NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!torstai 31. tammikuuta 2013

Ystävänpäivän Sytomyssykampanjan loppukiri

Kaksi viikkoa maaliin, hyvät ystävät! Myssyjä on tehty vauhdilla, FB:ssä olemme saaneet nähdä tuloksia, mukavaa!

  Muistilista: myssyjä/sukkia vastaanottaa Käsityöliike Anjalin Salossa (Susulla on lankaakin tarjolla!)  tai Käsityö-Elisa Turussa. Sen lisäksi niitä voi viedä suoraan TYKSiin, osastolle 820 (myös kampanjan jälkeen).  Linkkaa ohjeet täältä.

  Viimeinen palautuspäivä on 13.12. 2013.  - kaksi viikkoa aikaa vielä!

  Myssyjä - eiku sukkia! Minulta siis tulee sukkia mukaan noiden tekemieni myssyjen lisäksi. Tässä valmiina olevat. Oranssit ja ruskeat ovat aiemmin käsintehtyjä, ja nuo kolme muuta ovat neulekoneella tehtyjä. Ja niille jotka luulevat että koneesta tupsahtelee sukkia noin vaan tekemättä mitään niin olenpa hukan kellottanut sukkia tehdessäni, mitä menee mihinkin.

Koneessa sukat ovat noin 1-1½ tuntia.
-  Sinä aikana resori syntyy yleensä nopsaan.
-  Hankalin vaihe on tasoneuleesta siirtyminen pyöröneuleeseen, eli ylätasolta silmukoiden siirtäminen alatasolle. Kova ähellys, aina muutama karannut silmukka tai kaksi silmukkaa yhteen neulaan tai yhteen neulaan ei ollenkaan silmukkaa....
-  Pyöröneuletta taas syntyy ennen kantapäätä helpolla, yleensä.
-  Kantapää teettää käsityötä, joskaan ei puikoilla ja vaatii keskittymistä - siis teen vahvistetun.
-  Pyöröneule taas menee sen kantapään jälkeen helpolla - yleensä
-  ja kärkikavennuksetkin yleensä suht joutuisaan.

Ja auta armias jos ajattelen jotain muuta sinä aikana - ohoh ja pieleen menee. Eli vaatii keskittymistä, ei ole mitään terapia istuntoa. Pieleen meneminen lisää aina koneessa olemisen aikaa - usein paljon. Tai sitten se aiheuttaa jälkityötä.

Sitten kaikki korjaukset, joita on jäänyt + resorin sauman ompelu (kyllä - siihen tulee sauma). Joten noin 2 tuntia per sukka ja 4 tuntia per sukkapari. Eikä lainkaan puikkoterapiaa vaan keskittyvää tekemistä - koska tuo kone puraisee kyllä heti jos ajatukset karkaavat muille teille.

En ole mikään salamannopea sukantekijä - kuulemma joku tekee niitä koneella 20 minuutissa per sukka + ompelut päälle. Ei onnistu minulta.

Edit:
Mci huomautti vielä, että jos on ohje, ei tarvitse tehdä mallitilkkua eikä laskea tiheyksiä, silmukka-/kerrosmääriä lainkaan - se onni minulla oli melkein. Tein yhden sukan jämälangoista ihan vain testatakseni ohjetta ja tehdäkseni siihen muutoksia.

Kuka ompelisi mulle turbaanihatun - se kaitale on jo valmiina. Ei sytytä yhtään!

Vaan pakko se on kai himatuikuksi ryhtyä ja alkaa sytyttään....

5 kommenttia:

Mci kirjoitti...

Hyvä, kun kirjoitit tällaisen sukkavalistuksen! Ja että olet nyt sitten kunnolla selättänyt sukanteon!

Lisäisin sukkientekoon vielä, että jos ei ole valmista ohjetta sukkiin, pitää tehdä mallitilkku ja etsiä sopiva tiheys sukkiin. Ja yleensä ylä- ja alatasoille tarvitaan eri kireys. Muuten käy niin, että valmiissa sukassa näkyy, kumpi puoli on ollut ylä -ja kumpi alatasolla. Älä kysy, mistä tiedän.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minulta menee perussukkaan ilta ainakin. Ja ajatukset on oltava mukana. Helpot kohdat neulon ja katson telkkaria. Sukka on se juttu, mikä rentouttaa eniten.

Marjut kirjoitti...

Neulekonetta en ole koskaan kokeillut, mutta tuo ompelu kuulostaa pahalta:)

Soile kirjoitti...

Mitä tuohon Orkneyhyn tulee niin hyvin sulla on alullaan. Se resori oli se puuduttavin osuus ja sitä oli paljon! Mutta siitä se lähti.

Susu kirjoitti...

Kyl mä ompelen sen turbaanin kasaan! Ja kaiken lukemani perusteella teen edelleen sukkani perinteisesti puikoilla!