NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

RAARAA synttärit - Birthdays

RAARAA???? Siis mitähän tuokin taas tarkoittaa? Olen ihan pudonnut lasten suosikeista, joten piti mennä vaan ja kysyä.

Siskontytön Neiti A täytti 2 vee!! (Täytti mun samoilla synttäreillä juhlittu kummipoikakin melkein 40 v, mutta se on ihan toinen tarina se....).

RAARAA tuli sitten esille kakkua syödessä.


Siinä oikealla kuulemma on RAARAA - hyvä tietää. En tiedä kuuluiko kakun apina mitenkään tuohon leijonaan, mutta koskapa se tuon kaverina kakun päällä oli, ehkä kuuluukin.

The theme of 2 years birthday was RAARAA - so what it is? You see RAARAA lion in the picture with a monkey. The mother of this daughter is amazing! I never ever anymore make the cake of my own when my relatives are coming to celebrate to my home!

Ja The Kakku sitten: emäntä oli oikein kurssit käynyt ja loihtinut meille kolmikerroksisen kakun näine koristeineen kaikkineen. Perhosetkin olivat omien kätösien töitä.

Mä en tarjoa sukulaisille enää yhtään itse tekemää kakkua - ei kehtaa.

Kummipojan tekemät korvapuustit muuten oli tosi makoisia, melkein lämpimiä vielä. Vietin toisenkin tovin sen vadin äärellä :).

Mutta mitä sitten tuli vietyä päivänsankarille - ihanaiselle neiti A:lle. Tällaisen sitten väsäsin.

Model:  Claudine Layered Dress / Lisa Chemery
Sticks:  Pyöröpuikot 3.5 mm
BC Garn Allino (50%/50% linen and cotton), green, and white.
 
Kiva tehtävä, ylhäältä alas, ei saumoja. Lanka kulkee mukavasti - paitsi että sitten lopussa huomaa sen hiukan vetävän vinoon.  Napit pitäisi olla edessä, mutta mielestäni noin isolle tytölle sopivat napit vain taakse.
 
Kastelin mekon - ja uts: vihreä päästi väriä. Joten paikoitellen valkoinen kaulus sai vihertävän sävyn. Mitenhän sitten kun se pestään koneessa vain 40 asteessa ohjeen mukaan???
 
Napit ovat lahja tyttäreltä, samin kun kauluksen nallenappikin.
 
The gift was a dress. Some modelling done, but nice and easy model all in all. 
 
Nyt puikoilla on tiskirättejä. The Lankakauppa tilaa lankoja tuota pikaa, mikä ei ole minulle pikaa.... Olen jopa neulekoneellakin käynyt - joten uusia tuulia taas talven mollisoinnun jälkeen. Tärkeän päätöksen jälkeen pääsivät varmaan tukokset aivojen harmaissa soluissa sulamaan ja taas virtaa!
 
Ja tänään olen edennyt auringon mukaan: voin ommella noin klo 10.30 asti, sitten aurinko alkaa porottamaan liikaa juuri siihen paikalle. Sitten siirryin tänne koneelle ja täältä siirryn taas aurinkoon, mutta ulos. Illalla pääsen ompelemaan taas hetkeksi ja neulekoneelle ja käsin sitten sitä tiskirättiä....
 
I've made very important decision last week, and now the energy has been flowing again! Now I'm sewing, hand knitting and machine knitting again! I'm happy!
 
ps. Orkney went to visit The Lankakauppa in Salo - It has teh buttons already, but maybe it gets better buttons from there.
 
Ai niin: Orkney sai nappinsa ja lähti tuulettumaan vaatekaapin sijaan Saloon, The Lankakauppaan. Samalla se taitaa saada uudet paremmat napit....

7 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Mekko on tosi söötti eikä ainakaaan kuvista väy värien valumista ollenkaan. Olisko Frouva hiukan liian kriittinen?

Anjalinin facessa ei ole koskaan ennnen käynyt yhtä monta tykkääjää yhden kuvan takia, joten sun ikuisuus oli tosiaan vaivan arvoinen ja kiitos lainasta jo etukäteen!

Kunhan tästä talviturkit saadaan heitettyä niin varmaan taviunestakin herätään ja päästään ketsomaan eteenpäin;-)

P.S. Varoitin jo Nappi-Vuokkoa et ens viikolla mietitään napei...

Helkky kirjoitti...

Ihana, suloinen tyttösen mekko! :-)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa kaunis mekko ja ihana väri. Upea on ollut myös tuo synttärikakku.

Mukavaa alkavaa viikkoa.

Kiki,purkaja kirjoitti...

Kaunis mekko. Pesukoneessa irronneen värin tarttumista voi estää "värisiepparilapuilla", niitä löytyy pesuainehyllystä.

Neulisti kirjoitti...

Tein ihan saman mekon ihan samalla langalla ja väriähän se päästi käsinpesussa. Langanvalmistajalta on kuulemma sellainen ohje, että puuvilla päästää väriä, jos se pestään liian alhaisessa lämpötilassa! En ole koskana tuollaista kuullutkaan.. mutta ilmeisesti se 40 asteen konepesu pitäisi värit aloillaan.

Susu kirjoitti...

Tuohon pesuun vielä kommentoisin, et puuvilla pitää värinsä hyvin jos sen pesee kuudessakympissä. Ainakin jos langan vyötteessä on pesu 60 astetta niin sitä kannattaa noudattaa ainkin ekassa pesussa.

Olenkohan vähän facebookoitonut, kun hain Kikin kommentista sitä "tykkää" -nappulaa. En ole värisieppareista kuullutkaan mut ne pitää kokeilla!

Hepsi kirjoitti...

Suloinen mekko!