NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!perjantai 4. tammikuuta 2013

Käytännöllistä - Practical

Joulupukin säkistä löytyi minullekin lahja. Kortissa toivotettiin Iloisen harmaata Joulua! Ja paketista todellakin löytyi 'iloisen' harmaata. Jopa mun harmaahypeni kalpeni sen rinnalla. Mutta muuten lanka oli tosi mukavan tuntuista, 100% Merino Extrafine mit Rosenöl. Langan nimi on Zitron Zeitlos ja en voi olla hehkuttamatta tätä lankaa. Siis aivan ihanaa puikoilla. Melkein yhtä ihanaa kuin Adriafilin Primula.

                                                         Kiitos, Susu!
Ja kun vielä keksin mitä siitä teen. Se keksiminen vaati kyllä hiukan kärsimystä. Joulupäivänä koiranomistaja toki lähtee lenkille lemmikkinsä kanssa, satoi tai paistoi - tai oliko vastatuuleen jäistä lumisadetta. Minä kun en omista lakkia joka suojaisi silmiä, niin kärsin yhden suoran verran suoraa vastatuulta ja jouduin kävelemään sen hiukan silmiäni raotellen. Lippaa siis tarvittiin. Illalla lanka puikoille ja....

I got this wonderful yarn from Santa Claus, Thanks Susu. It was really 'joyful' grey... But just amazing yarn to knit. I needed a cap with a visor. 

 Ja hyväksi on jo havaittu. Lämmin, suojaa korvat ja on suojana myös silmille. Malli on Appi Slopes, jonka voi löytää täältä. Suht mallin mukaan tein. Ja siis lanka oli ihanaa... Käytännöllinen, ei niin nätti!

Mutt sitten hattuuni siki silmänsä mieheni. Hänellä kun lippiksen kanssa jäätyivät korvat. Ei ku tilaamaan lisää lankaa Susulta, ja kun oikeana päivänä sen tilaa ja hakee - eli Viattomien lasten päivänä, sain sen taas lahjana. Korvaan tämän jotenkin Susulle vielä....

A good cap. It's warm, it warms also ears and gives your eyes a dry position under the visor. Not so beauty, but practical. 
And when my husband saw this, he wanted it also. 


Tässä siis miehen hattu. Ja kuten huomaatte - ei ollenkaan samanvärinen kuin minun hattuni!

Same yarn - twoo different cloured caps! 

Siinä ne nyt ovat - käyttöä odottelemassa.

Here they are....

EDIT: Lippa on tehty vanhasta tabletista - sen päällä taisi tytär joskus lähes 20 v. sitten opetella syömään sisäsiististi. Siis sellainen muovinen -  Susu, mehän tehtiin ne sukkamallit sellaisista! Ainoa modaus lippaan oli terävien kulmien pyöristys - muuten tunkivat ulos neuleesta.


4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Onpa komeat lippikset! Mitä sinulla on tuolla lipassa kovikkeena?

Susu kirjoitti...

No men kyllä on kummallista tosi iloisen väristä! Sorry - olkoot vaiks kuinka ihanaa neulottavaa niin tätäkään ei meitin kauppaan enää toiste tuu.
Lippikset on kyl mageit ja aprikoin samaa ku Hepsi et mitä on lipassa siällä?
Harmaahype on vatmaan tartuntatauti. Arvaas minkä väristä on puikoilla?

Marjut kirjoitti...

Upeat lippikset!

Helmis kirjoitti...

Hienot lippikset!
- hei, kysyit etiopianutuista.. Meidän Lankaliigalta lähti juuri ennen joulua paketti Etiopiaan. Uutta ei varmaan ole lähiaikoina lähdössä. Olen kuitenkin aikeissa ottaa selvää, olisiko oman seurakunnan tiettyyn lähettikohteeseen tarvetta näille nutuille. Tiedän, että sinne toivotaan erityisesti pieniä vauvansukkia, mutta nutuista ei ole varmaa tietoa, joten otan siitä selvää. Nuttuihin kun saa menemään paljon enemmän vanhoja vauvalankoja kuin sukkiin :D. Jos nuttuja toivotaan, ilmoittelen sinulle, niin voit tulla mukaan tähän keräykseen :).
Helmis