NEULEFRIIKKI

Mukavaa kun kävit, tule toistekin!sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Hullut päivät/Grazy days - all day long

Edelliseen postaukseen viitaten - saanko esitellä: Dinka ja hänen vaimonsa Maria Seppä.
 

Langat olivat mukana täältä:


In last post I told you about Dinka and Maria Seppä - also the yarn shop Pitsi & palmikko - here are the photos.

After Eastern I have had my vacation. We visited St Petersburg, just a fantastic tsaric old part of the town. Old and old - only 300 years. But the buildings and churches were just enourmos and full of gold.
Why grazy days - that traffic jam, and the trafic in metro! Unbelievable!

Pääsiäisestä olen lomaillut. Käväisimme Pietarissa. Allegrolla matkasimme, ja matka taittui tosi nopsaan vaikka Venäjän rajatarkastukset olivat aika kiduttavan tarkkoja. Olinkohan minä passikuvani näköinen??? Ainakin monta kertaa se piti tarkistaa omasta oikeasti pärstästäni.

Kävimme siellä jo kokemassa tämän sunnuntaisen takatalven - eka iltana satoi räntää taivaan täydeltä! Maa valkoisena, ja me ihan märkinä. Mutta ehdittiin me kokea metropolin jatkuvat ruuhkat niin kaupungin kaduilla kuin metrossakin. Lausahdinkin että ollaan jatkuvasti hulluilla päivillä! Nähtiin me jotain tsaarillisesta loistosta ja taivastelimme miten nopeasti kaikki oli rakennettu, kun tsaari päätti Pietarin perustaa - siis vain 300 v. sitten!

Osa kaduista olivat kuin Helsingistä - sekin hätkähdytti. Mutta loppujen lopuksi - Helsinki täytti juuri 250 v - samoihin aikoihin siis Venäjän vallan aikana kaupunkikeskushan syntyi.


Molemmissa käytiin, siis Iisakin kirkossa ja wc:ssä.


Sisältä Iisakin kirkko oli täynnä kirkkotaidetta ja kultaa. Tuohon kupoliin kiipesimme - yli 200 porrasta.

 
Suomalainen sanontahan sanoo, että kun jotain oikein pieteetillä ja kauan tehdään, sitä tehdään kuin Iisakin kirkkoa. Mutta ei tuota kirkkoa rakennettu kuin muutama kymmenen vuotta! Montakohan uhria se vaati?
 

Matkatyönä mukana olivat tavissukat. Siis malliltaan. Tavislankaa ei silti mukana ollut. Tämä jos mikä on aivan ihanaa lankaa - tyyristä, pehmeää ja niin - ihanaa.

BB-socks, yarn Camino alpaca by Bremont, 60% superwashed merino, 20% fine alpaca, 20% nylon. Needles 2½ mm.

Aikaa junamatkoilla oli ruhtinaallisesti - noin 5½ tuntia suuntaansa. Silti sukat jäivät kesken. Ehkä syynä oli hienon puikon kärjen irtoaminen - neuloin sitten neljällä puikolla.

Jotain jujua piti saada - joten vihreä ja punainen vaihtoivat paikkaa toisessa sukassa. Ja vaikka näistä piti tulla itselle hemmottelusukat, niin kun mies kysyi tuleeko ne hänelle, vastasin vain, että totta kai. Eli sinne menivät - hyvään tarpeeseen.

I had with me basic sock knitting. The yarn is just fabulous, Bremont's Camino alpaca.


Tässä kuvassa on monta käden työtä näkyvissä -niin nuo sukat kuin yksi hyshys tekelekin, lisäksi siinä näkyy hiukan ikuisuusprojektiani, joka on nyt saanut hiukan tuulta siipiensä alle. Ehkä ennen vappua.... Niin - ja tietty Carakin on mun kätteni jäljiltä, hänelle saatiin tänään kesäturkki.

Here you can see some of my handworks - the socks, one still secret work, my fair isle eternity project and my dog: she got her summer hair coat.

 
Ja siinä minun kässy- ja tv-tuolin vieressä olevan ikkunan takana istuksii Bigi - vaativasti katsellen, etteikö joku palvelijoista jo nouse ja avaa ovea!
 
Bigi the cat, when she needs to come in, and none is coming immediatelly!
 

2 kommenttia:

Susu kirjoitti...

MAhtaakohan sun ikuisuusprojekti saada reissun jälkeen uuden nimen eli Iisakin Kirkko?
Komiat on sukat ja kiva kun miehelle kelpas (en vois edes kuvitella et Karvis suostuis eriparisukkiin).

Mitähän Cataniasta tuleekaan isona?

Kai ne lemmikit nyt vähän vaativana ovatkin kun palvelusväki on ollut poissa monta päivää!

Marjut kirjoitti...

Minäkin olen miettinyt tuota Iisakin kirkko vertausta, koska on niitä pitempään kirkkoja rakennettu. Mutta kirkko on upea joka tapauksessa.