NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Sytomyssykampanjan viimeisiä viedään - Last ones

Sytomyssykampanja päättyy - muistakaa palauttaa myssyt ja sukat 13.2. viimeistään! Edellisessä postauksessa ohjeet.

Viimeisiä tässä esittelen.
Susun innoittamana sain päähäni minäkin tehdä yhden turbaanin. Ei muuta kuin ohje käsiin ja tekemään. 90 cm pötköä ja ompelu. Vaan miten? Minun päähäni se ei mahtunut, miten tuosta tulee hattu, joten menin neuvoa-antavaan tapaamiseen Susulle perjantai-iltana ja ompelin kuin ompelinkin tuon turbaanin kuntoon. Mun päässäni se ei edelleenkään näyttänyt hatulta - mutta Susu sai sen kyllä näyttämään siltä kuin sen pitikin näyttää, joten keräykseen meni.

Hauska juttu oli myös se kun Susu sanoi että olin keksinyt ihan oman kuvion tähän mallineuleeseen. En siis osannut edes sitä tehdä tuossa hatussa oikein. Se on nyt tällainen - ja jäänee viimeiseksi lajissaan mun puikoilla.
Lanka on Katian Revive sekoitelankaa, puikot 4 mm.

Sain myös Susulta ohkaisia sukka-jämälankoja. Sori Susu, tuonko takaisin ne jotka jäivät yli?? Meinaan eipä niistä sitten valmistunut muuta kuin nämä sukat. Aika valui muihin projekteihin jostain syystä.


Blogikoira se tutki tarkkaan tämän sukan laadun, mutta tohkeissaan varmaan jo tarkkaili ettei kissa vain pääse kuvaan mukaan.

Taisteluni osa 2 - olen nyt tehnyt tätä kirjoneuletta noin 3 viikkoa, 30 cm on valmiina. Viimeiset kaksi kapoista raitaa ovat vieneet toooooosi pitkään - kolmella värillä tekeminen hidastaa entisestään. Kamppailuni siis jatkuu. Yksi onni on että sitten on kerralla kaikki vartalon kappaleet. Jollainhan tuota toivoa on pidettävä yllä.....


Tätä taistelua saisittekin sitten seurailla pelkästään, vaan onneksi koulukaverit Ekamista laittoivat meikän tekemään jotain muutakin: joogasukat Lauralta olivat niin kivan näköiset uudessa Kotiliedessä, että oli pakko kokeilla. Ja kun samaan aikaan sain Susulta kokeiltavaksi KnitPron Karbonz hiilikuitupuikkoja niin pakkohan niitä oli samantien kokeilla. Sillä tavalla puikoille pääsivät siis Lauran joogasukkamallista ne varret. Työkaveri täytti vuosia - ja vaikkei ihan tasavuosia ollutkaan niin näissä yt-tilanteissa ei koskaan tiedä kuka lähtee ja kuka jää - siis teen ne sukat nyt hänelle - sitten alkuperäisestä tiimistä vain pari on ehtinyt yytee lappunsa saada ilman sukkia, mutta muut ovat sukkansa saaneet. Pitää siis saada hiilikuitupuikot vapaiksi ja jättää joogasukkavarret odottelemaan päivää uutta parempaa.
Samoin samasta lehdestä puikoille pääsi se myssy - ja sen tuubinkin teen siihen - ihana malli! Åuti-open pikkujakku mallikin kiinnostaa - se kun on tehty lyhennetyin kerroksin ja se viehättää.

Tässä on hiukan sitä samaa kuin siivouksen välttämisessä.....  :)

How to avoid the fair isle knitting which is now very hard  phase- three yarns at the same time in the work - this is sooooooo slow now...
Of cource you see many-many-many other patterns that you have to start! Yes I have started some of them - just to avoid to do this difficult phase of fair isle. Of course the last days of sytocap campaign is also here - so many other projects also in my mind.

Mukavaa sunnuntaita!
Ps. hiilikuitupuikot on tosiaan mukava uutuus. Hurahdin noihin Knitpron puisiin puikkoihin aikoinani. Nehän ovat liukkaita ja teräviä. Hiilikuitupuikot taas eivät ole niin teräviä eivätkä niin liukkaitakaan. Eli erilainen tuntu niillä oli. Eka kerros oli hankala pyöreäpäisillä puikoilla, mutta sen jälkeen lähti sujumaan oikein hyvin. Tahmeilta ne myös tuntuivat jonkun aikaa, mutta sekin muutaman kerroksen jälkeen oli jo ihan ok. Pysyisivät kavennuksissakin puikot paikoillaan, ei paha. Paino on superkevyt eikä nämä varmaan ravistu niin kuin puiset, eikä koiran hampaat iske näihin niin hanakasti. Hyvä uutuus - jopa puikkojen F1-sarjaa ???

3 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Voi että tuo "taisteluneule" näyttää ihanalta!
Turbaanista tuli ihan hyvä. Se pitää vaan vetäistä päähän tomerasti:-)
Juu tuo vaan sukkalangat takaisin- niille on jo olemassa toinen hyväntekeväisyyskohde ja tekijä.
Kiitos puikkotestauksesta. Omat on edelleen paketissa... Mut silmät on jo paremmassa jamassa.

amuk kirjoitti...

Tuo kirjoneule joka sinulla on tulossa on todela ihanan näköinen. Sitkeästi vain..Tykkään kanssa noista hiilikuitupuikoista todella paljon, aivan ihanat käytössä. Turbaani on persoonallinen ja nätti. Kivä väri ja varmasti löytää ilahtuneen saajansa.

Matleena kirjoitti...

Olipa lohdullista kuulla, että sinullakin oli ongelmia saada turbaaniin muoto. Sama täällä, mutta en ole vielä luovuttanut ja nyt kokeilen ottamalla vinkkiä tästä sinun turbaanista. :)