukkolle päin....  :)
 
How about these canoes? I hooked these and felted - hope that these are size 48. These are going to my Daddy as a Christmas present.
 
 
Meillä myrskyää ja meidät hukutetaan lumeen. Viides talvi täällä maalla, ja jokaikinen talvi on yrittänyt painostaa meitä palaamaan kaupunkiin - sinne missä ei tarvitse lumitöillä itseään rasittaa. Vaan eipä se niin helposti käy - nytkin nautimme päivästä, jolloin emme saaneet lehteä ollenkaan (sääolosuhteiden vuoksi ei voinut jakaa???? olemme 18 km keskustasta.... :) )  emmekä pääse liikkumaan kuin lumikengillä tai suksilla sillä tiemme on umpihankea paikoitellen. Ja lunta tuiskuaa niin taivaalta kuin penkoistakin. Siis takkaan tuli ja nauttimaan kerrankin ihanasta vapaapäivästä!
 
We have lived on the countryside now four winters - this is the fifth. Every single winter have been very snowy. Maybe some in Universe wants us to move to the city. Today we didn't get the magazine because they couldn't deliver it because of snow (we are living 18 km's from city???) and we just can't drive while our road (=path) has not been plowed, and the walking is hard also. It's snowing still...
 

                                          Mukavaa joulunalusviikkoa ja kolmatta adventtia!

                                           Have a nice third Advent!

5 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kaunis huivi ja todellakin niiiin istuva villatakki!
Me asumme maalla myös, mutta onneksi sellaisen tien varrella, jota aurataan säännöllisesti, joten ihan mottiin emme joudu. Mutta kyllähän tuota lunta on taas tullut...

Neili kirjoitti...

..ja meillä paistaa aurinko alhaalta taivaanrannalta ja pakkasta on -15...

Niin tulin sanomaan, että kaunis huivi!

Susu kirjoitti...

Huivi on aivan ihana!!! Tahtoo kans tehdä tuollaisen. Pitsit ja kaaviot kuulostaa just niin mun mieleisiltä.

Nuttu on kans kiva ja niin kauniisti taas istuu.

Sun huopakanoottien lankavyyhdissä oli muistaakseni 160g... Mä tein omani ohjeen mukaan ja meni 117 g seiskan koukulla.

Olis tarkoitus tulla sinne teidän nurkille kauneipiin joululauluihin mut saas nähdä kuin käy...

paivis kirjoitti...

Kaunis huivi ja huippuistuva neuletakki. Me tultiin tänään mökiltä kaupunkiin ja juututtiin pihassa tielle kinostaneeseen lumeen.

Ingi kirjoitti...

Hyviä töitä! Huivi on aivan ihana!